اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

ان‌بی‌سی: بایدن به‌جای برداشتن یکباره تحریم‌ها سناریویی سه تا چهار ماهه در نظر می‌گیرد

ان‌بی‌سی: بایدن به‌جای برداشتن یکباره تحریم‌ها سناریویی سه تا چهار ماهه در نظر می‌گیرد برخی مقامات سابق آمریکایی و اروپایی به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفته‌اند دولت احتمالی جو بایدن به‌جای برداشتن یکباره تحریم‌ها ذیل برجام، احتمالاً سناریویی سه تا چهار ماهه را برای این منظور در نظر می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 21
کد خبر: ۶۷۶۳۲

به گزارش راهبرد معاصر وبگاه شبکه خبری «ان‌بی‌سی نیوز» در تحلیلی به احتمال باز‌گشت احتمالی «جو بایدن» به توافق هسته‌ای برجام اشاره کرده است.

به نوشته این رسانه آمریکایی، حتی اگر بایدن و «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به یک توافق باشند، رسیدن به دستور‌العملی که به آمریکا اجازه دهد به برجام باز‌گردد و ایران نیز فعالیت‌های هسته‌ای خود را کاهش دهد، آسان نخواهد بود.

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از مقامات سابق آمریکایی و دیپلمات‌های سابق اروپایی نوشته به جای اینکه تحریم‌ها علیه ایران به یک باره بر‌داشته شوند یا ایران بار دیگر به طور کامل از برجام تبعیت کند، یک سناریوی خیلی محتمل می‌تواند این باشد که این اتفاقات در یک دوره سه یا چهار‌ ماهه انجام شود.

این رسانه آمریکایی نوشته اولین گام می‌تواند این باشد که ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کند و در عوض چند سطح از تحریم‌ها بر‌داشته شوند.

گام بعدی نیز می‌تواند این باشد که ایران نهایتاً از برجام تبعیت کند و در نتیجه تمام تحریم‌های هسته‌ای بر‌داشته شوند.

در ادامه این تحلیل آمده با وجود اینکه دیپلمات‌های ایرانی و تیم بایدن با موضوع تحریم‌ها غریبه نیستند، اما دولت بایدن پس از ادامه روند این توافق باید برای برداشتن تحریم‌هایی که دونالد ترامپ علیه ایران از جمله بانک مرکزی این کشور اعمال کرده تصمیم بگیرد.

این رسانه آمریکایی نوشته بسیاری از تحریم‌هایی که ترامپ اعمال کرده به فعالیت‌های هسته‌ای ایران ربطی ندارد، بلکه به موشک‌های بالستیک، مسائل حقوق بشر و حمایت از نایبان منطقه‌ای ایران از جمله جنبش حزب‌الله و حماس مربوط است.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از توافق موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام خارج شد و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا بعد از خروج از برجام وعده داده بود با پیگیری سیاست فشار حداکثری، ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که رسانه‌های آمریکایی جو بایدن را رئیس‌جمهور آمریکا معرفی کرده‌اند و او در صدد جمع‌آوری کابینه خود است، مقامات احتمالی دولت وی شروطی را برای بازگشت به برجام گذاشته‌ اند. 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار