هشدار سرویس اطلاعات آمریکا: داعش در حال برنامه ریزی برای شروع درگیری مسلحانه در سوریه است تسهیل ویزا و عفو زندانیان؛ دیدار سفیر طالبان با مقام اماراتی فرمان جدید ترامپ درباره اثبات شهروندی برای رای دادن سازمان ملل: ۲۱ هزار نفر از مردم سوریه به سمت لبنان فرار کرده‌اند ایروانی: ایران در هیچ اقدامی علیه سوریه مشارکت ندارد صدراعظم آلمان برکنار شد صعده یمن ۱۷ بار هدف تجاوز آمریکا قرار گرفت عراقچی: پاسخ ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا در حال تکمیل است و در زمان مقتضی ارائه خواهد شد اردوغان، تبریز را «جغرافیای معنوی» جهان ترک خواند گروسی: چیزی از برجام باقی نمانده است/ احتمالا به ایران سفر کنم حماس شهادت جبر عمار، از چهره‌های ملی فلسطین را تسلیت گفت سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران: تهدید استفاده از «مکانیسم ماشه» پوشالی است انصارالله: شگفتی‌های یمن در راه است فراخوان حماس برای بسیج جهانی در دفاع از غزه، قدس و مسجدالاقصی مذاکره‌کننده روس: گفت‌و‌گو با آمریکا چالش‌برانگیز و مفید بود

تأکید عراقچی بر بازگشت بی قید و شرط آمریکا به برجام و لغو همه تحریم‌ها

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در دومین دور رایزنی‌های سیاسی ایران و بلغارستان بر بازگشت بی قید و شرط آمریکا به برجام و لغو همه تحریم‌ها تأکید کرد و گفت: اقدام ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای منطبق بر مفاد برجام بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۸ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 22
کد خبر: ۷۸۵۱۵

به گزارش راهبرد معاصر دومین دور رایزنی‌های سیاسی ایران و بلغارستان امروز (دوشنبه) چهارم اسفند ماه به صورت مجازی در سطح معاونان وزاری خارجه دو کشور برگزار شد.

در این نشست «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «گئور گئور گیئف» معاون سیاسی وزارت خارجه بلغارستان درباره موضوعات مربوط به روابط دوجانبه، موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر کردند.

دو طرف در این  نشست مجازی آخرین تحولات مربوط به برجام را مورد بحث قرار دادند.

 

 

معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تایید اهمیت حفظ برجام به عنوان یک ‌دستاورد دیپلماسی در دوران معاصر، بازگشت بی قید و شرط آمریکا به برجام و لغو کامل تحریم‌ها را شرط اساسی برای اجرای کامل تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران خواند و تأکید کرد: اقدام ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای خود منطبق بر مفاد برجام بوده و در واکنش به عدم اجرای تعهدات آمریکا و اروپا صورت گرفته است.

به گزارش فارس، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره بازگشت آمریکا به برجام تصریح کرد: ابتدا باید تعهد خودش را به برجام اعلام کند تا بتواند وارد ساختمان شود و بعد آمریکا باید عمل موثر کند و تمامی تله‌هایی که تحریم‌ها جزو آن است را بردارد و بعد تازه می‌تواند وارد اتاق برجام شود و گفت‌وگوهای خود را در چارچوب برجام داشته باشد. (اینجا بخوانید)

معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین با اشاره به افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور در سال گذشته، بر استفاده از تمامی ظرفیت‌ها برای ارتقای مبادلات اقتصادی تأکید کرد.

توسعه روابط پارلمان‌های دو کشور از دیگر محورهای مورد اشاره عراقچی در این گفت‌وگوی مجازی‌ بود.

* دیپلمات بلغار: از ابتدا با خروج آمریکا از برجام مخالف بودیم

«گئور گئور گیئف» معاون سیاسی وزارت خارجه بلغارستان ضمن تأکید بر لزوم استفاده از ابزار دیپلماسی برای حل اختلافات اظهار داشت: ما همراه با اتحادیه اروپایی از ابتدا با خروج آمریکا از برجام مخالف بودیم و برای نجات برجام تلاش کرده‌ایم.

وی با ابراز خرسندی از روند رو به افزایش مناسبات تجاری دو کشور بر علاقه‌مندی کشورش برای توسعه مناسبات همه جانبه با کشورمان در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی تأکید کرد.

طرفین در نشست مجازی همچنین نسبت به گسترش همکاری در زمینه گردشگری بین دو کشور پس از بهبود شرایط همه گیری ویروس کرونا ابراز تمایل کردند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار