به گزارش راهبرد معاصر فرایند آزادسازی سهام عدالت از اردیبهشت ماه آغاز شد. ۳۰ درصد اول آن در روز ۱۰ خرداد ماه برای سهامداران قابل فروش شد.
طبق وعده رئیسجمهور ۳۰ درصد دوم در روز عید غدیر آزاد شد. آزادسازی مرحله دوم سهام عدالت با آغاز روند ریزشی شاخص کل بورس همزمان شد، به همین خاطر نیز بسیاری از فعالان بازار سرمایه علت افت بازار را در فروش آبشاری سهام عدالت دانستند.
طی این زمان شاخص کل بورس نتوانسته به روند افزایشی خود بازگردد. این شاخص در روز ۲۰ مرداد به قله دو میلیون و ۸۰ هزار واحدی رسیده بود اما در حال حاضر روی سطح یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی قرار دارد.
این نگرانی در خصوص آزادسازی ۳۰ درصد سوم سهام عدالت وجود دارد که سرعت افت بازار را شدیدتر کند. اما در مقابل سهامداران سهام عدالت هستند که پس از گذشت چندین ماه هنوز نتوانستهاند سهامشان را بفروشند، گروهی نیز از نقد شدن سهامشان ناامید شدهاند.
در خصوص آزادسازی ۳۰ درصد سوم مدیر فنی سهام عدالت به تجارتنیوز گفت: از نظر زیرساختی برای آزادسازی ۳۰ درصد سوم هیچ مشکلی نداریم و با دستور دولت در زمان اعلام شده آن را برای سهامداران قابل فروش میکنیم.
به گفته محمود حسنلو، سرویسهای لازم برای آغاز اعطای کارت اعتباری سهام عدالت کاملا آماده است و مستندات آن به بانکها تحویل داده شده. برخی از بانکها نیز آن را پیادهسازی کردهاند.
او افزود: بانکها باید تفاهمنامهای بین شرکت سپردهگذاری و بانکها امضا شود. سپس بانکها باید شیوهنامهای آن را به شعب خود ابلاغ کنند. همچنین آنطور که حسنلو میگوید، درباره سهامدارانی که به فوت شدهاند فرایند انتقال سهام به وراث در قوه قضاییه حل نشده است.
اقتصادنیوز