طرح جدید محدودیت کرونایی /فراد داخل شهر تهران به هیچ شهری در سطح کشور نمی‌توانند بروند+ جزئیات

ذوالفقاری گفت: طرح جدید محدودیت‌های ویژه کرونایی متناسب با وضع بیماری در شهرهای کشور ادامه می‌یابد تا وضع از قرمز، نارنجی و زرد به عادی برگردد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۴ - ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 19
کد خبر: ۶۷۳۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین ذوالفقاری رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی وانتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی محدودیت‌های جدید کرونایی پرداخت.

 

ذوالفقاری با اشاره به اینکه مهم این است که وضعیت شهر‌ها از وضعیت قرمز به نارنجی و از نارنجی به زرد و از زرد به سفید برگردد گفت: این موضوع منشاء رفع محدودیت‌هاست، درغیر این صورت محدودیت‌ها تمدید می‌شود.

 

او با اشاره به اینکه اگر در سطح کشور این کار را انجام دهیم کل کشور در شرایط برگشت قرار می‌گیرد و از مشکلات محدودیت‌ها نجات پیدا می‌کنیم، افزود: اجرای طرح محله محور و خانواده محور و همچنین اجرای طرح مدیریت هوشمند که از شنبه کلید می‌خورد، با تدبیر، نظارت و همراه کردن حداکثری مردم باید به طور قاطع انجام شود.

 

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی وانتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: اقدامات رسانه ای، بازدید‌های میدانی و تشویق رعایت کنندگان مقررات و شیوه نامه‌ها و برخورد سلبی با آنانی که رعایت نمی‌کنند، باید انجام شود، امیدواریم با همراهی مردم در بازه زمانی ۱۵ روز تا یک ماه شاهد کاهش روند بیماری و کاهش مرگ و میر هموطنان باشیم.

 

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: هر دوشنبه وضعیت شهر‌ها از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود و مسئولان شهرها، بدون اتلاف وقت، باید براساس ضوابط و دستورالعمل اجرایی اقدام و محدودیت‌ها را اعمال کنند و دیگر نیازی به اعلام مرکز نیست.

 

او بیان کرد: در مسیر طرح در صورتی که اشکالاتی به وجود آمد و یا اصلاحاتی مدنظر استان‌ها و شهرستان‌ها باشد، جمع آوری و در کوتاه‌ترین زمان ممکن در کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی بررسی و پاسخ داده می‌شود تا این طرح با موفقیت اجرا شود.

 

رئیس کمیته امنیت اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: دراین طرح وضعیت‌ها، نوع کسب و کارها، نوع اعمال محدودیت‌ها، ضمانت اجرا و مسئول اجرا مشخص شده است و در دستورالعمل اجرایی هم وظایف سازمانی مرتبط با طرح‌ها مشخص شده است، در مسیر طرح هم به استان‌ها اختیاراتی داده شده است.

 

ذوالفقاری با اشاره به اینکه بیمار کرونایی باید در یک اتاق مجزا قرنطینه شود که حتی وسایل مربوط به سرویس بهداشتی هم در همان جا در اختیارش باشد که نیازی به خروج از آن اتاق نداشته باشد، گفت: قرنطینه جمعی کار سختی است لذا قرنطینه برای خود مشکلاتی در بر دارد و حضور افراد به مدت ۱۴ روز در جا میسر نیست. لذا با هزینه‌هایی می‌توانیم اتاقک‌هایی را ایجاد کنیم تا هر کدام از افرادی که می‌خواهند قرنطینه شوند راحت‌تر باشند، اگر در شرایط اختصاصی قرار بگیرند امکان حضورشان تا آخر قرنطینه بیشتر می‌شود.

 

او بیان کرد: در این موضوع می‌توان از ظرفیت هتل‌ها استفاده کرد، نمونه اجرایی آن را در اوایل کار در زنجان داشتیم، یکی از هتل‌ها داوطلبانه این کار را انجام داد.

 

رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع کرونا در کشورمان حدود ۹ ماه می‌گذرد افزود: در طول این مدت اقدامات متعدد آموزش، بهداشتی، درمانی و محدودیتی انجام شد لذا روند افزایشی بیماری ایجاب کرد که اقدامات همه جانبه‌ای در ۷ محور انجام شود که یکی از آن‌ها طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها متناسب با وضع بیماری است.

 

ذوالفقاری با اشاره به اینکه طرح محله محور، آموزش، مدیریت هوشمند و اقدامات فنی و الکترونیکی از جمله این محورهاست گفت: پایه طرح جدید محدودیت‌های ویژه کرونایی، شهرمحور است و استان محور نیست، لذا چنانچه شهری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در روز ۴ نفر بستری به علت بیماری کرونا داشته باشد، وضع این شهر زرد است و اگر ۶ نفر بیشتر بیمار داشته باشد نارنجی واگر به ۱۰ نفر برسد وضع آن شهر، قرمز اعلام می‌شود.

 

او بیان کرد: براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۶۰ شهر در وضع قرمز، ۲۰۸ شهر در وضع نارنجی و ۸۰ شهر در وضع زرد هستند.

 

ذوالفقاری اظهار کرد: براساس این طرح، ورود افراد غیر بومی به شهر‌های در وضع نارنجی و قرمز ممنوع است و افراد ساکن این شهر‌ها هم اجازه ورود به شهر‌های دیگر را ندارند لذا اگر افراد غیر بومی وارد شهر‌های با وضع نارنجی شوند در صورت مشاهده در هر ۲۴ ساعت ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند و اگر وارد شهر‌های با وضع قرمز شوند در هر ۲۴ ساعت یک میلیون تومان جریمه می‌شوند و افرادی که در داخل شهر تهران هستند به هیچ شهری در سطح کشور نمی‌توانند بروند.

 

رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه وضع نارنجی، مشاغل اضطراری مانند آتش نشانی دورکاری ندارند گفت: حضور فقط یک سوم کارکنان شامل حال آن‌ها نمی‌شود، اما بقیه دستگاه‌ها که امکان دورکاری دارند حضور کارکنان تا یک سوم در وضع زرد امکان پذیر است و در وضع نارنجی، تا یک دوم و در وضعیت قرمز تا دو سوم عدم حضور را می‌توانند داشته باشند.

 

ذوالفقاری با اشاره به اینکه برای اعمال این محدودیت ها، ضمانت اجرایی در نظر گرفته شده است افزود: اگر چنانچه مدیران دستگاه‌ها و مسئولان مربوط، این محدودیت‌ها را رعایت نکنند مجازات می‌شوند.

 

او با اشاره برخی رفتار‌های تبعیض آمیز در مورد کارکنان رسمی و غیر رسمی خاطرنشان کرد: مقررات و محدودیت‌ها در مورد برخی نیرو‌های شرکتی و خدمات اعمال نمی‌شود و آن‌ها از این نظر گله مندند و مسئولان باید به این مسئله دقت و مراقبت کنند، اگر گزارشی مبنی بر نقض مقررات و محدودیت‌ها داده شود، آن مسئولان خاطی، مجازات می‌شوند.

 

رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: افراد می‌توانند تخلفات را به سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا به کمیته امنیتی و اجتماعی وزارت کشور گزارش کنند لذا محدودیت‌های ویژه کرونایی باید بدون تبعیض در ادارات مراکز و بازرگانی، مراکز آموزشی، مراکز فرهنگی اجتماعی انجام شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار