به گزارش راهبرد معاصر ارزش سهام عدالت در پایان معاملات این هفته و در روز پنجشنبه 24 مهر 99 کاهش یافت و ارزش سهام عدالت 500 هزار تومانی به 14 میلیون و 980 هزار تومان رسید.
بر این اساس ارزش 30 درصد سهام عدالت قابل فروش 4 میلیون و 494 هزار تومان و ارزش 60 درصد قابل فروش سهام عدالت به 8 میلیون و 988 هزار تومان رسید.
کاهش ناچیز سهام عدالت به دلیل مثبت بودن نمادهایی نمادهای پالایشی و پتروشیمی مانند فارس، شتران و شگویا است که روندی مثبت داشتند.
با شروع معاملات این هفته از بازار سهام در دو روز ابتدایی هفته ارزش سبد سهام عدالت حدود یک میلیون و 200 هزار تومان رشد کرد و به کانال 15 میلیون تومان بازگشت اما با ادامه روند معاملات هفته به دلیل نوسان منفی شاخص کل ارزش سبد سهام عدالت نیز افت کرد اما این افت قیمت چندان محسوس نبود.
نمادهای بانکی، فولاد، فملی و فارس بیشترین تاثیر را بر قیمت سهام عدالت دارند که در نیمه دوم هفته نمادهای بانکی و فلزی وضعیت خوبی در بازار سهام نداشتند و این موضوع باعث افت جزئی ارزش سهام عدالت شد.
سبد سهام عدالت قبل از اصلاح بازار بیش از 20 میلیون تومان ارزش داشت اما بعد از اصلاح بازار سهام افت قیمت شدیدی را تجربه کرد و همچنین سهام عدالت در روز یکشنبه این هفته به بالاترین سطح قیمتی خود یعنی 15 میلیون و 300 هزار تومان رسید و بعد از روز یکشنبه روندی نزولی اما نه محسوس به خود گرفت.
هر چند سهامداران فعلا فقط مجاز به فروش 60 درصد سهام عدالت خود هستند اما بسیاری از مردم که اقدام به فروش سهام عدالت خود کردند از واریزیهای اندک کارگزاریها شاکی هستند.
سهام عدالت برای 49 میلیون ایرانی بعد از 14 سال اختصاص یافته است که امسال با آزادسازی سهام عدالت، تعداد 19 میلیون نفر روش مدیریت مستقیم و 30 میلیون نفر روش مدیریت غیر مستقیم سهام عدالت را برگزیدند.
با توجه به این که در مرحله اول 30 درصد این سهام آزاد شد، در مرحله دوم در عید غدیر 30 درصد دوم آزاد شد و قرار است بقیه این سهام در بهمن 99 آزاد شود، آن گاه برای 19 میلیون فر روش مدیریت مستقیم،این سهام که شامل 36 شرکت بورسی و 13 شرکت غیر بورسی است،در ترکیب پرتفوی سهامداران قرار میگیرد.
به گفته حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار،سود مجامع سالانه شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت هم مانند سایر سهام، باید برای سهامداران روش مدیریت مستقیم به حساب خود سهامداران واریز شود، در مورد روش مدیریت غیر مستقیم هم قرار است سود مجمع سالانه شرکتها به حساب شرکتهای سرمایهگذاری استانی واریز شود.
به گزارش فارس، در جلسه شورای عالی بورس در مورد فرآیند داد و ستد سهام عدالت و تاسیس شرکتهای تامین سرمایه تصمیمگیری شد.
حسن قالیباف اصل، دبیر و سخنگوی شورای عالی بورس ضمن اعلام اینکه تا به حال ۲۷ شرکت سرمایهگذاری استانی آماده پذیرش در بورس شدهاند، به آخرین وضعیت سهام عدالت و شرکت های سرمایهگذاری استانی اشاره کرد و افزود: آخرین وضعیت شرکت های سرمایه گذاری استانی و سهام عدالت بررسی و گزارشی به شورای عالی بورس ارائه شد. بر اساس آیین نامه ابلاغ شده در مرداد ماه، شرکت های سرمایه گذاری استانی موظف بودند سهامداران خود را شناسایی و اسامی آنها را در سامانه ثبت کنند.
سخنگوی شورای عالی بورس ادامه داد: دو ماه از ابلاغ آیین نامه سپری شده و اکنون شرکت های سرمایه گذاری باید به منظور انتخاب اعضای هیات مدیره سهامداران را برای حضور در مجمع دعوت کنند.
وی ادامه داد: شرکت های سرمایه پذیر هم باید سود سهامدارانی که روش مستقیم و غیر مستقیم را انتخاب کرده اند مطابق سایر سهامداران پرداخت کنند. به این ترتیب سود سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند به حساب شخصی واریز و سود افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند به حساب شرکت های سرمایه گذاری استانی واریز میشود.
در این زمینه حسین فهیمی در گفتوگو با فارس، در مورد این که تا کنون چه تعداد از شرکتهای استانی سهام وارد بورس شدهاند، گفت: در حال حاضر 29 شرکت سرمایهگذاری استانی در بورس اوراق بهادار تهران درج شدهاند و معاملات شرکتهای سرمایهگذاری استانهای خراسان های جنوبی و شمالی، بوشهر، گلستان، مرکزی، زنجان، قم و ایلام آغاز شده است و نماد سایر شرکتهای سرمایهگذاری استانی نیز به مرور در بورس تهران بازگشایی میشود.
سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت و مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در پاسخ به این که تا کنون چه تعداد از سهامداران عدالت برای فروش سهام خود اقدام کردهاند و چه مقدار پول شان واریز شده است؟ نیز پاسخ داد: در مجموع 3 میلیون و 150 هزار نفر از سهامداران عدالت ، سفارش فروش سهام عدالت خود را تکمیل کردند که از این میزان 2 میلیون و 643 هزار نفر وجه خود را دریافت کردهاند و بقیه در فرآیند فروش قرار دارند.
فهیمی تاکید کرد: طبق آخرین آمارها، کل فروش سهام عدالت از ابتدای آزادسازی رقمی بالغ بر 11 هزار و 819 میلیارد تومان بوده است.
حسن قالیباف اصل هم به ضرورت اصلاحات مصوبه سال ۹۱ شورای عالی بورس در مورد شرکت های تامین سرمایه نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به مصوبات شورا در سال ۹۱ تاسیس شرکت های سرمایه گذاری موسسین می توانستند حداکثر ۳۵ درصد یک شرکت تامین سرمایه را داشته باشند، اما امروز با اصلاحاتی که در این مصوبه صورت گرفت موسسان شرکت هایی که سهام عام تشکیل می دهند، فارغ از این که یک گروه یا چند گروه باشند، میتوانند حداکثر۶۰ درصد یک شرکت تامین سرمایه را داشته باشند و مجاز هستند که ۴۰ درصد مابقی را پذیره نویسی عمومی کنند. همچنین اگر گروه یا گروه هایی عضو هیات مدیره و سهامدار یک شرکت تامین سرمایه باشند، نمیتوانند در دیگر شرکت های تامین سرمایه به عنوان عضو هیات مدیره حضور داشته باشند.