وام 50 میلیونی کارت اعتباری چه شد؟-راهبرد معاصر

وام 50 میلیونی کارت اعتباری چه شد؟

هرچند قرار بود از ابتدای دی ماه امسال پنج بانک با اتکا به سهام عدالت مردم به آنها وام بدهند اما این طرح اجرایی نشد و دقیقا در همین روزها طرح دیگری برای دادن وام به مردم مطرح شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۸ - ۱۰ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 30
کد خبر: ۷۲۳۷۰

به گزارش راهبرد معاصر تورم به اعداد کم‌سابقه‌ای رسیده و خیلی از کسب‌وکارها متاثر از کرونا روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند. در روزهایی که به نظر می‌رسد مردم در تنگنای معیشتی قرار دارند دولت طرح‌های حمایتی و دادن یارانه را در دستور کار خود قرار داده اما در هرکدام از این طرح‌ها مشکلاتی وجود دارد که گلایه مردم را به همراه داشته است.

 

در یکی از طرح‌های حمایتی قرار بود از ابتدای دی ماه امسال پنج بانک با اتکا به سهام عدالت مردم به آنها وام بدهند اما این طرح اجرایی نشد. با این حال دقیقا در همین روزها طرح جدید دیگری برای دادن وام به مردم مطرح شده است.

 

داوود محمدبیگی، مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اخیرا گفته است: بخشنامه‌های مربوط به کارت اعتباری از سال ۱۳۹۵ از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها ارسال شده و بانک‌ها نیز زیرساخت‌ها و مقررات لازم برای ارائه کارت اعتباری را به متقاضیان در شبکه بانکی کشور فراهم کرده‌اند. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به شعب بانک‌ها و پس از اعتبارسنجی این کارت‌ها را دریافت کنند.

 

وی افزود: کارت‌های اعتباری در سه دسته ۱۰، ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد و براساس دستورالعمل بانک مرکزی نحوه تسویه این کارت‌ها به صورت دفعی یا اقساطی است و مشتریان می‌توانند مبالغی را که از این کارت‌ها استفاده کرده‌اند، به صورت یکباره یا اقساطی به بانک‌ها بازگردانند.

 

اعطای کارت‌های اعتباری تا ۵۰ میلیون تومان در بانک‌ها درحالیست که برای دریافت این وام‌ها برخلاف آنچه در طرح دیگر یعنی سهام عدالت گفته شده بود، این بار ضامن موثق نیاز است.

 

موضوعی که مورد نقد خیلی از متقاضیان وام‌هاست که به سختی می‌توانند برای دریافت وام مدیران بانکی را متقاعد کنند.

 

فرید ضیاالملکی، کارشناس بانکی و مدیر عامل سابق موسسه ملی و اعتباری توسعه هم اخیرا به خبرگزاری «بازار» گفته است: به نظر می رسد ارایه کارت اعتباری ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومانی به مردم شامل حال همه نشود چرا که هرچند این اقدام برای عموم مردم بوده اما با توجه به اعتبارسنجی که از دریافت‌کنندگان کارت اعتباری توسط بانک‌ها انجام می‌شود خیلی‌ها شرایط دریافت چنین کارتی را ندارند زیرا بانک میزان درآمد و دارایی متقاضی کارت اعتباری را می‌سنجند و در صورت توانایی پرداخت اقساط و بنیه مالی می‌تواند به وی کارت اعتباری بدهد.

 

از جمله بانک‌هایی که این کارت اعتباری را می‌دهد بانک ملی ست که  شرایط عمومی دریافت کارت اعتباری آن در مهر ماه امسال به شرح زیر اعلام شده بود:

 

ـ داشتن حداقل 18 سال تمام
ـ دارا بودن یکی از انواع حساب‌های قرض‌الحسنه جاری، پس‌انداز یا سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت سیبا جهت اتصال به کارت اعتباری
گردش مستمر حداقل شش ماه، ماهیانه به میزان 10 میلیون ریال در حساب‌جاری و یا میانگین مانده شش‌ماهه 10 میلیون ریال برای دارندگان حساب کوتاه‌مدت (ویژه کارت اعتباری فراگیر)
ـ عدم سابقه چک برگشتی نزد شبکه بانکی کشور
ـ عدم بدهی غیر جاری
ـ ارائه درخواست کتبی به شعبه
ـ ارائه مدارک شناسایی و کارت ملی به شعبه
ـ ارائه مدارک شغلی دال بر اشتغال و میزان درآمد
ـ ارائه تضمینات یا وثایق موردقبول بانک

 

درباره نرخ سود آن نیز، طبق اعلام قبلی سود تسهیلات اعطایی بر اساس نرخ مصوب شورای پول و اعتبار برای عقد مرابحه محاسبه می‌شود که ممکن است بانک‌ها این نرخ را تا 22 درصد نیز محاسبه کنند.

آیا این وام‌های تا سقف 50 میلیون تومانی به دست مردم می‌رسد؟

 

تجارت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده