به گزارش راهبرد معاصر شبکه خبری المیادین در ادامه پوشش ویژه اخبار انتخابات ریاست جمهوری ایران، در برنامه عصرگاهی خود میزبان «محمد علی مهتدی» روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی بود.
مهتدی در این برنامه گفت، مردم با انتخابات کنونی، ایران را وارد مرحلهای جدید کردند. مرحلهای که انسجام شکل گرفت؛ انسجام میان سران عالی، ریاست جمهوری و پارلمان. اکنون میان سه قوه انسجام حاصل شده و این برای اتخاذ تصمیمهای مهم و حل مشکلات داخلی و تنظیم روابط با خارج فوقالعاده مهم است. این انتخابات حادثهای مهم است. دنیا منتظر نتیجه این انتخابات بود. بیش از دویست خبرنگار خارجی برای پوشش این حادثه مهم به ایران آمده بودند.
مهتدی توضیح داد: امام خامنهای رهبر انقلاب پیشتر، از گام دوم (چهل ساله دوم) انقلاب صحبت کرده و بیانیه داده بودند. فکر میکنم این انتخابات فصلی مهم در گام دوم انقلاب برای ساخت کشوری بر اساس عدل و اصول اسلامی و انقلابی بود.
مهتدی در پاسخ به سوال المیادین مبنی بر اینکه معنای دعوت سید ابراهیم رئیسی از نخستوزیر عراق برای سفر به ایران گفت، مسئله جدای از روابط در هم تنیده دو کشور، مسئله امنیت است. امنیت دو کشور به هم گره خورده است. در بسیاری از موضوعات میان دو کشور گفتوگوست. چند ماه دیگر هم در عراق انتخابات خواهد بود. آنچه در ایران اتفاق افتاد، و این انتخابات بر عراق نیز اثرگذار خواهد بود.
مهتدی همچنین درباره آینده روابط ایران و کشورهای عربی خلیج فارس در دولت آینده ایران گفت، همه میدانند که آمریکا در حال عقبنشینی از منطقه است. اکنون در حال عقبنشینی از افغانستان سپس عراق است و مهمترین معادله در منطقه محور مقاومت است و در رأس این محور جمهوری اسلامی ایران است. نظامهای عربی که برخی از آنان وارد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند، دنبال جلب حمایت رژیم صهیونیستی هستند اما بعد از جنگ اخیر در غزه روشن شد که رژیم صهیونیستی نمیتواند از خودش حمایت کند پس چطور میخواهد از دیگران حمایت کند. از طرفی دیگر ما شاهد بازگشت کشورهای عربی به دمشق هستیم بعد از آنکه دمشق را ترک کردند. بنابراین محور مقاومت قویتر خواهد بود. پیروزی ابراهیم رئیسی پیروزی برای همه حلقههای زنجیره مقاومت در منطقه است از لبنان گرفته تا یمن و سوریه و عراق.
مهتدی در پایان درباره کشورهای غربی و سیاستشان در قبال دولت جدید ایران، خاطرنشان کرد که فکر میکنم در این مرحله آمریکا و غرب دنبال تعامل با ایران هستند. آنها منتظر نتیجه این انتخابات بودند. آنها دیدند که تحریمها و فشار حداکثری شکست خورد./فارس