واشنگتن پست:احیای توافق هسته‌ای برجام بعد از پایان دولت ترامپ سخت است-راهبرد معاصر
تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟ واکنش وزارت خارجه ایران به انتخاب ترامپ؛ ما از گذشته تجربیات تلخی زیادی داریم پیام شی به ترامپ: رویارویی، به آمریکا و چین ضربه می‌زند عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید وزیر دارایی آلمان برکنار شد | دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات: شکست را می‌پذیرم واکنش دولت ونزوئلا بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شیخ نعیم قاسم: «میدان نبرد» تنها تعیین‌کننده سرنوشت جنگ است هریس در تماسی پیروزی ترامپ را تبریک گفت و شکست خود را اعلام کرد حزب‌ الله لبنان از موشک نقطه زن «فاتح ۱۱۰» رونمایی کرد رسانه عبری: پیروزی ترامپ ضامن چراغ سبز برای نتانیاهو نیست بازتاب پیروزی دونالد ترامپ در رسانه‌های آمریکا نخست‌وزیر لبنان: کلید هرگونه راه‌حل، توقف جنگ و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است گفتگوی تلفنی ولیعهد سعودی و ترامپ پس از پیروزی در انتخابات؛ بن سلمان: امیدوارم که روابط دو کشور تقویت شود گفتگوی ۲۰ دقیقه‌ای نتانیاهو با ترامپ پس از پیروزی در انتخابات

واشنگتن پست:احیای توافق هسته‌ای برجام بعد از پایان دولت ترامپ سخت است

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در یادداشتی، احیای توافق هسته‌ای برجام بعد از پایان دولت دونالد ترامپ را سخت توصیف کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 23
کد خبر: ۶۷۸۸۶

 به گزارش راهبرد معاصر روزنامه «واشنگتن پست» در یادداشتی به قلم «هنری روم» احیای توافق هسته‌ای برجام بعد از پایان دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا را سخت توصیف کرده است.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، از لحاظ تئوری، بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای برجام که به امضای چین، فرانسه، آلمان، ایران، انگلیس، آمریکا و روسیه رسیده است باید ساده باشد و بایدن می‌تواند در اولین روز حضور خود در کاخ سفید در این مورد تصمیم بگیرد، اما سیاست‌های داخلی در ایران و آمریکا و همچنین ملاحظات منطقه‌ای، باز‌گشت فوری به این توافق را از آنچه که به نظر می‌رسد سخت‌تر می‌کند.

واشنگتن پست نوشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ رسماً از برجام خارج شد و این توافق نیز احتمالاً به محض کنار رفتن او از قدرت احیا نخواهد شد.

روزنامه واشنگتن پست در ادامه، دلیل دشوار بودن احیای برجام را به شرح ذیل نوشته است: 

سادگی بازگشت بی‌اشکال و فوری به برجام، جذاب به نظر می‌رسد و دولت جدید آمریکا می‌تواند این کار را به طور یک جانبه با امضای یک دستور اجرایی، صدور معافیت‌ها و لغو تحریم‌ها انجام دهد. 

اگرچه به نظر می‌رسد که دولت ترامپ قصد دارد تحریم‌های جدیدی را طی هفته‌های پایانی اعمال کند، اما هیچ یک از این اقدامات غیر‌قابل باز‌گشت و دائمی نخواهند بود. علاوه بر این، بازگشت به برجام نیازی به بررسی کنگره ندارد.

با این وجود روشن نیست که برجام حداقل در ابتدای دوره ریاست‌جمهوری بایدن اهمیتی این چنینی داشته باشد. بایدن با چالش‌های سرسام‌آور داخلی و بین‌المللی مانند مبارزه با بیماری همه‌گیر کرونا، احیای اقتصاد و بازسازی مشارکت‌های آمریکا با کشور‌های جهان روبرو خواهد شد.

این روزنامه آمریکایی نوشت ایران در دستور کار دولت بعدی آمریکاست، اما سخت است که گفته شود این کشور در رأس کار‌های این دولت قرار بگیرد. اگر جمهوری‌خواهان همچنان سنا را تحت کنترل خود بگیرند، می‌توانند برای اجرای گزینه‌های بایدن محدودیت بیشتری ایجاد کنند با این وجود این امر نیز به اولویت‌های قانونی بستگی دارد.

روزنامه واشنگتن در ادامه، متحدان منطقه‌ای آمریکا را مانعی بر سر راه دولت احتمالی بایدن برای اتخاذ تصمیمات فوری در خصوص برجام دانست و نوشت: «متحدان آمریکا در خاورمیانه به شدت با باز‌گشت این کشور به برجام مخالفت خواهند کرد. به خصوص رهبران اسرائیل و عربستان بر این باورند که این توافق کمک زیادی به محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران نکرده است و تهران را در منطقه آزاد گذاشته است.»

واشنگتن پست همچنین نوشت متحدان منطقه‌ای آمریکا نمی‌توانند مانع باز‌گشت آمریکا به برجام شوند، همان طور که برخی از آنها نتوانستند مانع خروج این کشور از این توافق شوند، اما آنها می‌توانند از لحاظ سیاسی این کار را برای آمریکا دشوار سازند. 

این روزنامه آمریکایی نوشته پافشاری شرکای منطقه‌ای آمریکا برای مخالفت با این موضوع می‌تواند پایدار بودن برجام را به خطر بیندازد.

روزنامه واشنگتن پست در این یادداشت به تصمیماتی که ایران ممکن است در خصوص احیای برجام اتخاذ کند اشاره کرد و نوشت: «حتی اگر بایدن تصمیم بگیرد که فوراً به برجام باز‌گردد ایران ممکن است برای این کار آماده نباشد. اول اینکه رهبران ایران ظاهراً مشتاق مذاکره [با آمریکا] نیستند. خروج ترامپ از برجام دیدگاه‌ها درباره دورویی آمریکا را تقویت کرد.» 

در پایان این یادداشت نیز به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران اشاره شده و آمده است که انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۱ ممکن است یک مانع دیگری را بر سر راه احیای برجام قرار دهد. 

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار