به گزارش راهبرد معاصر، روغن دنبه جزو روغن های حیوانی است و در طب سنتی خواص درمانی بالایی برای آن ذکر شده است به طوریکه در گذشته قیمت دنبه از قیمت گوشت گرانتر بوده است. با توجه به تغییر سبک زندگی و کم تحرکی، مصرف روغن دنبه باید با ملاحظاتی صورت بگیرد و برای سالمندان و بیماران قلبی توصیه نمی شود. بامصرف این روغن به مرور از کبد چرب و امراض دیگر نجات پیدا می کنید. در ادامه با خواص، مضرات و طرز تهیه روغن دنبه بدون بو آشنا خواهید شد.
روغن دنبه چه فوایدی دارد؟
روغن دنبه، بسیار آسانتر از روغنهای نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن میشود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوه بر اینکه این روغن، یکی از روغنهای ایده آل برای سرخ کردن غذاها است.
روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب میشود، با این وجود بایستی توجه داشت به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا بایستی با احتیاط همراه باشد.
ایجاد تناسب اندام از خواص روغن دنبه است. متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف روغن دنبه به کاهش وزن و لاغری افراد چاق و چاق شدن افراد لاغر کمک میکند.
روغن دنبه سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامینها و اسیدهای چرب گیاهی است، چرا که غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوان سازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماریهای مختلف میشود.
یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضد افسردگی این روغن است.
روغن دنبه خاصیت سم زدایی دارد و میتوان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی رودهها استفاده نمود.
روغن دنبه غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما توسط کبد جذب میشوند و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده میشوند.
استفاده از روغن دنبه یا سایر روغنهای حیوانی، برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند مفید است و به جوش خوردن سریع استخوان کمک میکند. در طب سنتی مصرف خوراکی و استعمال موضعی آن در محل شکستگی توصیه میشود. همچنین کمک به پیشگیری و درمان پوکی استخوان و رماتیسم از دیگر خواص روغن دنبه است.
مالیدن روغن دنبه بر روی پوست صورت، باعث شفاف شدن پوست و رفع تیرگیهای حاشیه صورت میشود.
روغن دنبه چه مضراتی دارد؟
توجه داشته باشید، تفاله مانده از تهیه روغن دنبه اگر نسوخته و سیاه نشده باشد، خوردن آن اشکالی ندارد. ولی مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن میگردد.
استفاده از روغن دنبه به ویژه زیاده روی در مصرف آن، برای بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی توصیه نمیشود، زیرا حاوی اسیدهای چرب اشباع میباشد که برای سلامت قلب مضر است و باعث سفت و سخت شدن دیواره رگها میگردد.
مصرف روغن دنبه برای افراد دارای اضافه وزن، کلسترول بالا و کسانی که تحرک کمی دارند، مضر است.
به طور کلی، زیاده روی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوء هاضمه دارند، میتواند باعث صدمه و آسیب جسمی و روحی شود.
مواد لازم برای تهیه روغن دنبه بدون بو
دنبه گوسفندی ۴ کیلوگرم
ماست ۲ لیوان
سرکه ۱ لیوان
هل سبز ۱۴ عدد
پیاز۱ عدد
زردچوبه۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه روغن دنبه بدون بو
۱. دنبه را ریز خورد کنید و بهتر است چرخ کنید تا تمام روغن آن یکدست از دنبهها خارج شود.
۲. دنبه آماده را در قابلمه بزرگ ریخته و مواد بالا به غیر از زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام آرام آب شود.
۳. وقتی که به رنگ طلایی رسید یک قاشق زردچوبه را اضافه کنید و یک دقیقه که زردچوبه تفت خورد زیر گاز را خاموش کنید.
۴. بعد از اینکه کمی خنک شد از صافی رد کنید؛ و وقتی از حرارت کاملا افتاد در یخچال در ظرف در بسته قرار دهید.
فوت و فن های طرز تهیه روغن دنبه بدون بو
- حرارت در تمام مراحل باید ملایم باشد، چون با حرارت بالا کف میکند و نمیتوانید کنترل کنید و روغن از دست میرود. باید در تهیه این روغن صبر و حوصله داشت و خیلی راحت میباشد.
- علت اضافه کردن زردچوبه گرفتن بوی زخم دنبه و رنگ زیبای روغن میباشد.
- قرار دادن دنبه در ظرف دربسته در یخچال بوی زخم دنبه را میگیرد و ماندگاری روغن را بیشتر میکند و دیگر روغن شما اصلا بویی نخواهد داشت. البته بنده در ظرف شیشهای روغن را نگه میدارم.