به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر زهرا مشکات افزود: ویروس دلتا موتاسیون بیشتری نسبت به گونه انگلیسی و موارد قبلی دارد و میزان و قدرت ابتلا، بستری و فوت هم به همان نسبت بالاتر است.
وی بیان کرد: در کرونای معمولی شروع علائم و انتقال ویروس پس از پنج روز و حتی بیشتر بود، اما در ویروس انگلیسی پس از سه روز و در ویروس دلتا در چند ساعت اولیه رخ میدهد، بنابراین تأخیر در اینگونه مواقع هیچ توجیهی ندارد، زیرا وضعیت فرد را بدتر میکند و ممکن است کاری از دست پزشک برنیاید.
وی با تأکید بر اینکه قدرت سرایت دلتاویروس بسیار بالا است و مشاهده شده که بیشتر موارد خانوادگی بوده است، گفت: اگر فردی مورد مشکوکی دارد باید کل خانواده و اطرافیان وی تست بدهند تا در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش، اقدام بهموقع صورت پذیرد.
وی ادامه داد: عفونتهای کروناویروس موارد تنفسی، سرفه، سرخی چشم و درد پشت را دارد، علائمی که در کرونای معمولی در هفته دوم دیده میشود، اما این علائم در کرونای انگلیسی در روز چهارم و در نوع هندی آن در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول مشاهده شده است.
وی خاطرنشان کرد: انواع ویروسهای کرونا عفونتهای پوستی، کلیوی، قلبی، ریوی، گوارشی، مغزی و غیره را در فرد دارد، گرچه بیشترین سرایت در ریه است اما سایر اعضا را هم درگیر میکند و تعداد موارد بروز در ویروس دلتا که در موج پنجم کرونا قالب شده به مراتب بیشتر از موجهای قبلی است.
دکتر مشکات تأکید کرد: ویروس وقتی تکثیر پیدا میکند آسیبهای بیشتری به فرد مبتلا و خانواده و اطرافیان وی میزند و ویروسی که قدرت تکثیر، اتصال، انتقال و سرایتش بیشتر است به همان نسبت آسیب بیشتری دارد و از آن به عنوان ویروس قالب جامعه در آن بازه زمانی یاد میشود و ویروس قالب این روزها، دلتای هندی است.
مدیر آزمایشگاه میکروبشناسی بیمارستان قائم مشهد افزود: ویروسها سرما و گرما نمیشناسند و در ۴ فصل سال هستند، اما در فصل سرد سال میزان ماندگاری و انتقال آنها بیشتر است و در فصل گرم سال هم بیشتر از طریق تماس نزدیک، رعایت نکردن فاصله اجتماعی، حضور در محیط سربسته بهخصوص در زمان طولانی و عدم استفاده از ماسک انتقال می یابند.
وی گفت: ویروس از میان قطرات تنفسی منتقل میشود و حتی ممکن است این انتقال از طریق صحبت کردن صورت پذیرد، در شرایط فعلی که گرفتار موج بحران کرونا هستیم از مردم میخواهیم که در شرایط بحرانی کرونایی تا حد امکان در خانه بمانند و از رفتوآمدهای غیرضرور پرهیز کنند.
روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۱۹۹ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۷۹۱ نفر رسیده است.
در این مدت ۲۱ هزار و ۸۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۴۱۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۴۸۵ هزار و ۹۴۰ نفر رسید./ایرنا