به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.
فارس: نهاد اجماعساز اصلاحطلبان نسخه بروزشده همان شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با حفظ همه ایرادات است ولی اصلاحطلبان در برابر این ایرادات ساکتند چون سعی دارند با معرفی شخصیتهای اصلی اصلاحطلب و ایجاد دوگانه امام-نظام، انتخابات 1400 را رادیکال کرده و فضا را تند کنند.
نهاد اجماعساز اصلاحطلبان یا همان «جبهه اصلاح طلبان ایران» عصر یکشنبه(26بهمنماه) در حسینیه جماران تشکیل و در آن بهزاد نبوی به عنوان رئیس موقت انتخاب شد.
ابتدا به برخی حواشی و کارکرد این نهاد بپردازیم و سپس نفس فرآیند انتخاب بهزاد نبوی را به عنوان رئیس نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان و سناریوی جریان اصلاحات در انتخابات 1400 را مورد واکاوی قرار دهیم.
اجماعساز؛ همان شورای سیاستگزاری با لباس جدید
در ساز و کار قبلی اصلاحطلبان که شورای عالی سیاستگزاری اصلاحطلبان نام داشت، یکی از بزرگترین اختلافات حضور افراد غیر حزبی و یا به اصطلاح حقیقی بود. حقیقیها کسانی بودند که وابستگی شخصی به جریان اصلاحات دارند و عضو هیچ حزبی نیستند. از آن جمله میتوان به محمدرضا عارف، عبدالواحد موسوی لاری، عبدالله نوری، محسن آرمین، بهزاد نبوی و... اشاره کرد که برحسب اتفاق وزانت بالایی هم در اصلاحطلبی دارند و به معنای بهتر شناسنامههای اصلاحطلبان هستند و اتفاقا اکثر این افراد چون خود را فراتر از حزب میدانند، عضو هیچ تشکیلاتی نمیشوند.
اما حزبیهای اصلاحات همواره بر عضویت این شخصیتها در تشکل انتخاباتی اصلاح طلبان و بالاتر از آن عضویتشان در شورای مرکزی این تشکیلات و حتی بالاتر از آن داشتن حق رای، خرده میگرفتند و همین خرده گرفتنها از دلایل انحلال آن تشکیلات سابق بود. آنها معتقد بودند باید وزن احزاب در شورای سیاستگزاری بالا برود.
اما در نهاد اجماعساز و مخصوصا با انتخاب اخیرشان عملا اتفاق جدیدی نیافتاده است. این نهاد اجماعساز مرکب از دبیران کل یا نمایندگان تام الاختیار 31 حزب اصلاح طلب بعلاوه 15 نفر از اشخاص حقیقی در تراز ملی بعلاوه کارگروه تعامل و همچنین 5 عضو منتخب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و 4 عضو منتخب توسط سیدمحمد خاتمی است.
با این ساز و کار خاتمی 4نفر را معرفی کرد که آقایان سید عبدالواحد موسوی لاری، بهزاد نبوی، حسین مرعشی و محسن امینزاده را شامل میشود که همین انتخاب نیز محل ایراد است چون حسین مرعشی اساسا حقیقی نیست و هماکنون عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است.
نکته بعدی مورد اختلاف اصلاح طلبان، حق رای بود. حزب ندای ایرانیان اخیرا در بیانیهای تاکید کرد که «اعضای حقیقی اساساً باید جایگاه مشورتی داشته باشند و حق رأی صرفاً برای نهادهای مدنی حاضر باشد».
همچنین برخی از احزاب شاخص عضو شورای سیاستگزاری بر این تاکید داشتند که وزن احزاب باید تعیین شود و هر حزب به میزان وزن خود حق رای داشته باشند ولی شاهدیم که باز این نقیصه رفع نشده تا جایی که حزب ندای ایرانیان در جلسه شورای سیاستگزاری خود تاکید میکند که « انتظار میرود احزابی که میتوان آنها را «حزبهای کاغذی» نامید که اصولاً فقط یک برگۀ مجوز اداریاند و هیچ بدنه و تشکیلاتی ندارند تعیین وضعیت شوند».
با این حساب و با انتخاب بهزاد نبوی به عنوان رئیس نهاد اجماع ساز عملا اتفاق ویژهای در این نهاد نیفتاده که برطرفکننده حجم انتقادات به محمدرضا عارف و شورای عالی سیاستگزاری باشد.
وقتی دعوای کارگزاران - اتحاد ملت به یکباره گم میشود
اختلافات زیادی که دو حزب کارگزاران و اتحاد ملت دارند، از دیگر مسائل مورد مناقشه در چند سال اخیر میان اصلاحطلبان است.
بارها این دو حزب با هم دعواهای پینگپنگی شدیدی داشتهاند و یکی از آخرین اختلافات این دو حزب اصلاحطلب دوگانه مشارکت-عدم مشارکت بود که در آن کارگزارانیها به حضور پرشور در انتخابات تاکید داشتند و اتحادملتیها میگفتند نامزد خالص اصلاحطلب معرفی میکنیم و اگر از فیلتر شورای نگهبان عبور نکرد، در انتخابات شرکت نمیکنیم.
با این حال شاهد هستیم که اولا بهزاد نبوی که در این دوگانه مواضعی عموما کارگزارانی داشت، بیآنکه صدایی از سوی قاطبه اصلاح طلبان که مخالف تفوق اعضای حقیقی بودند و اتحاد ملتیها که مخالف مواضع کارگزارانی نبوی بودند دربیاید، رئیس نهاد اجماعساز میشود.
سناریوی «توجیه باخت» یا نهاد اجماع ساز
پیگیریهای فارس حاکی از این است که اصلاحطلبان با بررسی نظرسنجیها و برآوردهای عمومی و با توجه به عملکرد دولت بخصوص در حوزه اقتصادی به این نتیجه رسیدهاند که نخواهند توانست در عرصه انتخابات نتیجه مطلوبی را به دست بیاوردند به همین خاطر تمهیداتی را برای مدیریت رسانهای این باخت و توجیه و به حاشیه کشیدن آن اندیشیدهاند.
نمای کلی ساز و کار انتخاباتی اصلاحطلبان با تبلیغات پرطمطراقی که راه انداختهاند حاکی از حضور قدرتمندانه جریان اصلاحات در انتخابات است ولی طبق آنچه که در این گزارش ذکر شد، این نهاد جدید اصلاحطلبان حتی نتوانسته اشکالات عادی و بسیار بارز ساز و کار سابق انتخاباتی را رفع کند و چیزی ظاهری است. شاید به همین خاطر هم باشد که انتخاب اعضای هیات رئیسه این نهاد در جلسه یکشنبه بینتیجه ماند و به جلسه بعدی موکول شد.
حمله به نظام با «نام امام»
اما در کلیت سناریو اصلاحطلبان با این فرض که انتخابات 1400را باختهاند، در تلاش هستند قدرتمندانه و پرشور وارد انتخابات شوند و اتفاقا نامزدهایی چون محسن هاشمی، اسحاق جهانگیری و سیدحسن خمینی و عارف(که البته خودخوانده وارد انتخابات میشود) را به صحنه انتخابات بفرستند؛ با این پیشبینی که میدانند بخشی از آنها اقبال عمومی ندارند و بخشی نیز اساسا نمیتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند.
برای مثال سیدحسن خمینی را مدام مطرح میکنند و سعی دارند او و ارگانهای زیرمجموعهاش را به عنوان یادگار و آثار امام خمینی(ره) در افکار عمومی جا بزنند و در همین راستا هم بود که بلوای صوری حذف «نام امام» از بیانیه پایانی 22بهمن را راه انداختند تا با یک آمادگی ذهنی بتوانند فردای عدم تایید صلاحیت سیدحسن خمینی، این اقدام شورای نگهبان را مخالفت با سیره امام(ره) جا بزنند.
حال آنکه همه میدانند بزرگترین مسئولیتی که این نوه امام(ره) در عمر خود داشته، تولیت حرم حضرت امام(ره) است و هیچ سمت اجرایی، تقنینی و قضایی در کارنامه خود ندارد و در بهترین حالت ممکن یک «رجل مذهبی» محسوب میشود نه سیاسی.
همچنین محسن هاشمی علاوه بر فرزندی مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی دو مسئولیت معاونت عمرانی دانشگاه آزاد و ریاست بر شورای شهر تهران را در کارنامه دارد که هیچکدام سمت سیاسی به معنای داشتن جنبههای اجرایی، قضایی و تقنینی محسوب نمیشوند و سوال این است که آیا میتوان از شورای نگهبان انتظار داشت که چنین شخصیتی را به عنوان رئیس جمهور بالقوه کشور مورد تایید قرار دهد؟ طبق مسئلهای که مطرح شد با عدم تایید صلاحیت احتمالی شورای نگهبان باز اصلاحطلبان این امکان را خواهند داشت که بگویند نه تنها نام امام و یادگار امام را حذف کردند بلکه حتی یاران امام را نیز حذف میکنند و ما مظلومیم.
با عدم تایید صلاحیت هرکدام از این شخصیتهای اصلاح طلب، جریان اصلاحطلب که اتفاقا با تمام توان ظاهری وارد عرصه انتخابات شده، مدعی حذف اصلاحطلبان و حضور حداقلی به دلیل ردصلاحیت گسترده اصلاح طلبان شده و فضا را تند و رادیکالیزه میکند. ضمنا اگر اصلاح طلبی چون عارف هم وارد انتخابات شود، به راحتی می توانند بگویند او انتخاب اصلاحطلبان نبود،کمااینکه برای حضور او در انتخابات 92 چنین ادعایی را مطرح کردند و البته بعدها هم مدعی شدند که حتی روحانی هم انتخاب ما نبود و ما مجبور به حمایت از او شدیم.
بی دلیل نیست که آخرین جلسه این نهاد اجماع ساز که در آن بهزاد نبوی به عنوان رئیس موقت انتخاب شد، در حسینیه جماران که رنگ و بوی امام(ره) دارد برگزار شد و خلاصه کلام این است که میخواهند بگویند ما ذیل امام هستیم و حذف ما حذف امام است.
جالب اینکه جواد امام دبیرکل مجمع ایثارگران در ابتدای این جلسه حذف! نام امام خمینی(س) از قطعنامه راهپیمایی 22 بهمن و قطع تصاویر یادگار امام(سیدحسن خمینی) از صدا و سیما در روز 12 بهمن ماه را محکوم میکند(که صحت هر دو محل ایراد است) و علت انتخاب حسینیه جماران برای برگزاری این جلسه را تجدید میثاق اصلاح طلبان با آرمانهای امام خمینی(س) عنوان میکند؛ که با همین یک بند میتوان به به بخش عمده سناریوی اصلاح طلبان در انتخابات 1400 پی برد.
اصلاح طلبان با راهبرد مذکور میتوانند دوقطبی جدیدی راه بیاندازند و هزینه دیگری از این طریق برای نظام بتراشند؛ حال آنکه رهبر انقلاب در اکثریت قریب به اتفاق بیاناتشان به سیره امام برای عبور از مشکلات فعلی کشور تاکید میکنند و اساسا خود را شاگرد امام(ره) میدانند.
حال میتوان جواب این سوال را نیز یافت که چرا علیرغم همه تناقضات، صدای بلندی از اصلاحطلبان علیه نهاد اجماعساز بلند نمیشود و اصلا خبری از دعوای اتحاد ملت-کارگزاران و انتقاد از ایرادات فاحش نهاد اجماعساز نیست.
به گزارش فارس سعید حجاریان که یکی از عقبههای اصلی تئوریک اتحاد ملتیهاست، پیش از این صراحتا با حمایت از تند کردن فضای انتخابات گفته بود: «تاکتیک اصلی اصلاحات، سازماندهی نیروها از پایین است. این روش در گسترش احزاب، سازمان آهنین، بسیج تودهای و انواع سازمانهای مردمنهاد متجلی میشود و حتی بعضی مواقع میتوان به نافرمانی مدنی فکر کرد. اساساً معتقدم فشار از پایین با انتخابات پدید نمیآید. پس باید گفت، پروژه اصلاحات به انتخابات گره نخورده است. زیرا انتخابات بهمعنای کنونی آن، مصداق گدایی قدرت است.»
به همین دلیل است که بخش رادیکال اصلاحات که عمدتا دور خاتمی میچرخند، در برابر تفوق کارگزارانیها در نهاد اجماعساز و در نتیجه تفوق احتمالی آنها در دولت احتمالی آینده اصلاح طلب ساکتند چون اولا به رایآوری چنین دولتی امید ندارند و ثانیا اساسا نهاد اجماعساز را نه یک ساز و کار رسیدن به قدرت بلکه دستگاهی برای به حاشیه کشیدن شکست خود و پیروزی جناح مقابل قلمداد میکنند.
یک هشدار مهم به نمایندگان مجلس درباره انتخابات ۱۴۰۰
مشرق: مالک شریعتی، نماینده مجلس در کانال تلگرامی خود نوشت: چرا هویت جمعی نمایندگان و مجلس نباید صرف دعوت از نامزدهای احتمالی۱۴۰۰ (رئیسی، قالیباف، رضایی و...) شود؟
شان مجلس نظارت بر رییسجمهور و دولت است.
اگر نامزد دعوت شده رای آورد مجلس وکیل الدوله میشود؛
و اگر موفق نشود مجلس را هم تضعیف میکند
مجلس محل اختلاف طرفداران نامزدها میشود.
واکنش قاضی زاده هاشمی به انتشار لیست کابینهاش برای انتخابات 1400
باشگاه خبرنگاران: سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را واجب کفایی دانست و گفت: برنامهها و مدلهایی برای اداره کشور داریم که پیشتر برای نخبگان ارائه شده و مدتی بعد برای همه عرضه خواهیم کرد؛ اما با توجه به وجوب کفایی حضور در انتخابات، باید دید چه کسانی در صحنه حاضر خواهند شد.
وی ادامه داد: این روزها آقای جواد لاریجانی مصاحبهای کردند که به کاندیداهای «اصلی» اشاره کردند؛ با توجه به ادبیاتشان که نامزدها اصلی و فرعی هستند، شاید به عنوان کاندیدای فرعی در گوشه و کنارها اسمی از امثال ما و یا برخی جوان ها و نسل دومیها باشد.
قاضی زاده هاشمی کابینههای منتسب به خود در فضای مجازی را تکذیب کرد و گفت: ایجاد چنین کابینههایی را بیربط و نادرست میدانم و به نظرم فضاسازی اطراف شخصیتهای کشور است. در لیست منتسب به من، برخی اشخاص را نمیشناختم که البته با تحقیق متوجه شدم افراد شایستهای هستند.
نایب رئیس اول مجلس تصریح کرد: در نظام فکری و اندیشکدههایمان تشکیل کابینه به این شکل نیست و سلسله نظام شایستگی وجود دارد که همه به صورت شفاف از آن مطلع میشوند و درباره آن اظهارنظر خواهند کرد.
وی ایجاد لیستهای منتسب به اشخاص را تحریف فضای انتخاباتی کشور دانست و تأکید کرد: لیستهایی هم در فضای مجازی منتشر شد که به ابتذال و جوک کشیده شده بود که این مسئله هم کار نادرستی است؛ در برخی از آنها با شخصیت برخی افراد بازی شد و توصیه می کنم اگر اینگونه کارها دست دشمن است که با دشمن حرف نمیتوان زد؛ ولی اگر از سوی دوستان اتفاق میافتد، باید به سمت روشن کردن افکار عمومی برای انتخاب برنامه، تیم و فرد اصلح برویم تا اینکه با عملیات روانی، به اشخاص و افراد نسبتهای مختلف دهیم.
رئیسی در انتخابات 1400 شرکت می کند؟
همشهری: سخنگوی قوه قضائیه به سوالی درباره احتمال نامزدی رییسی در انتخابات ریاست جمهوری پاسخ داد.
اسماعیلی: آنچه اطلاع دارم ایشان در دیداری که با دانشجویان داشتند همین سوال را از ایشان پرسیدند و ایشان پاسخ دادند که من به جز قوه قضاییه به مساله دیگری فکر نمیکنم.
ما هم شاهد هستیم ایشان بصورت شبانه روزی تمام توان و انرژی خود را مصروف قوه قضاییه میکنند و تا امروز نه ایشان نظر دیگری داشتند و نه ما رویکردی دیگری را مشاهده کردیم.
دشمن به دنبال تحریم انتخابات ۱۴۰۰ است
باشگاه خبرنگاران : حسین کنعانیمقدم، دبیرکل حزب سبز با اشاره به انتشار لیستهای نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری گفت: با نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰، دشمن سناریوهایی را از طریق فضای مجازی به عنوان یک جنگ روانی دنبال میکند و به دنبال این است که با روشهای مختلف، فضای سیاسی انتخابات آینده را تحت تاثیر قرار دهد.
او ادامه داد: در این جنگ روانی از تخریب شخصیتهایی که ممکن است نامزد و یا موثر در انتخابات باشند هم فروگذار نکرده و به دنبال این است که مرجعیت سیاسی را در انتخابات آینده تحت تاثیر قرار داده و با سیاهنمایی مردم را از حضور در انتخابات مایوس کرده و به آنها بگوید که رایشان در انتخابات آینده موثر نیست و نمیتواند تغییری ایجاد کند.
کنعانی مقدم افزود: علاوه بر این به دنبال ایجاد شک در موضوع نوع رقابت و یا مشارکت حداکثری هستند تا اعلام کنند که دولت بعدی رقابتی نخواهد بود، بلکه یک دولت حداقلی است تا به این شیوه به یک موازنه منفی دست زده و در زمینه مشارکت سیاسی مردم و انتخابات تاثیرگذار باشند. روش دیگر هم این است که زمینه حضور نیروهای مخالف نظام برای معرفی به شورای نگهبان را دنبال کنند و چون این افراد قطعا تایید صلاحیت نخواهند شد به این وسیله انتخابات را تحریم کنند و شورای نگهبان را هم زیر سوال ببرند.
دبیرکل حزب سبز اضافه کرد: معتقدم که در این میان برخی از نیروهای داخلی هم در این سناریو دشمن به دنبال جایگاه هستند و رسانهها و فضای مجازی به دنبال زمینهسازی برای تحریم انتخابات هستند و مشارکت مردم را کاهش داده تا دولت آینده از کارآمدی لازم برخودار نباشد.
تدوین سازوکار انتخابات ۱۴۰۰
مهر: غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، با تشریح برنامههای شورای متبوع خود در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: در تلاش هستیم تا یک ساز و کار مناسب برای انتخابات ریاست جمهوری تدوین کنیم. از تجربه خوب انتخابات مجلس استفاده خواهیم کرد. البته برخی سوءتفاهمات که ممکن است باعث تفرقه شود را باید برطرف کنیم. با دیگران در حال مذاکره هستیم که به یک وحدت حداکثری برسیم.
وی درباره تشکیل کمیتهها و کارگروههای انتخاباتی، افزود: تعدادی از کارگروهها برای ارتباط با اقشار مختلف تشکیل شدهاند. این کارگروهها به شبکهبندی اجتماعی خواهند پرداخت که گزارشات فعالیتهایشان را به اطلاع عموم میرسانیم.
رئیس شورای ائتلاف در پاسخ به این پرسش که کدام احزاب در انتخابات ۱۴۰۰ ذیل شورای ائتلاف وارد عرصه خواهند شد، بیان کرد: همه احزاب هستند. ما از همه دعوت کردهایم، البته ممکن است برخی انتقاداتی داشته باشند. باید انتقادات را بشنویم و به یک نتیجه واحد برسیم.
حدادعادل ضمن ابراز خوش بینی درباره اجماع شورای وحدت و ائتلاف، توضیح داد: سعی خواهیم کرد که به یک اتحاد و اتفاق نظر با شورای وحدت برسیم. ما اختلاف مبنایی با جامعه روحانیت مبارز نداریم، لذا من خوشبین هستم که این اجماع اتفاق خواهد افتاد.
اجماع حزب ندا بر ظریف و خرازی برای ورود به گود انتخابات ۱۴۰۰
نامه نیوز: سعید نورمحمدی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان، در گفتگو با مهر، از جزئیات برنامههای این حزب خبر داد و گفت: در کنگره اخیر حزب ندای ایرانیان که نمایندگان شعب استانی حزب نظرات خود را به شورای مرکزی منعکس کردند، به این اجماع رسیدیم که یا با آقای ظریف یا با آقای خرازی وارد انتخابات ۱۴۰۰ شویم.
وی با تاکید بر اینکه کاندید نهایی این حزب برای حضور در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ ظریف یا خرازی خواهد بود افزود: برای ثبتنام در انتخابات پیشرو با محمدجواد ظریف و صادق خرازی مذاکرات جدی صورت گرفته و هر دو نفر در حال بررسی شرایط هستند و تصمیم قطعیشان برای شرکت در انتخابات را هنوز اعلام نکردهاند.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با اشاره به صحبتهای ظریف درباره عدم حضور برای ریاستجمهوری ۱۴۰۰ گفت: مذاکره با ظریف ادامه دارد و او تا امروز نظرش همان است که در رسانهها اعلام کرده بود؛ اما حزب ندای ایرانیان برای حضور ظریف یا خرازی در انتخابات پیش رو به تلاشش ادامه خواهد داد.
نورمحمدی تصریح کرد: حزب ندای ایرانیان با نگاهی که به انتخابات ۱۴۰۰ دارد، ستادهای انتخاباتی را تشکیل داده و کارگروههای تخصصی حزب هم فعالیت خود را شروع کردهاند. در صورت اعلام آمادگی هرکدام از دو شخصیت برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری، تمام ظرفیت حزب ندای ایرانیان در حمایت از او به کار گرفته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جمعبندی در مورد ظریف و خرازی از سوی کنگره به قطعیت رسیده است اظهار کرد: حزب ندای ایرانیان به جز خرازی و ظریف به هیچ گزینه دیگری برای ریاستجمهوری فکر نمیکند مگر اینکه کنگره حزب تصمیم دیگری بگیرد.
نورمحمدی درباره انتخابات شورای شهر، بیان کرد: انتخابات شوراهای ۱۴۰۰ با انتخابات ریاست جمهوری پیوند عمیقی خورده است و تحت الشعاع آن خواهد بود. تا امروز حزب ندای ایرانیان در جلسات نهاد اجماعساز شرکت میکند، اظهار نظر میکند و تلاش میکند بهترین لیست انتخاباتی از سوی اصلاح طلبان ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه برای ارائه لیست مستقل انتخابات شوراها هنوز تصمیم قطعی اتخاذ نشده، گفت: فعلاً همکاری با تمامی اصلاحطلبان در دستور کار حزب ندای ایرانیان است. ارائه لیستهای مستقل در انتخابات ۱۴۰۰ میتواند مساوی با شکست جریان اصلاحات باشد.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان درباره جلسه یکشنبه «ناسا» و انتخاب بهزاد نبوی به عنوان ریاست سنی نهاد اجماعساز اظهار داشت: پیشبینی من این است که بهزاد نبوی به عنوان ریاست نهایی نهاد اجماعساز انتخاب خواهد شد. حضور بهزاد نبوی یکی از دلایلی بود که باعث شد حزب ندای ایرانیان علیرغم انتقادات بسیار جدی که به ساز و کار شکلگیری نهاد اجماعسازدارد، با سکوت اصلاحطلبان را همراهی کند. شخصیت نبوی برای همه اصلاحطلبان پذیرفته شده است و من فکر میکنم اگر کسی غیر از بهزاد نبوی رئیس نهاد اجماعساز شود، این نهاد با مشکل مواجه خواهد شد.
پاسخ صریح پزشکیان به سوال درباره کاندیداتوری در انتخابات 1400
دکتر مسعود پزشکیان، نایٔب رییس مجلس دهم در برنامه «جهان آرا» گفت: احتمالا در سال ۱۴۰۰ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خواهم بود.
وزیر ارتباطات حضورش در انتخابات 1400 را رد کرد
نامه نیوز: محمدجواد آذریجهرمی، هنگامی که به وزارت رسید 36 ساله بود و نام او، به عنوان کاندیدای بالقوه جریان نزدیک به روحانی برای انتخابات به چشم میخورد.
اما او در گفتوگو با ما این موضوع را به صراحت «رد» میکند. کاری که در این 4 سال به کرات کرده و اینبار در پاسخ به این سوال که «شنیده میشود ستاد انتخاباتی خود را راهاندازی کرده» میخندد و میگوید: «اگر ستاد داشتم از شما دعوت میکنم که با من کار کنید.»
کنایه تند کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ به محمود احمدی نژاد
برنا : محمد غرضی، وزیر دولت سازندگی و کاندیدا انتخابات ۱۴۰۰، در رابطه با اعلام کاندیداتوری خود برای انتخابات آتی گفت: مرحوم شهید بهشتی وقتی من استاندار خوزستان بودم به استان آمدند و به من گفتند چرا وارد حزب نشدید؛ ما مفصل صحبت کردیم و سوابق احزاب را که مبنی بر امتیاز طلبی است و اینکه خود را از مردم بالاتر می دانند و برای مردم برنامه ریزی می کنند، بررسی کردیم. طبقات بالا به اندازه کافی امتیاز دارند و این طیف ها بیشتر به دنبال طبقات بالا و امتیازطلبان هستند. من گفتم که حزب شما عاقبتی نخواهد داشت و بحث بسیار تند و سخت شد من شاگرد شهید بهشتی بودم ولی وقایع روزگار طوری شد که من دستور عضویت حزب را قبول نکردم.
او افزود: بعدها حزب به اصلاح طلب و اصولگرا تبدیل شد و ظرف این چهل سال دائما برای کشور گرفتاری درست کردند. گاهی اصلاح طلبان دولت را در دست داشتند و بعضا اصولگرایان از این رو من نه اصلاح طلب هستم و نه اصولگرا و حتی نه مستقل بلکه من به قاعده جامعه تعلق دارم و اهداف انقلاب مشروطه و انقلاب ملی شدن صنعت نفت و انقلاب ۲۲ بهمن را دنبال می کنم و جزو سربازان انقلاب هستم.
غرضی تاکید کرد: ما نتوانسته ایم انرژی جامعه را به سطح ستادها منتقل کنیم؛ همه ستاد ها امتیاز طلب هستند و تیشه به روی خود کشیدند و نتیجه این شد که ۵هزار نفر از اولاد مدیران کشور به آمریکا پناهنده شده اند و مبالغ هنگفتی از درآمدهای کشور را منتقل کرده اند.
این کاندیدا ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: من برای خود هیچ مسما و اسمی قائل نیستم. من جزو سربازان ۱۵ خرداد، ۲۲ بهمن و زمان جنگ هستم. من حقوق عامه را بر حقوق خاصه ترجیح می دهم. اصلاح طلب نمی تواند دولت را نگه دارد و اصولگرا نمی تواند ملت را نگه دارد. مستقل هم به دنبال امتیاز طلبی یرای خود است من اسم و رسمی برای خود ندارم و برنامه شکست خوردگان را قبول ندارم. دهه ها در دولت ها دائم درگیر بودم.
او در رابطه با حضور احمدی نژاد برای انتخابات آتی گفت: همه مدیران گذشته امتحان خود را پس داده اند حرف هایی زده اند و نتوانستند عمل کنند. در ابتدای ریاست جمهوری احمدی نژاد یک کارگر ۴۰۰ دلار حقوق می گرفت وقتی او رفت، کارگران ۲۰۰ دلار می گرفتند و در حال حاضر کارگران ۱۵۰ دلار می گیرند. این افراد می خواهند با تکیه بر سوابق مردم را جمع کنند ولی مردم گذشته این ها را دیده اند.
غرضی اضافه کرد: اینکه چه افرادی کاندیدا می شوند مهم نیست، آزادی است و هر کسی می تواند بیاید و ثبت نام کند اما اینکه عموم مردم از گذشته ناراضی اند موجب شده تعداد کاندیداها از هر حزب و از نظامیان زیاد شود. قاعده جامعه در قسمتی که به اصلاح طلبان وابسته است از ستاد خود فاصله گرفته و در مورد اصولگرایان نیز به همین صورت است لذا هر کسی از این کیک بهره ای می خواهد در حالی که کیکی نیست. ارادت مردم به انقلابی بودن اصلاح طلب و اصولگرا ضعیف شده و از بین رفته است.
او افزود: کسی که می آید اگر حرف های گذشته را بزند فرقی در جامعه نخواهد داشت. وقتی دولتی عقبه اجتماعی ندارد هزینه هایش بالا می رود و قدرت اداره جامعه را از دست می دهد و خانه نشین می شود.