پکن از واشنگتن خواست به برجام بازگردد-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

پکن از واشنگتن خواست به برجام بازگردد

وزارت خارجه چین خواستار بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ایران برای حل بن‌بست موجود شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 22
کد خبر: ۷۸۴۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه چین خواستار بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ایران برای حل بن‌بست موجود شد.

 

به گزارش شبکه روسی «آرتی»، «وانگ ونبین» سخنگوی این وزارتخانه امروز دوشنبه به خبرنگاران گفت چین همیشه معتقد است که بازگشت ایالات متحده به برجام تنها راه درست برای حل بن‌بست ایجاد شده در ارتباط با توافق هسته‌ای است.

 

این دیپلمات چینی افزود: آمریکا و متحدانش باید احساس فوریت را تقویت کنند و به میز مذاکره با ایران بازگردند.

 

او در ادامه گفت همه طرف‌ها باید باید با آرامش و خوشتن‌داری عمل کنند و از اقداماتی که ممکن است اوضاع را تشدید کند، خودداری کنند.

 

این مقام وزارت خارجه چین در خصوص مذاکرات اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران هم اظهارنظر کرد و گفت پکن امیدوار است این نهاد و ایران با هم کنار بیایند تا بتوانند نقشی سازنده در رفع بن‌بست‌ها ایفا کنند.

 

آمریکا در حدود سه سال قبل از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و دست به گسترش تحریم‌های خود علیه تهران زد. پس از تغییر دولت در آمریکا در ابتدای بهمن سال جاری، دولت جدید آمریکا نیز همان تحریم‌ها را ادامه داده است.

 

بامداد جمعه به‌وقت تهران، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که پیشنهاد طرف اروپایی برای مشارکت در یک جلسه کمیسیون برجام جهت گفت‌وگو درباره بازگشت به برجام را می‌پذیرد.

 

واشنگتن در حالی تمایل برای بازگشت به برجام را اعلام کرده که تاکنون مقام‌های دولت بایدن در مناسبات مختلف با تعیین شرط برای بازگشت خود به برجام مدعی شده‌اند که در صورت بازگشت کامل ایران به تعهداتش ذیل این توافق هسته‌ای، حاضر به بازگشت به برجام هستند اما مقام‌های جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده‌اند که این آمریکا و نه ایران بوده که با خروج از برجام تعهداتش را نقض کرده و در صورتیکه به دنبال بازگشت به این توافق است باید ابتدا تحریم‌ها علیه تهران را لغو کند و به تعهدات کامل به مفاد این توافق هسته‌ای بازگردد.

 

جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است که از نظر تهران، بازگشت آمریکا به برجام مساله‌ای مهم نیست بلکه آنچه اهمیت دارد رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران است و در این خصوص نه به گفته‌های طرف آمریکایی که به عملکرد این کشور توجه خواهد کرد.

 

ایران پس از خروج آمریکا از برجام یک سال صبر راهبردی را پیشه کرد ولی پس از یک سال با توجه به عدم پایبندی اروپایی‌ها به تعهداتشان، جمهوری اسلامی ایران در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ تصمیم خود برای کاهش تعهدات برجامی در چارچوب ماده ۳۶ برجام را اعلام و در همین راستا پنج گام از سوی ایران برداشته شد.

 

آذرماه امسال نیز مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران را تصویب و پس از تصویب آن در هیأت وزیران، جمهوری اسلامی هفته گذشته قصد خود برای توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نظارت‌های فراتر از پادمان را در نامه‌ای به آژانس اطلاع داد که قرار است در صورت عدم لغو تحریم‌های آمریکا، از روز پنجم اسفندماه (فردا) این اقدام عملیاتی شود.

 

در پی سفر اخیر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، بیانیه‌ مشترکی صادر شد که در آن ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردند که ایران اجرای اقدامات داوطلبانه را از روز سه‌شنبه متوقف می کند و دسترسی آژانس به برخی فعالیت‌ها و تجهیزات نظارتی هم برای حداقل سه ماه متوقف شد./ فارس

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار