به گزارش راهبرد معاصر، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی، به سؤالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد.
خطیبزاده در ابتدا با اشاره به تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی و جنایات شرم آور رژیم اشغالگر قدس اظهاراتی را به زبان عربی در این خصوص عنوان کرد.
* استیفای حقوق فلسطین صرفا یک موضوع عربی - اسلامی نیست بلکه یک مسئولیت جهانی است
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، دور جدید تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم بیدفاع فلسطین و نواز غزه را که منجر به شهادت دهها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان و ویرانی تعداد زیادی از ساختمانهای مسکونی و منازل مردم شده و نشانه بارز نقض حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و حقوق بینالملل است، به شدت محکوم میکند.
خطیبزاده ادامه داد: متاسفانه در سایه حمایتهای بی شرمانه برخی دول غربی، شاهد این هستیم که تجاوزات رژیم صهیونیستی افزایش یافته است و از همین رو، مردم فلسطین که برای بازیابی همه حقوق خود در حال مبارزه هستند، از حق ذاتی و طبیعی برای دفاع از خود برخوردار میباشند و تا زمانی که ملت استوار فلسطین به همه حقوق خود دست یابد و حاکمیت خود را بر تمام سرزمین فلسطین اجرا کند، مقاومت مشروع تنها راه مقابله با تجاوزات و اشغالگری این رژیم است.
وی بیان کرد: استیفای حقوق فلسطین صرفا یک موضوع عربی ـ- اسلامی نیست، بلکه یک مسئولیت جهانی است و جمهوری اسلامی ایران - همراه با ملل اسلامی و کلیه ملل آزاده جهان که متعهد به دفاع از مظلوم میباشند - در کنار مردم قهرمان فلسطین ایستاده است و از دولتها و سازمانهای مسئول بینالمللی میخواهد که به بی طرفی غیرقابل قبول خود در قبال متجاوز پایان دهند.
* اقدمات مجرمانه رژیم اشغالگر قدس، جنایت علیه بشریت است
سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: همچنین از ملتها، سازمانها و دولتهای مسلمان و به ویژه سازمان همکاریهای اسلامی دعوت میکنیم تا در یک جبهه واحد، در مقابل تجاوز آشکار و اقدامات تروریستی ارتش رژیم صهیونیستی، در کنار مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین قرار گیرند. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که اقدمات مجرمانه رژیم اشغالگر قدس، جنایت علیه بشریت است و باید به عنوان نسل کشی و جنایت علیه بشریت مورد شناسایی قرار گیرد.
وی ادامه داد: به علاوه به جامعه بینالمللی هشدار میدهیم که رژیم صهیونیستی با تلاش در ایجاد ناامنی و بی ثباتی در تمام منطقه به دنبال رسیدن به اهداف شوم و خطرناکی است که سرانجام، صلح و امنیت جهانی را مورد تهدید قرار میدهد. در همین راستا، از شورای امنیت سازمان ملل میخواهیم به ماموریت و وظیفه ذاتی خود عمل کند و با فشار بر رژیم جعلی اسرائیلی جهت پایان دادن فوری به عملیات تجاوزکارانه و تروریستی خود، اجازه ندهد که حقوق مردم فلسطین توسط رژیم اشغالگر قدس و حامیان این رژیم تجاوزکار پایمال شود.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: در پایان تاکید میکنم که تنها راه حل عادلانه مسئله فلسطین، اجرای همه پرسی مردمی با مشارکت همه ساکنان واقعی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی در راستای حق تعیین سرنوشت میباشد. امیدوارم به زودی شاهد لحظهای باشیم که با دیدن فلسطین آزاد شده، امن و بدون اشغال، دیدگانمان روشن شود. و ماالنصر الا من عندالله العزیز الحکیم
وی همچنین گفت: امیدوارم به زودی آرمان فلسطین محقق شود و شاهد آزادی فلسطین باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین به گفتوگوی تلفنی ظریف و همتای عراقی درباره تحولات عراق و اتفاقات در نزدیکی سرکنسولگری ایران در کربلا اشاره کرد و افزود: وزیر خارجه کشورمان در هفتهای که گذشت با همتای ترکیهای خود درباره تحولات سرزمینهای اشغالی تلفنی گفتوگو کرد.
خطیبزاده به سفر ظریف به سوریه و همچنین تور اروپایی وزیر خارجه به اسپانیا و ایتالیا اشاره کرد و افزود: وزیر امور خارجه امروز با مقامات واتیکان دیدار میکند و دیدارهای دوجانبه از ایتالیا را آغاز خواهد کرد.
وی همچنین درباره گفتوگوهای جاری در وین نیز گفت: گفتوگوها در وین پیگیری شده و این جلسات همچنان ادامه دارد و منتظر این هستیم که اگر لازم شد نشست کمیسیون مشترک این هفته در وین برگزار شود.
* در شرایط فعلی موضوعی به نام توافق اولیه وجود ندارد/ هیچ توافقی صورت نمیگیرد، مگر اینکه درباره همه چیز توافق صورت گرفته باشد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره توافق مقدماتی ایران و ۱+۴ عنوان کرد: گفتوگوها ادامه دارد. هر سه کارگروه کارهای خودشان را انجام دادهاند. درصد قابل توجهی از جاهای خالی (براکتها) باقیمانده در این کارگروهها تکمیل شده و توافقات صورت گرفته است و درصدی از این براکتها احتیاج به تصمیمات سیاسی دارد که حتما باید در پایتختها گرفته شود.
وی افزود: در شرایط فعلی موضوعی به نام توافق اولیه وجود ندارد و هیچ توافقی صورت نمیگیرد، مگر اینکه درباره همه چیز توافق صورت گرفته باشد.
* همواره در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستادهایم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره استفاده از ظرفیتهای ایران برای دفاع از مردم فلسطین اظهار داشت: موضوع فلسطین، موضوع اول جهان اسلام است. آرمان ملت فلسطین بلندترین آرمانی است که ملل آزاده جهان در طی چند دهه گذشته پیگیری کردند و یکی از پیامهای مهم انقلاب اسلامی حمایت از مردم مظلوم فلسطین بوده و این به عنوان اولویت اصلی دستگاه سیاست خارجی در این حوزه همواره مدنظر بوده است.
به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد ایرانی درباره عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و تاثیر آن بر حملات جدید رژیم صهیونیستی نیز بیان کرد: متاسفانه برخی نمایشهای عادی سازی در این راستا بود که موضوع اول جهان اسلام که فلسطین بود را به فراموشی بسپارد ولی همین تحولات در سرزمینهای اشغالی نشان داد که هیچ نمایشی نمیتواند موضوع اول جهان اسلام را به حاشیه ببرد.
وی ادامه داد: در همین راستا جمهوری اسلامی ایران رایزنیهای دیپلماتیک خودش را با کشورهای اسلامی و منطقه و در چارچوب سازمان همکاری اسلامی و در چارچوب روابط دوجانبه و چندجانبه پیگیری کرده است. از لحظات اول به صورت جدی این موضوع را پیگیری کردیم. سخنرانی آقای ظریف چند بند مشخص داشت از جمله ضرورت شناسایی جنایاتی که اسرائیل در سرزمینهای اشغالی انجام میدهد به عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی و تمامی سازمانهایی که در این حوزه مسئول هستند باید به صورت موثر وارد شوند هم از ادامه تجاوزات جلوگیری کنند و هم اینکه اقدام موثری در راستای حقوق حقه فلسطین انجام دهند.
وی با بیان اینکه ما از این آرمان کوتاه نیامدیم، تصریح کرد: ما همواره در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستادهایم.
* ظریف سفر به وین را به مصلحت ندانست/ ایران با افتخار در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستاده
خطیبزاده درباره لغو سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به وین گفت: در تور اروپایی ظریف برخی سفرها در دست نهایی شدن بود از جمله سفر به اتریش، ما با در نظر گرفتن جمیع شرایط تصمیم گرفتیم که این سفر انجام نشود و ظریف این سفر را به مصلحت ندانست. جمهوری اسلامی ایران با افتخار در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستاده است. متاسفیم که برخی کشورهای اروپایی تصمیم گرفتند در کنار ظالم و جنایتکار بایستند.
وی در عین حال یادآور شد: البته روابط ما با کشورها از عامل ثالث اثر نخواهد پذیرفت و روابط خوب خودمان را با کشورها از جمله روابط با اتریش را ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ولی تصمیم خودمان هم یک تصمیم قطعی است برای حمایت همیشگی و همواره از مقاومت مشروع و اخلاقی مردم فلسطین.
* واقعا سکوت خبری وجود ندارد/ در برخی حوزهها کندیهایی بوده و در برخی زمینهها توفیقاتی بوده
وی درباره مذاکرات در وین و اینکه به نظر میرسد سکوت خبری است، گفت: آنچه در وین انجام میشود واقعا سکوت خبری وجود ندارد و البته خبرسازی هم معنا ندارد، کاری که برخی رسانهها متاسفانه در دنیای غرب انجام میدهند. آنچه در وین اتفاق میافتد ادامه گفتوگوهای فنی در سه کارگروه هستهای، رفع تحریمها و ترتیبات اجرایی است.
خطیبزاده افزود: درصد بسیار بالایی از جاهای خالی (براکتها) در کارگروهها تکمیل شده است و البته آنچه مانده قابل توجه است. ما در چارچوب سیاست عالیه نظام بر مواضع خودمان پافشاری کرده و مواضع را گفته و پیگیری میکنیم. به نظر میآید باید فرصت دهیم. ضمن اینکه نمیخواهیم گفتوگوها فرسایشی شود، حتما هم نمیخواهیم توافقی صورت بگیرد که در چارچوب سیاستهای عالیه نظام و دستورالعملهای اجرایی مرکز نباشد.
وی اضافه کرد: در برخی حوزهها کندیهایی بوده است و در برخی زمینهها توفیقاتی بوده است. دیروز جلسهای را عراقچی با طرفهای اروپایی داشت و تصمیم گرفتند در چند روز آینده مجددا کمک کنند در حوزه کارگروهها که تا جایی که ممکن است جمع بندیها صورت بگیرد.
خطیبزاده ادامه داد: اگر جمع بندیها نیاز به بازگشت هیأتها به پایتختها داشت، شاید این کار در آخر هفته صورت بگیرد. باید منتظر باشیم و یکی دو روز آینده را ببینیم که این گفتوگوهای فنی به کجا میرسد.
* حملات صورت گرفته به کشتیهای ایرانی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره حملات صورت گرفته به کشتیهای ایرانی اظهار داشت: حملاتی که به کشتیها در آبهای بینالمللی و حوزه دریای مدیترانه و ... صورت گرفته حملاتی بوده که بررسی و ریشهیابی شده است. البته من گزارش نهایی هر کدام را جداگانه ندیدهام. فکر میکنم باید منتظر باشیم که مراجع ذیربط جمع بندی حرفهای خود را بدهند و انشاءالله به اطلاع عموم خواهد رسید.
* با وزارت اطلاعات در تماس هستیم
وی همچنین درباره پیگیریها در خصوص فایل صوتی ظریف عنوان کرد: به اندازه کافی درباره آن صحبت شده است. مسئول آن را رئیس جمهور، وزارت اطلاعات تعیین کرده و وزارت اطلاعات اقدامات خودش را انجام میدهد و ما با آنها در تماس هستیم. به محض اینکه به نتیجهای برسند یا مصلحت بدانند این پروسهای که تا امروز انجام دادهاند بیان کنند، قطعا اطلاع رسانی خواهند کرد. وزارت امور خارجه در کنار نهاد ریاست جمهوری همواره سعی کرده است که کمک کند این موضوع زودتر به نتیجه برسد.
* همسر ظریف همراه وی در سفر به سوریه و ادامه سفر بوده
سخنگوی وزارت خارجه درباره شایعه منتشر شده مبنی بر ممنوع الخروج شدن همسر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه اظهار داشت: در فضای مجازی روزها دهها و صدها خبر از این دست منتشر میشود. ولی همسر آقای ظریف همراه در سفر سوریه و ادامه سفر بوده است. این شایعات ارزش پرداختن ندارد.
* برگزاری انتخابات در خارج از کشور
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری انتخابات در خارج از کشور عنوان کرد: از هفتههای گذشته جلسات خودمان را در داخل وزارت خارجه در خصوص ستاد برگزاری انتخابات در خارج از کشور داشتیم مثل همه دورههای انتخابات ریاست جمهوری، این ستاد در معاونت کنسولی و پارلمانی تشکیل شده است و همه بخشها و دستگاههایی که باید عضو باشند، عضو هستند و احکام صادر شده و به طور منظم این جلسات در حال برگزاری است.
وی افزود: طبیعتا در تمامی پایتختها و شهرهایی که وزارت خارجه یا جمهوری اسلامی دفتر فعالی دارند با هماهنگی دولت میزبان صندوقهای اخذ رای گذاشته خواهد شد. مثل دورههای قبلی تلاش خواهد شد در شهرها یا حوزههایی که ایران حضور دارند و زندگی میکنند اما ایران دفتر و نمایندگی فعالی ندارد تلاش میشود با دولتهای محلی یا ایرانیان حوزههای اخذ رای را داشته باشیم و نتیجه فعالیتها را هر چه به زمان انتخابات نزدیکتر شویم، دقیقتر اعلام خواهیم کرد.
* خبرسازی است و صحت ندارد
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره ادعای میدل ایست آی مبنی بر اینکه ایران در مذاکرات با عربستان خواستار کمک برای فروش نفت و دور زدن تحریمهای آمریکا شده است، اظهار داشت: این یک خبرسازی است و صحت ندارد و گفتوگوهای ما با عربستان درباره موضوعات دوجانبه منطقهای و بینالمللی پیگیری میشود و این خبرسازیها صحت ندارد.
* دسترسیهای فراپادمانی به آژانس داده نخواهد شد
وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار خبرگزاری فارس درباره اینکه چند روز دیگر به پایان توافق سه ماهه ایران و آژانس نزدیک میشویم و آیا با توجه به بحثهای مطرح شده قرار است این توافق دوباره تمدید شود؟ اظهار داشت: به چند نکته باید توجه کرد اول اینکه قانون مجلس الزام آور است و آنچه بین ایران و آژانس توافق شده، در همان چارچوب است. قانون مجلس توقف دسترسیهای فراپادمانی آژانس بوده و این هم در سه ماه گذشته آغاز شده است و الان آژانس بینالمللی انرژی اتمی هیچ دسترسی فراپادمانی ندارد. توافق ما هم این بوده که فیلمها ضبط شود، ولی در اختیار آنها قرار نگیرد. یک تصمیم داخلی در داخل ایران بوده است.
وی افزود: در پایان سه ماه میتوانند این نوارها برای همیشه پاک شوند یا تصمیم داخلی گرفته شود که یک ماه یا هر مقداری که دستگاههای فرادستی در موضوع سیاست خارجی تصمیم میگیرند، اینها (توافق) تمدید شود.
خطیبزاده ادامه داد: آنچه مهم است این است که از همان تاریخی که مجلس مشخص کرده دسترسیهای فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی متوقف شده است و این توافقی که بین ایران و آژانس کردیم برای این است که اگر گفتوگوها به نتیجه رسید، آن نوارها و فیلمها در اختیار آژانس قرار بگیرد. طبیعی است یک موضوع داخلی و یک موضوع بین ما و آژانس است و اینکه ادامه دهیم هم نقض قانون مجلس نخواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: صحبتهایی شده با توجه به پیشرفتهای خوبی که صورت گرفته، به این فرصت فرجهای داده شود که بررسیها در حال انجام است و اگر مذاکرات تا آن روز در مسیر درستی قرار داشته باشد شاید جمهوری اسلامی این تصمیم داخلی را بگیرد، ولی در هر دو صورت دسترسیهای فراپادمانی به آژانس داده نخواهد شد.
* جنایات رژیم صهیونیستی جنایات جنگی و علیه بشریت
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره طرح ایران برای قضیه فلسطین نیز اظهار داشت: طرح ایران همان طرحی است که از قبل وجود داشته و مقام معظم رهبری فرمودند و ما نیز آن را ثبت کرده و همواره نیز پیگیری کردهایم و آن هم همه پرسی با مشارکت همه ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است.
وی افزود: این به نظر ما تنها راهحل است. تا آن روز که رژیم اشغالگر قدس این راهحل را بپذیرد، مقاومت مردم در محاصره و مظلوم فلسطین مقاومت مشروع و اخلاقی و در چارچوب تمامی مقررات و قوانین بینالمللی است.
خطیبزاده جنایاتی که رژیم صهیونیستی صورت میدهد را جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت خواند و گفت: قطعا این جنایات به عنوان نسل کشی باید مورد شناسایی واقع شود. تمام تلاش خود را کرده و میکنیم و به صورت موثر در قطعنامههای مختلف خواسته و خواهیم خواست که رژیم اشغالگر قدس به عنوان رژیم نژادپرست، آپارتاید شناسایی شود تا این رژیم پاسخگوی این کشتارهایی باشد که در سرزمینهای اشغالی وقیحانه و سبوعانه انجام میدهد.
* تصمیم ما درباره فلسطین قطعی است
سخنگوی وزارت خارجه درباره لغو سفر ظریف به اتریش و اینکه آیا مواضع کشورهای اروپایی در مذاکرات وین درباره تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی بر مذاکرات وین تاثیرگذار خواهد بود؟ نیز گفت: ظریف و وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران سفر دوجانبه به اتریش را در این مقطع به مصلحت ندانستند و ما همواره گفتیم در کنار مردم مظلوم فلسطین به عنوان ملتی پرافتخار اما تحت اشغال بایستیم و به این ایستادن افتخار میکنیم.
وی افزود: رئیس هیأت مذاکره کننده ایران در اتریش یعنی آقای عراقچی موضع جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکره کننده را توئیت کردند و همه میتوانند به آن رجوع کنند. تا امروز اتریش به عنوان میزبان مقر آژانس و گفتوگوها میزبان بسیار خوبی بوده است و روابط دوجانبه ایران و اتریش متاثر از عامل سوم نخواهد بود و این دو مسیر متفاوت هستند.
خطیبزاده تصریح کرد: تصمیم ما درباره فلسطین قطعی است.
* ایران همواره به دنبال ترتیبات فراگیر برای امنیت دسته جمعی بوده
خطیبزاده همچنین در پاسخ به سؤالی درباره توئیت علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی که با اشاره به شکستهای زنجیرهای آمریکا در افغانستان و رژیم صهیونیستی در برابر محور مقاومت، اعلام کرد آماده مشارکت با کشورهای منطقه در ساز و کار ایجاد امنیت جمعی هستیم نیز بیان کرد: این توئیت را ندیدم، ولی جمهوری اسلامی ایران همواره در منطقه خلیج فارس همچنین در منطقه غرب آسیا با تمرکز بر افغانستان به دنبال ترتیبات فراگیر برای امنیت دسته جمعی بوده است.
* ایران همواره شفاف در چارچوب تعهدات خودش حرکت کرده
وی درباره ادعای نشریه الشرق الاوسط مبنی بر اینکه ایران از ۲۰۱۸ به طور مستمر به دنبال ساخت سلاح هستهای است نیز بیان کرد: از این گزارشها گهگاهی منتشر میشود. همانهایی که منبع این گزارشها هستند معروف به ضدیت با ایران و اختلال در مسیر گفتوگوهای ایران در چارچوب برجام هستند و تاریخ روشنی دارند و هم منبع آنها درست نیست و هم استنادی که میکنند استناد به موضوعاتی است که در سال ۲۰۱۵ در توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی همه مطالعات ادعایی مختومه شدند و اساسا موضوعیت ندارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران انباشت، نگهداری و تولید هرگونه سلاح هستهای را نه تنها در چارچوب دکترین خود نمیداند بلکه براساس فتوای مقام معظم رهبری حرام میداند ولذا در این مسیر حرکت نکرده است. جمهوری اسلامی ایران همواره شفاف در چارچوب تعهدات خودش حرکت کرده است و در چارچوب نظارتهای آژانس مکررا در سالهای اجرای برجام مکررا تأکید شده که ایران هیچ انحرافی از تعهداتش نداشته است.
* پرونده هستهای یک پرونده ملی است و به این دولت و آن دولت وابسته نیست
به گزارش فارس، خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری در ایران، آیا سیگنالهایی را از طرف غربی برای فرسایشی کردن مذاکرات به منظور تشکیل دولت جدید در ایران شنیدهاید؟ که وی گفت: ارتباط دادن آنچه در وین اتفاق میافتد به تحولات داخلی ایران، مسیر درستی نیست.
وی ادامه داد: قبل از ثبتنامها میگفتند شاید داریم تسریع میکنیم و تعجیلی صورت میگیرد که این مذاکرات به نتیجه برسد الان برخی تشکیک میکنند که شاید قرار است تطویلی صورت بگیرد که به بعد از انتخابات برسد.
خطیبزاده تصریح کرد: پرونده هستهای یک پرونده ملی است و به این دولت و آن دولت وابسته نیست. وزارت خارجه یک دستگاه حاکمیتی است و در چارچوب منویات مقام معظم رهبری و مصوبات شورای عالی امنیت ملی حرکت میکند و در این راستا نگاه داخلی به حقوق حقه ملت وجود ندارد. اگر یک ساعت هم در چارچوب سیاستهای عالیه نظام و دستورالعملها بتوانیم زودتر تحریمهای ظالمانه علیه مردم را ملغی کنیم حتما تردیدی نخواهیم داشت.
* آبرویی برای مدعیان دروغین حقوق بشر نمانده
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره استانداردهای دوگانه حقوق بشری غربیها در قبال جنایات رژیم صهیونیستی اظهار داشت: همراهی و سکوت بیشرمانه برخی از این کشورها مبنای تشدید وضعیت فعلی در سرزمینهای اشغالی است. متاسفانه شاهد بی عملی مفرط از سوی برخی کشورها و سوءگیریهای شرم آور به نفع جنایتکار هستیم.
وی افزود: آبرویی برای مدعیان دروغین حقوق بشر نمانده است. آنهایی که نمیبینند بیش از ۲۰۰ فلسطین بی دفاع و مظلوم در یک زندان سراسری غزه بمباران میشوند. بیش از ۵۰ کودک معصومانه به شهادت میرسند دهها زن، پیرمرد و پیرزن قربانی ددمنشی و سبعیت رژیم کودکش اسرائیل میشوند. اگر اینها را نمیبینند هیچ چیزی را در این دنیا نمیبینند. مطمئن باشید این استانداردهای دوگانه آبرویی برای اینها نگذاشته است.
خطیبزاده اضافه کرد: متاسفیم در این روزها شاهد چنین ددمنشی و جنایات از سوی رژیم صهیونیستی و از سوی دیگر همراهی شرم آور از سوی برخی کشورها و سازمانهای مدعی دروغین حقوق بشر هستیم.
* وضعیت واردات و خرید واکسن از خارج از کشور و اقدامات وزارت خارجه
خبرنگاری درباره واردات واکسن کرونا از روسیه و هند نیز اظهار داشت: میزان دقیق واردات واکسن را از وزارت بهداشت و گمرک سؤال کنید که دقیقتر آمار تجمیعی را دارند. وزارت امور خارجه در کنار دانشمندان پرافتخار ایرانی که در حوزه واکسن تلاشهای گستردهای را داشتند و به دستاوردهای خوبی رسیدند که من به آنها و ملت ایران به خاطر چنین فرزندان برومندی تبریک میگویم، برای اینکه تاخیری صورت نگیرد، این وزارتخانه از ماهها قبل با تمامی کشورها که صاحب این تکنولوژی بودند، مذاکرات خود را در چارچوب کوواکس و دوجانبه شروع کرد. حتی در حوزههایی که یک مقدار تردید وجود داشت که آیا زودتر به نتیجه میرسند یا خیر، ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران اقدامات اولیه را برای ارتباط گیری آغاز کردیم.
وی افزود: فراموش نکنید که موضوع همکاری ایران و کوبا در سفر ظریف به هاوانا استارت خورد و توافقات اولیه صورت گرفت و آنچه به عنوان واکسن ایرانی و کوبایی در فاز سوم قرار دارد و نتایج بسیار خوبی داشته در همان راستاست. هم قرارداد واردات آن وجود دارد و تولید مشترک در فاز سوم در حال انجام است. اهدایی دولت چین و هم خرید و واردات واکسن از چین، چند میلیون دُز توافق شد و در سفر وزیر خارجه چین به تهران در ملاقات با ظریف گفتوگوها و مذاکرات اولیه انجام شد که طی دو هفته چند میلیون دُز وارد شده و ادامه نیز خواهد یافت.
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: در چارچوب کوواکس واردات واکسن ادامه دارد. درباره توافقی هم که با روسیه صورت گرفت هم برای واردات ۶۰ میلیون دُز و هم تولید مشترک، گزارشهای مبسوط آن را وزارت بهداشت داده و میزان واردات آن در اختیار وزارت بهداشت است که این میزان به غیر از مقداری است که قبلا وارد شده است. واردات ۶۰ میلیون دُز از نیمه خرداد آغاز خواهد شد.
خطیبزاده افزود: سرعت گرفتن تزریق به گروههای حساس و سنین بالا در همین چارچوب فعالیتها و تحرکات و دیپلماسی واکسن جدی بود که وزارت خارجه با همکاری وزارت بهداشت و دستگاههای ذیربط دیگر انجام داد.
* کمکهای سفارت ایران در ژاپن برای المپیک توکیو
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره کمک وزارت خارجه به کمیته ملی المپیک برای المپیک توکیو نیز اظهار داشت: به کمیته ملی المپیک به خاطر اقدامات گسترده آن تبریک میگویم. ملاقاتی که با صالحی امیری بود برای تسهیل امور و هماهنگی برای اقامت و استقرار با کمک سفارت ایران در ژاپن بود و همچنین جزییات مربوط به سفر هیأت و تمرکز بر ابعاد فرهنگی و دیپلماسی عمومی این رویداد بزرگ بود. وزارت خارجه در تمامی تحولات بینالمللی در کنار این دستگاههاست. یک اداره برای همکاریهای ورزشی بینالمللی داریم و توافق شد کمیتهای به صورت مشترک در زمان بازیها وجود داشته باشد. سفارت ایران در توکیو کمکهای موثری را خواهد داشت.
* این روزها، روزهای وعدههای زیاد است
وی درباره اظهارات یکی از کاندیداها مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور شوم سفرایی که در حال حاضر در محل ماموریت هستند را باز خواهم گرداند، گفت: نمیدانم کدام کاندیدا این مطلب را گفتند و این روزها، روزهای وعدههای زیاد است، نمیدانم این صحبتها رای جمع میکند یا ضد رای خواهد بود.
خطیبزاده تصریح کرد: وزارت امور خارجه یک دستگاه حاکمیتی است و دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران دیپلماتهای نظام هستند و در چارچوب سازوکارهای قانونی و حرفهای و بدون نظر به این دولت یا آن دولت، سفرا انتخاب شده و اعزام میشوند و هیچ وقت این گونه اقدامات مرسوم نبوده است.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: دستگاه سیاست خارجی همواره رویهای داشته که در سال انتخابات سفیری را اعزام نمیکنند اما همه دوستان توجه داشته باشند سفرایی که اعزام میشوند به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران استوارنامه خود را به رئیس کشور میزبان ارائه میکنند. این نگاهها غیرحرفهای است که بعضا گفته میشود./فارس