اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد

ادعای رویترز درباره تلاش‌های سابق اروپا برای رفع تحریم‌ها همزمان با مصوبه مجلس ایران

ادعای رویترز درباره تلاش‌های سابق اروپا برای رفع تحریم‌ها همزمان با مصوبه مجلس ایران همزمان با تصویب طرحی در مجلس شورای اسلامی ایران در پاسخ به بی‌عملی کشورهای اروپایی رویترز ادعاهایی درباره اقدامات سابق کشورهای اروپایی در خصوص تحریم‌ها علیه ایران مطرح کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۵ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 01
کد خبر: ۶۸۹۳۰

به گزارش راهبرد معاصر در شرایطی که مجلس شورای اسلامی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را به تصویب رسانده خبرگزاری «رویترز» مدعی شده آلمان، فرانسه و انگلیس در نامه‌ای مشترک در اواخر ماه اکتبر از دولت «دونالد ترامپ» خواسته‌اند در تحریم‌ها علیه بانکی ایران تجدید نظر کند. 

خبرگزاری فارس امروز گزارش داد مجلس شورای اسلامی در چارچوب گام‌های کاهش تعهدات هسته‌ای و نامه رئیس‌جمهور ایران به کشورهای اروپایی، در پاسخ به روند اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و همراهی کشورهای اروپایی با آن، طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را به تصویب نهایی رساندند. 

بر اساس ماده ۶ مصوب این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد از جمله کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس،چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآورده های نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، یک ماه پس از تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی نظارت های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند.

ساعاتی بعد از تصویب این طرح، خبرگزاری رویترز مدعی شده کشورهای اروپایی طی نامه‌ای در اواخر ماه اکتبر به دولت آمریکا هشدار داده‌اند که تحریم‌ها علیه بانک‌های ایرانی موجب ایجاد اخلال در مبادلات انسانی با ایران شده و به منافع مشترک آمریکا-اروپا لطمه وارد خواهد کرد. 

رویترز علاوه بر این به نقل از دیپلمات‌هایی که اشاره‌ای به نامشان نکرده مدعی شده بانک مرکزی آلمان یک تسهیلات سپرده چند میلیارد یورویی را برای بانک‌های ایرانی، از جمله دو بانکی که تحت تحریم‌های آمریکا بوده‌اند باز نگاه داشته تا نظام بانکی ایران در شریطی که ارتباطش با نظام مالی دنیا قطع شده مجرایی برای تنفس در اختیار داشته باشد. 

نامه ادعایی کشورهای اروپایی چند هفته بعد از ۸ اکتبر ارسال شده. در آن تاریخ دولت آمریکا ۱۸ بانک ایرانی را تحت تحریم قرار داد. 

این تحریم‌ها آمریکایی‌ها را از مبادله با بانک‌های ایران منع کرده و شرکت‌های خارجی همکار با آنها را به اعمال تحریم‌های ثانویه تهدید می‌کرد. 

دیپلمات‌های سه کشور اروپایی در نامه خود به تاریخ ۲۶ اکتبر به واشنگتن گفته‌اند تحریم‌های بانکی جدید می‌توانند به گران شدن مواد غذایی و دارویی منجر شده و به مردم عادی ایران لطمه بزنند. 

در بخشی از این نامه آمده است: «آمریکا همیشه گفته که هدفش ضربه زدن به نخبگان حاکم ایران است نه مردم این کشور. از نگاه ما مهم است که این تعهد در عمل هم اجرا شود.»

یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز گفت در حال حاضر آلمان رهبری تلاش‌ها جهت حفظ و نجات برجام را بر عهده دارد. 

وزیران خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس چند روز پیش اعلام کردند که برای گفت‌وگو در خصوص راه‌های حفظ برجام در برلین دیدار کرده‌اند.  

یک قانونگذار آلمانی گفت: «لازم است اروپا هنگام انجام مبادلات مالی استقلال خودش را از آمریکا حفظ کند. تجارت، بهترین راه برای تغییر ایران در جهت مطلوب است.»

مجلس جمهوری اسلامی ایران بعد از بی‌عملی کشورهای اروپایی برای جبران آثار و تبعات اقتصادی تحریم‌های آمریکا اقدام به تدوین طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها کرد. این طرح در روز ۱۲ آبان ماه با قید یک فوریت و بعد از شهادت شهید فخری زاده با قید دو فوریت در دستور کار مجلس قرار گرفت و امروز به تصویب مجلس رسید. 

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفت.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار