به گزارش راهبرد معاصر رئیسجمهور آمریکا نخستین تحریمهای خود را علیه ایران اعمال کرد.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرده علی همتیان و مسعود صفدری را به دلیل آنچه «نقض حقوق بشر» خوانده شده در فهرست تحریمها قرار داده است.
«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای گفت: «امروز در نشست شورای حقوق بشر در ژنو ما نگرانیهایمان را درباره بدرفتاریهای حکومت ایران با شهروندانش از جمله بازداشت ناعادلانه عده زیادی از شهروندان در شرایط اسفناک را بیان کردیم.»
بلینکن بر اساس همین ادعا گفته نام دو مقام سپاه پاسداران به نامهای «علی همتیان» و «مسعود صفدریان» را به دلیل آنچه «نقض فاحش حقوق بشر» خوانده شده در فهرست تحریمها قرار داده است. وزیر خارجه آمریکا گفته این افراد و بستگانشان قادر به ورود به خاک ایالات متحده نخواهند بود.
این تحریم در حالی اعمال شده که «جو بایدن»، رئیسجمهور جدید آمریکا اعلام کرده به دنبال توسل به دیپلماسی جهت حفظ «برجام» و بازگشت به این توافق است.
ایران میگوید شرط بازگشت آمریکا به برجام رفع همه تحریمهایی است که در دوران ترامپ اعمال، بازاعمال یا دوباره برچسبگذاری شدهاند.
با این حال، دولت بایدن تا به امروز گفته تحریمهای اعمالشده علیه ایران بعد از خروج آمریکا از برجام را مگر در صورت اجرای کامل این توافق از سوی ایران رفع نخواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
دولت بایدن چند روز پیشتر هم در نامهای به روسای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را تمدید کرد.
در بیانیه بایدن آمده بود: «اقدامات و سیاستهای حکومت ایران، همچنان تهدیدی غیرمعمول و فوقالعاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده به شمار میآیند.»
او سپس خاطرنشان کرد: «بنا به این دلایل تشخیص من این است که لازم است وضعیت اضطرار ملی اعلام شده در فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۵۷ در قبال ایران ادامه یافته و تحریمهای جامع وضعشده علیه ایران برای رسیدگی به این تهدید حفظ شوند.»
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دولتهای مختلف آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی تحریمهایی را به بهانههای مختلف علیه تهران وضع کرده و جنگ اقتصادی با این کشور را در دستور کار قرار دادهاند.واشنگتن شرکتهای آمریکایی و شرکتهای مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریمها ملزم میکند.
«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانهداری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانهداری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاستهای کلان واشنگتن، از جمله ایران به شمار میرود.
یکی از مهمترین اهداف و محورهای فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروههای محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با واشنگتن تشکیل میدهند.
«سیانان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته بود: «آنها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سیانان» نوشته فعالیتهای این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام میشوند.
تحریمهای امروز دولت آمریکا علیه مقامهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حالی اعمال شده که مقامهای دولت جدید آمریکا به شکست سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران اعتراف کردهاند.
فارس