به گزارش راهبرد معاصر تهران پس از گذراندن یک دوره قرنطینه دو هفته ای از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر کرد و میزان جان باختگان کرونا در تهران کاهش یافت.مسئولان و بهداشت با نزدیک شدن به شب یلدا نسبت به برگزاری جشن و دورهمی های خانوادگی هشدار دادند. ستاد مقابله با کرونا نسبت به برگزاری جشن و دورهمی ها ابراز نگرانی کردند و برای جلوگیری از شیوع مجدد کرونا پیشنهاد تعطیلی شنبه و یکشنبه شب یلدا داده شد.
جزئیات تعطیلی شنبه و یکشنبه شب یلدا
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشور گفت: از دورهمیهای شب یلدا خیلی هراس داریم، زیرا میتواند قسمت قابل توجهی از زحمات یکی دو ماه اخیر برای کنترل بیماری را خدشهدار و دچار مشکل کند.
او با اعلام اینکه ۵۱ درصد عوامل انتقال ویروس در دورهمیهای خانوادگی و دوستانه است، گفت: رعایت پروتکلها در دورهمیهای خانوادگی و رفتن به رستوران یک شوخی و مسخره است. چون مردم در یک بخشی از خانه مینشینند و با یکدیگر ارتباط دارند که در زمان غذا خوردن و صحبت کردن نیز ماسک ندارند. پس نمیتوان ادعا کرد که پروتکلها را در دورهمیهای خانوادگی رعایت میکنیم.
حریرچی با اشاره به انجام تست PCR برای کودکان 11 تا 15 ساله در کشور انگلیس بیان کرد: این اقدامات برای تعطیلات کریسمس و جلوگیری از انتقال ویروس کودکان به پدربزرگها و مادربزرگها انجام شده است و در خیلی از کشورها نیز منع آمد و شد شبهای کریسمس را پیشبینی کردهاند.
معاون کل وزارت بهداشت، ادامه داد: پیشنهاد ما هم برای شب یلدا، تعطیلی شنبه و یکشنبه آینده است، البته نه اینکه پنج شنبه و جمعه پیشواز برای برگزاری مراسم شب یلدا بروند، از ساعت 6 بعدازظهر نیز منع رفت و آمد هست و مردم به صورت مجازی با یکدیگر در ارتباط باشند.
او افزود: دور از هم و به فکر هم باشیم. این تجمعات می تواند بیماری را شعله ور کند و شب خاطره انگیز را به شب سیاه تبدیل کند.
حریرچی گفت: چرخش ویروس خصوصاً در دورهمیهای شهرهای کوچک و روستاها عمیق تر است. لذا، از دهیاریها، فرمانداریها و بخشداریها میخواهیم که حتماً تذکر بدهند.
او در ارتباط با برپایی مراسم شب یلدا در برخی مکانها، تاکید کرد: به کافهها، رستورانها و باغهای اطراف شهرها که از حالا خود را برای شب چله آماده میکنند، هشدار جدی میدهیم که برخورد قاطع و قانونی خواهیم داشت.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: فیلمهایی به دست ما رسیده که برخی از این مکانها از حالا در پی آماده شدن برای پذیرایی از مهمانان خود هستند که اخطار میدهیم چنین اقدامی نکنند.
اشتراک رایگان VODها در شب یلدا
وقوع پیک چهارم کرونا درصورت عادی انگاری
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری هرگونه عادی انگاری شرایط و بیتوجهی به رعایت پروتکلها و اصول بهداشتی را منجر به وقوع پیکهای بعدی بیماری در زمستان عنوان کرد و گفت: تجربه ثابت کرده که هر بار به دنبال عادی انگاری شرایط و عدم رعایتها، پیکهای شدید بیماری رخ داده و هر پیک نسبت به پیک قبلی بیماری شدیدتر بوده است.
دکتر پیام طبرسی ضمن هشدار نسبت به تبعات عادی انگاری شرایط، اظهار کرد: اگرچه به دنبال اعمال پروتکلها و محدودیتهای جدی آمار ابتلا و بستری در بیمارستانها تا حدودی کاهش یافته است، ولی متاسفانه بیماری همچنان در جامعه به صورت فعال در حال چرخش است و عادی انگاری شرایط و غفلت مجدد تبعات جدی به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به اعلام وضعیت قرمز کرونایی در استانهای شمالی کشور، تاکید کرد: مطمئنا تهران نیز متاثر از این شرایط خواهد بود، ضمن اینکه اگر محدودیتهای جادهای لغو میشد، تهران همچنان در وضعیت قرمز باقی میماند.
این متخصص عفونی با تاکید بر اینکه وضعیت کشور و به تبع آن استان تهران پایدار نیست، عنوان کرد: بنابراین رعایت اصول بهداشتی و پروتکل ها از سوی مردم و تمدید محدودیت ها از سوی مسوولان باید همچنان ادامه داشته باشد.
طبرسی در این رابطه به دورهمیهای خانگی به عنوان عامل بالقوه شیوع بیماری اشاره کرد و گفت: همچنان درصد بالایی از مبتلایان به دنبال برگزاری دورهمی های کوچک خانگی مبتلا میشوند، بنابراین توصیه اکید پرهیز از برگزاری دورهمیهای خانگی و خانوادگی است، چرا که بیماری همچنان به صورت فعال در جامعه وجود دارد و به خصوص در مراسمهایی همچون شب یلدا که سالمندان نیز حضور دارند، خطر دوچندان میشود؛ چراکه همچنان درصد مرگ و میر ناشی از کرونا در سالمندان بالاست و توصیه میشود که این برنامهها و سنت ها امسال به صورت مجازی برگزار شود.
این استاد دانشگاه هرگونه عادی انگاری شرایط و بیتوجهی به رعایت پروتکلها و اصول بهداشتی را منجر به وقوع پیک های بعدی بیماری در زمستان خواند و گفت: تجربه ثابت کرده که هر بار به دنبال عادی انگاری شرایط و عدم رعایتها، پیکهای شدید بیماری رخ داده و هر پیک نسبت به پیک قبلی بیماری شدیدتر بوده است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ضمن هشدار نسبت به وقوع پیک چهارم بیماری کووید ۱۹ در صورت بیتوجهی به اصول بهداشتی و عادی انگاری شرایط، اظهار کرد: امیدواریم که این اتفاق رخ ندهد؛ چراکه دیگر تاب و توانی در بیمارستانها و کادر درمان باقی نمانده و در صورت رخداد پیک بعدی، وضعیت بسیار بغرنج خواهد بود.
وی با تاکید بر ضرورت ادامه رعایت پروتکلها و محدودیت ها از سوی مردم و مسوولان، عنوان کرد: این در حالیست که متاسفانه با برداشتن هر محدودیت، مردم مجددا به پاساژ و بازار هجوم میبرند و یا میبینید که پیستهای اسکی وضعیت بسیار بدی دارند، همچنین متاسفانه مردم در فضاهای کوچک رستورانها بدون ماسک در کنار هم نشستهاند که بسیار خطرناک است. اگر رعایت نشود بیماری مجددا شعله ور خواهد شد و این بار کنترل آن بسیار دشوار خواهد بود.
طبرسی با بیان اینکه هر پیک شدید بیماری تا ۸ هفته طول میکشد، تاکید کرد: محدودیتها و پروتکلها باید به صورت تدریجی برداشته شود و برخی از محدودیتها نباید تا پایان اپیدمی برداشته شود؛ به عنوان نمونه لغو محدودیتهای تردد درون و برون شهری تبعات زیادی خواهد داشت و شاید یکی از بهترین محدودیتها که به ثبات نسبی برخی استانها منجر شد، همین محدودیتهای بین استانی بود که نباید لغو شود.