واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

نظارت سازمان ملل بر انتخابات عراق

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه به اتفاق آرا با درخواست عراق برای حضور تیم‌هایی از سوی سازمان ملل برای نظارت بر انتخابات پارلمانی این کشور که ۱۰ اکتبر برگزار می‌شود، موافقت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۸ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 28
کد خبر: ۸۹۷۰۳

به گزارش راهبرد معاصر بر اساس قطعنامۀ مصوب این شورا، به نمایندگی سیاسی سازمان ملل در عراق و ژانین هنیس- پلاسچارت، فرستادۀ هلندی این سازمان در عراق اجازه داده شد تا «قبل از آغاز انتخابات پیش‌ رو، یک تیم قوی، منسجم و با اعضای مشخص را به نمایندگی از سوی سازمان ملل و به همراه کارکنان اضافی تشکیل دهد تا در روز رای گیری در یک پوشش جغرافیایی تا جای امکان گسترده، بر انتخابات عراق نظارت داشته باشند.»

 

به گزارش یورونیوز، شورای امنیت در پاسخ به نامه وزیر خارجه عراق که 11 فوریه فرستاده شده بود، نه تنها با درخواست اعزام تیم ناظران از سوی سازمان ملل موافقت کرد بلکه به نمایندگی این سازمان در عراق اجازه داد تا پشتیبانی لجستیکی و امنیتی لازم برای حمایت از ناظران بین‌المللی و منطقه‌ای دعوت شده توسط دولت عراق را فراهم آورد.

 

اوایل ماه جاری میلادی خانم ژانین هنیس- پلاسچارت مقابل شورا اعلام کرده بود که مردم عراق در جریان اعتراضات گسترده‌ای که به قیمت جان بسیاری تمام شده، خواستار برگزاری این انتخابات شده‌اند و «اکنون زمان آن نیست که این مردم را تنها گذاشت».

ده‌ها هزار معترض به عملکرد دولت عراق سال گذشته میلادی به خیابان‌ها آمدند و خواستار انجام تغییرات سیاسی و پایان فساد گسترده و خدمات‌دهی‌های ضعیف در این کشور شدند.

 

پس از آن بود که مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق در ماه ژوئیه اعلام کرد برای تأمین خواسته‌های معترضان، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد. با این وجود کابینه عراق در ژانویه 2021 میلادی و بر اساس درخواست کمیسیون انتخابات به دلیل وجود مشکلات فنی، برگزاری این انتخابات را برای چهار ماه به تاخیر انداخت و به ماه اکتبر موکول کرد.

قرار است در انتخابات 10 اکتبر 328 نماینده پارلمان عراق انتخاب شوند و آنها نیز به نوبه خود رئیس جمهور و نخست‌وزیر را انتخاب کنند.

 

شورا همچنین به فرستاده ویژه سازمان ملل اجازه داد تا «یک کارزار پیامرسانی استراتژیک را از سوی این سازمان برای آموزش، اطلاع رسانی و به روزرسانی رای دهندگان عراقی دربارۀ اقدامات انجام شده برای برگزاری انتخابات همچنین فعالیت‌های سازمان ملل در حمایت از آن، قبل از آغاز و در روز انتخابات» راه اندازی کند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار