به گزارش راهبرد معاصر وی در توضیح موضوع کارتهای اعتباری سهامداران عدالت گفت: از خرداد سال ۹۹ آزادسازی سهام عدالت به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام و ۶۰ درصد سهام آزاد و قابل معامله شد، اکنون سهامداران میتوانند سهام خود را در توثیق بانک گذاشته و کارت اعتباری دریافت کنند.
به گفته محمدی توثیق فرآیندی است که وقتی فرد می خواهد تسهیلاتی را از بانک ها دریافت کنند در مقابل مبلغ ریالی، وثیقه ای به بانک ارائه می دهد که الان سهامداران عدالت می توانند با وثیقه کردن برگه های سهام خود این تسهیلات را دریافت کنند.
مدیر پروژه کارت اعتباری شرکت سمات تاکید کرد: این کار با هدف ایجاد مشوق برای نگهداری اوراق سهام عدالت و همچنین ارائه تسهیلات به کسانی که این برگه ها را نگه داری می کنند، ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه سهامداران عدالت جامعه هدف بالایی دارند، گفت: با این تدبیر آنها می توانند علاوه بر استفاده از تمام مزیت های سهامداری، با نگهداری این اوراق تسهیلات اعتباری دریافت کنند.
محمدی به جمعیت نزدیک به ۴۸ میلیون نفری سهامدار عدالت اشاره کرد و در برنامه به وقت تحلیل فرابورس گفت: همه این افراد می توانند با طی مراحل قانونی با وثیقه کردن همان ۶۰ درصد سهامی که آزاد شده، کارت اعتباری دریافت کنند.
وی که ارائه کارت اعتباری به سهامداران عدالتی را یک پروژه ملی و بسیار بزرگ دانست و گفت: در همین راستا به همه بانک ها اطلاع رسانی و تفاهم نامه از طرف شرکت سپرده گذاری ارسال شده و تا امروز بیش از ۱۰ بانک اعلام آمادگی کردند و در حال عملیاتی کردن این فرآیند هستند.
محمدی در ادامه با اشاره به اینکه متقاضیان دریافت کارت اعتباری در گام اول به شعب بانک های مشخص شده مراجعه کنند، گفت: در ابتدا باید احراز هویت توسط سجام انجام شود که این فرآیند به صورت حضوری و غیر حضوری قابل انجام است و سپس اقدام به توثیق سهام می کنند. در مجموع همان شرایط عمومی و اختصاصی که هر فردی برای دریافت تسهیلات باید احراز کند در این خصوص هم باید اجرا شود و جایگزین ضامن در این پروسه اوراق سهام عدالت است. بعد از دریافت کارت اعتباری، افراد می توانند با مراجعه به فروشگاه های مشخص شده اقدام به خرید کنند.
مدیر پروژه کارت اعتباری شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص اینکه هر فرد چه رقمی تسهیلات می تواند دریافت کند، گفت: با توجه به دارایی و ارزش ریالی سهام عدالت افراد که تا این لحظه فقط ۶۰ درصد آن قابل معامله و آزاد شده و با توجه به قدرت بازپرداخت، بانک مشخص می کند فرد چقدر می تواند وام دریافت کند. ضمانت در این فرآیند، برگه های سهام عدالت است.
وی در ادامه گفت: بانک ها در تلاش هستند تا هرچه زودتر این فرآیند را اجرایی کنند و به محض آماده سازی زیرساخت ها هر بانکی اعلام خواهد کرد. شرکت سپرده گذاری مرکزی زیرساخت ها را آماده کرده و پیش بینی می شود قبل از پایان سال برخی بانک ها بتوانند این کارت های اعتباری را ارائه دهند.
محمدی با تاکید بر اینکه سهامداران دقت کنند که بازپرداخت اعتبارها مهم است، گفت: اگر سهامداران نتوانند به تعهدات خود عمل کنند، سهام عدالت آنها توسط بانک به فروش می رسد، وقتی بازپرداخت و اقساط به صورت منظم پرداخت شود، عایدی سهام مثل سود، حضور در مجمع و حق رای متعلق به سهامدار است و می توانند از همه آنها استفاده کنند.
وی در خاتمه تاکید کرد: سهامداران به هیچ عنوان به صورت حضوری برای اجراز شرایط دریافت کارت اعتباری مراجعه نکنند و تمامی فرایندها به صورت غیر حضوری و مراجعه الکترونیکی انجام میشود.