چرا مکرون رویکردی ضداسلامی در پیش گرفته است؟-راهبرد معاصر
مرتضی مکی، کارشناس مسائل فرانسه در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

چرا مکرون رویکردی ضداسلامی در پیش گرفته است؟

نظرسنجی هایی که از هم اکنون گرفته شده نشان می دهد که محبوبیت مارین لوپن از مکرون بالاتر است، لذا مکرون به خاطر اینکه خود را به جریان راست افراطی نزدیک کند و از ریزش آرای خود در افکار عمومی در انتخابات آتی جلوگیری کرده و جریان راست افراطی را به خود نزدیک کند، مواضع اسلام ستیزانه را انتخاب نموده است.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل فرانسه
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 27
کد خبر: ۶۴۵۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا مکرون رویکردی ضداسلامی در پیش گرفته است؟

 

مرتضی مکی کارشناس مسائل فرانسه در گفتگو با راهبرد معاصر در خصوص توهین های رئیس جمهور فرانسه به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام (ص) گفت: اظهارات آقای امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه موضوع جدیدی در جریان اسلام ستیزی و اسلام هراسی در فرانسه نیست، چرا که همه می دانیم فرانسه در اسلام هراسی و اسلام ستیزی دربین کشورهای غربی پیشتاز بوده و بسیاری از محدودیت هایی که برای مسلمانان دراروپا وجود دارد از فرانسه آغاز شده لذا فرانسه سرمنشاء بسیاری از اتفاقات تلخ و ناگوار برای مسلمانان در اروپا بوده است.


وی در ادامه خاطر نشان کرد: فرانسه پرشمارترین جمعیت اقلیت مسلمان در اروپا را دارد. این سیستم دارای نظام لائیکی است، لذا براساس این نظام، قانونگذار و دولتمردان فرانسه نباید هیچ دینی داشته باشند و در کشور هیچ دین و فعالیت مذهبی به صورت رسمی و آشکار نباید انجام شود، لذا فرانسوی ها با اشاره به این قانون اقدامات خود علیه مسلمانان را در کشورشان توجیه کرده اند.


کارشناس مسائل فرانسه در ادامه خاطر نشان کرد: به هر حال فرانسه در جریان اسلام ستیزی در داخل و در خارج از کشور به شدت پیشتاز است. نباید فراموش کنیم که فرانسه از جریان تکفیری در سوریه حمایت کرد و برای براندازی حکومت بشار اسد از هیچ کمکی دریغ نکرد تا از طریق جریان‌های داعش و تکفیری، نظام سوریه را ساقط کند که خوشبختانه موفق به انجام چنین توطئه ای نشد.


مرتضی مکی درخصوص چرایی موضع گیری شدید آقای مکرون درباره پیامبر اسلام (ص) گفت: آنچه موجب شده که اقای مکرون موضع گیری شدیدی علیه مقدسات مسلمانان داشته باشد را باید در چند نکته تحلیل کرد. مسلما این گونه اظهار نظرهای آقای مکرون بیشتر جنبه داخلی دارد تا جنبه خارجی، به این دلیل که آقای ماکرون وضعیت متزلزلی در فرانسه دارد. وی از سه سال پیش تا کنون به هیچ وجه نتوانسته به وعده های انتخاباتی خود در قبال مردم فرانسه عمل کند. آقای مکرون خود را به نوعی نماینده جریان میانه رو در فرانسه می داند. با توجه به حاشیه رفتن جریان راست وچپ و میانه فرانسه که در انتخابات سال 2017 خودش را به سه شکل آشکار نشان داد و آقای مکرون که عضو هیچ کدام از این احزاب نبود و به نمایندگی از جریان میانه به قدرت رسید اکنون با یک چالش جدی با جریان راست افراطی و اسلام ستیز فرانسه رو به رو است که خانم مارین لوپن این جبهه راست افراطی را رهبری و نمایندگی می کند.


وی در این باره توضیح داد: مکرون دو سال دیگر باید کارزار انتخاباتی خود را راه بیاندازد، لذا از همین الان باید شروع کند تا بتواند شانس خود را برای وارد شدن به کاخ ریاست جمهوری برای پنج سال آینده امتحان کند. اگر مکرون نتواند پایگاه اجتماعی متزلزل خود را ساماندهی کند باتوجه به عدم حمایت‌های مردمی و ناراحتی ها بابت مسائل اقتصادی که از عملکرد ماکرون وجود دارد، تقریبا انتخابات ریاست جمهوری را خواهد باخت.


مرتضی مکی در ادامه خاطر نشان کرد: نظرسنجی هایی که از هم اکنون گرفته شده نشان می دهد محبوبیت خانم مارین لوپن از ماکرون بالاتر است، لذا مکرون به خاطر اینکه خود را به جریان راست افراطی نزدیک کند و از ریزش آرای خود در افکار عمومی جلوگیری کند و جریان راست افراطی را به خود نزدیک کند، مواضع اسلام ستیزانه را انتخاب کرده که البته در کشورهای اسلامی بازتاب فراوانی داشته است. شدیدترین انتقادها به مواضع آقای مکرون را آقای اردوغان اتخاذ کرد و با لحن تندی به سخنان مکرون پاسخ داد که باعث شد رئیس جمهور فرانسه سفیر ترکیه را فرابخواند.


کارشناس مسائل فرانسه دراین باره توضیح داد: نباید فراموش کرد تنش و ستیزی که میان فرانسه و ترکیه وجود دارد فقط به موضوع انتقادات تند مکرون به اسلام و مسلمانان محدود نمی شود، بلکه تنش ها میان فرانسه و ترکیه طی چند ماه اخیر به دلایل مختلفی اعم از حضور ترکیه در لیبی یا تلاش ترکیه برای استخراج منابع گازی دریای مدیترانه که واکنش های شدیدی را از فرانسه در حمایت از یونان به دنبال داشت در بر می گیرد. تحرکات ترکیه در منطقه قفقاز که باعث انتقادات تند فرانسه به سیاستهای ترکیه شد باعث شدت گرفتن این شکاف ها شده است. در مجموع این مسائل پیش از این باعث افزایش تنش میان ترکیه و فرانسه شده بود که به هر حال آقای اردوغان تلاش کرد تا از فضای موجود اسلام هراسی مکرون استفاده کند و انتقادات خود را به وی ابراز کند.


کارشناس مسائل فرانسه در خصوص سکوت خیانت بار و شرم آور جهان اسلام در برابر موضع گیری های فرانسه گفت: به غیر از ترکیه، ایران و سوریه که نسبت به هذیان گویی های آقای مکرون موضع رسمی اتخاذ کردند، متاسفانه دولتهای اسلامی موضع رسمی دراین باره اتخاذ نکردند، فقط یک سری از نهادهای مذهبی مثل مفتی اعظم مصر یا چند تن از شخصیت‌ های برجسته سخنانی ایراد کردند اما متاسفانه از سوی سازمان کنفرانس اسلامی و سایر کشورهای اسلامی موضع واحدی در قبال این نوع تحرکات و اهانت های دولت فرانسه اعلام نشد. بی تردید سکوت کشورهای اسلامی در برابر فرانسه باعث افزایش محدودیت ها علیه مسلمانان در فرانسه می شود لذا با خاموش شدن موج خبری مواضع مکرون علیه اسلام این موضوع نیز فروکش خواهد کرد.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بایرام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
0
0
چون مکرون احمق وورشکسته سیاسی است همین
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار