به گزارش راهبرد معاصر، واکسیناسیون معلمان از 7 مرداد 1400 همزمان با عید غدیر شروع شده است و مرحله اول واکسیناسیون فرهنگیان تا 25 مرداد تقریبا تکمیل می شود با این وجود با شیوع ویروس دلتا، بازگشایی مدارس برای سال تحصیلی 1400 به صورت حضوری، احتمالا با تاخیر مواجه خواهد بود. آموزش و پرورش 4 سناریوی متفاوت را برای آغاز سال تحصیلی 1401- 1400 برنامه ریزی کرده است که در ادامه به آن می پردازیم.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش ، در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون فرهنگیان اظهار داشت: تقریبا به صورت میانگین در استانهای مختلف کشور، حدود ۷۰ درصد از فرهنگیان برای واکسیناسیون مراجعه کردهاند. البته این آمار باید بیشتر از این باشد به این علت که تعدادی از فرهنگیان در قالب گروههای سنی مراجعه کرده بودند و تعداد دیگر هم به عنوان گروههای خاص قبل از این دوره واکسن خود را دریافت کرده بودند مثل معلمانی که در حوزههای انتخاباتی فعال بودند.
از کل جمعیت ۹۰ هزار و ۶۲۴ نفر فرهنگیان شهر تهران تا ۲۲ مرداد، ۸۹ هزار و ۶۱ نفر یعنی تقریبا ۹۸ درصد دعوت و قریب به ۵۸ هزار فرهنگی نیز واکسینه شده اند که تقریبا ۶۳ درصدتزریق واکسن انجام دادهاند.
وی افزود: این دو گروه که عنوان شد، جزو آمار ما محسوب نشدند، بنابراین پیشبینی ما این است که غیر از این ۷۰ درصد که در شبکه فعلی واکسیناسیون قرار گرفتند، احتمالاً ۱۰ تا ۱۵ درصد نیز پیش از این واکسن دریافت کرده باشند. به طور کلی آمار واکسیناسیون در فرهنگیان قابل قبول است و بخش زیادی از آن برنامهریزی که در نظر داشتیم محقق شده است.
محسن بیگی گفت: تا ۲۵ مرداد مرحله اول واکسیناسیون معلمان تقریبا تکمیل خواهد شد. البته ممکن است در برخی شهرها که مشکلاتی در حوزه تزریق داشتهاند، یک تعداد محدودی باقی بمانند. این افراد میتوانند از طریق ثبت نام در سامانه و دریافت نوبت، نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون عوارض واکسن در میان فرهنگیان مشاهده شده است یا خیر؟ گفت: از آنجا که معمولا این موارد توسط وزارت بهداشت نیز رصد میشود، گزارش خاصی را که خارج از عرف معمولی و طبیعی واکسیناسیون باشد دریافت نکردهایم.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: استقبال خوبی از واکسیناسیون در میان فرهنگیان صورت گرفته و اینگونه نبود که نسبت به این امر مقابلهای داشته باشند. استقبال در میان فرهنگیان نسبت به سایر گروهها در کشور بیشتر بوده است.
محسن بیگی درباره فیلمهای منتشر شده از صفهای انتظار واکسیناسیون اظهار داشت: ما گزارش خاصی در این زمینه نداشتهایم. مراکز واکسیناسیون دو دسته هستند یک دسته مراکزی که از سوی شبکههای بهداشتی درمانی خدمات ارائه میدهند و یک تعداد محدودی از مراکز هم در برخی از نقاطِ با تراکم بالا توسط خود آموزش و پرورش به صورت اختصاصی تامین شده است.
وی تاکید کرد: طبق گزارشهایی که دریافت کردهایم خیلی از همین مراکز کارهایشان رو به اتمام بوده و تراکم و شلوغی آنچنانی وجود نداشته است. البته ممکن است در برخی نقاط به خاطر کمبود واکسنی که در شبکه توزیع شده، تجمعهایی مشاهده شده باشد.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در خصوص تاریخ دریافت دُز دوم واکسن برای فرهنگیان گفت: دُز دوم واکسن کرونا بر اساس نوع واکسن اعلام میشود که معمولاً حدود ۴ هفته بعد از دریافت دُز اول واکسن خواهد بود. به عنوان مثال افرادی که در دهم مردادماه دز اول واکسن را دریافت کردند، باید حدود دهم شهریور ماه ۱۴۰۰ تزریق دوز دوم واکسن کرونا را آغاز کنند.
وی افزود: افراد محدودی که در روزهای آخر دز اول را زدند، برای دریافت دز دوم احتمالا در مهرماه واکسن دریافت میکنند. به هر حال واکسن برای همه قابل تزریق نبوده، یعنی ممکن است یک عدهای هم در دوره بیماری بوده باشند که قاعدتا باید مدتی را صبر کنند و بعد واکسن بزنند تا کاملاً دوره بیماری آنها طی شود.
محسن بیگی درباره استانهایی که سریعترین روند واکسیناسیون را داشتهاند، گفت: خیلی از پایگاههای ما در استانها در حال جمعآوری هستند، زیرا برخی استانها مانند تهران، قزوین، بخش زیادی از استان مازندران و استان گلستان میزان قابل توجهی از واکسیناسیون را انجام دادهاند و اکنون در حال جمع آوری پایگاهها خود هستند.
وی درباره آمار معلمانی که بر اثر کرونا فوت شدهاند، گفت: این آمار در حوزه کاری ما نیست، اما قطعا باید در حوزه امور اداری وجود داشته باشد. این مسئله به سیستم امور اداری و پرسنلی بازمیگردد، زیرا ما مرجع اطلاعات در این زمینه نبودهایم. در سیستم پرسنلی وقتی هر شخصی به هر دلیلی فوت کند اطلاعات آن در سیستم پرسنلی ثبت خواهد شد و باید مستمری برای خانواده او در نظر گرفته شود.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره ابلاغ شیوه نامه آموزش حضوری گفت: هنوز این شیوه نامه آماده نشده به این دلیل که با امواج متعدد بیماری کرونا یک مقدار کار این بخش را تحت تاثیر قرار داده و فعلاً در حال رایزنی و برنامهریزی در بخشهای کمیتههای فرعی ستاد کرونا است.
محسنبیگی در پاسخ به این سوال که اگر کرونا دلتا با همین روند ادامه یابد آیا تصمیم بر بازگشایی مدارس برقرار است یا خیر؟ گفت: این احتمال کم است اگر شرایط بیماری همین باشد، احتمالا بازگشایی به صورت حضوری با تأخیر مواجه خواهد شد.
عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش تهران با قدردانی از تلاشهای مدافعان سلامت، اظهار کرد: همزمان با سراسرکشور، طرح واکسیناسیون فرهنگیان شهر تهران نیز به صورت رسمی آغاز شد.
او افزود: این طرح شامل همه معلمان مدارس دولتی و غیر دولتی، کادر اداری و نیرویهای بازنشسته حق التدریس شاغل در استان تهران است.
فولادوند با اشاره به این که در تلاشیم تا همه معلمان، قبل از شروع مهرماه، واکسن کرونا را دریافت کنند، تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش برای آغاز سال تحصیلی جدید، ۴ سناریوی متفاوت شامل «برگزاری کلاسهای مجازی در بستر شبکه شاد»، «نیمه حضوری»، «برپایی کلاس حضوری فقط برای دروس تخصصی با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی» و «حضوری کامل» را برنامهریزی کرده است.
فرهنگیان جامانده از طرح واکسیناسیون میتوانند با مراجعه به سامانه SALAMAT.GOV.IR ثبت نام و با تعیین زمان و مکان به مراکز و پایگاههای تعیین شده مراجعه نمایند.
فولادوند گفت: از کل جمعیت ۹۰ هزار و ۶۲۴ نفر فرهنگیان شهر تهران تا ۲۲ مرداد، ۸۹ هزار و ۶۱ نفر یعنی تقریبا ۹۸ درصد دعوت و قریب به ۵۸ هزار فرهنگی نیز واکسینه شده اند که تقریبا ۶۳ درصدتزریق واکسن انجام دادهاند.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه درباره پرسشی پیرامون عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان در ایام کرونا بیان کرد: طبق آمارهایی که وجود دارد، حدود ۲ الی ۲.۱ میلیون نفر از دسترسی به شبکه شاد محروم شدند و گفته میشود تا حدود ۵ میلیون هم این عدد جابهجا شود. ما با یک بحران روبه رو هستیم که این بحران فقط مال ما نیست، کل دنیا با این چالش و بحران رو به رو هستند.
وی افزود: اگر بخواهم ایده پردازی کنم، ایده ام این است که تصمیم گیری به بازگشایی مدارس رو واگذار کنیم به استانها و شهرستانها تا متناسب با شرایط و اختیاراتی که دارند تصمیم بگیرند از این گذشته ایده آموزش آفلاین و مرور دورهای میتواند یک راهکار اولیه باشد، البته اینها امکاناتی نیاز دارد که بخشی از آن سال گذشته آماده شده و بخشی هم در سال پیش رو باید آماده بشود، ما در اینجا کمک ملی لازم داریم.
باغگلی افزود: این محتوا رو بهدست معلمان شان میرسانیم و آنها به دانش آموزان میرسانند. میشود در یک DVD، فلش یا تبلت، معلم این محتوا را بهدست دانش آموزان برساند، اینگونه لازم نیست دانش آموزان به مدرسه بیایند و میتواند معلم برود درب خانه دانش آموزان، ما بایک مسئله سخت و پیچیدهای مواجه هستیم.