به گزارش راهبرد معاصر سردار وحید مجید با اشاره به اهم اقدامات پلیس فتا در سال 99، اظهار کرد: سال 99 را در حالی به پایان رساندیم که ویروس منحوس کرونا بر زندگی بشر سایه افکنده و با توجه به همهگیری این ویروس در جوامع و کشورهای مختلف به نوعی شاهد کوچ مردم از فضای حقیقی به مجازی به ویژه برای انجام تبادلات بانکی، تجارت و خرید و فروش بودیم، درصد بسیاری از مردم از فضای سایبری استفاده کردند و در این بین مجرمان سایبری نیز به دنبال اقدامات مجرمانه خود بودند.
رئیس پلیس فتا با اشاره به تشدید رصد تحرکات در فضای مجازی به ویژه با شیوع ویروس کرونا، ادامه داد: در انتهای سال 98 با پیگیریهای صورت گرفته و البته با همکاری بانک مرکزی موفق شدیم موضوع "رمز پویا" را به عنوان یک اقدام ملی اجرایی و جایگزین رمزهای "ایستا" کنیم و با این اقدام بر خلاف سالهای 90 تا 98 که همواره شیب جرایم برداشتهای اینترنتی و اقتصادی رو به افزایش بود، در سال 99 و با فعال شدن رمزپویاها این شیب به سمت کاهش 25 درصدی رفت.
وی بیان کرد: در تعاقب اجرای این طرح، بحث مرحله دوم رمزپویاها اجرایی شد و با بررسی و فرصت دو دقیقهای که برای کاربران وجود داشت، موضوع مبلغ و نوع تراکنش در پیامک و اطلاع آن به کاربران گنجانده شد که این موضوع نیز در کاهش جرایم برداشتهای اینترنتی مؤثر واقع شد.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به تشدید اقدامات پلیس فتا همزمان با شیوع ویروس کرونا به منظور جلوگیری از فعالیتهای مجرمان و بهرهبرداری از فضای موجود افزود: در بحث برخورد با "فیکنیوزها"، انتشاردهندگان اخبارهای جعلی، و شایعات نیز اقدامات قابل توجهی انجام دادیم.
مجید خاطرنشان کرد: عدهای با انتشار کلیپهای تقطیع شده، جعلی و ویسهای تقلبی به دنبال متشنج کردن فضای جامعه و تخریب روحیه مردم بودند، بنابراین سه هزار و 384 شبکه اجتماعی را مورد پایش سایبری قرار دادیم، در این میان بالغ بر 800 مورد تذکر در حوزه شایعات کرونایی ابلاغ و بالغ بر 700 پرونده قضائی تشکیل شد.
رئیس پلیس فتا ادامه داد: انتشار اخبار کذب و شایعات، کلیپهای تقلبی و تقطیع شده در پلتفرمهای مختلفی صورت میگرفت که براساس واپایشهای پلیس فتا باید بگویم 56 درصد در حوزه شایعات، 17 درصد آمار جعلی و 6 درصد جرایم کلاهبرداری بود و برای مردم نگرانی زیادی ایجاد میکرد./تسنیم