صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 11
کد خبر: ۱۳۲۷۶۴
مهدی خانعلی زاده،تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت‌و‌گو با راهبرد معاصر پاسخ داد؛

آیا دموکرات‌ها در انتخابات کنگره آمریکا پیروز می‌شوند؟

مهدی خانعلی زاده، تحلیلگر مسائل بین الملل در خصوص وضعیت دولت بایدن در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا گفت: وضعیت کنونی اقتصاد امریکا کاملا علیه دولت بایدن است و به دلیل جنگ انرژی که بین روسیه و آمریکا شکل گرفته و عملا علنی شده است، قیمت هر گالن بنزین در آمریکا حدود 10 دلار بیشتر شده است. چنین رقمی در تاریخ آمریکا بی سابقه است و مردم منتظر یک جرقه هستند.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ ناکامی جو بایدن دربرابر چالش‌های متعدد پیش‌روی دولت او و سقوط محبوبیتش از یک سو و از سوی دیگر، نفوذ بالای دونالد ترامپ درحزب جمهوریخواه و انگیزه او برای حضور دوباره در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، باعث شده تا انتخابات میان‌دوره ای امسال کنگره از حساسیت فوق العاده ای برخوردار باشد.



از سوی دیگر بحران اقتصادی آمریکا باعث شده است که انتخابات آبان ماه کنگره آمریکا تحت الشعاع قرار بگیرد به نحوی که  نظرسنجی ماه گذشته ان بی سی نیوز نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از جمعیت آمریکا نحوه مدیریت اقتصادی دولت بایدن را قبول ندارند و فقط ۳۳ درصد موافق آن هستند. در واقع او مقصر اصلی تورم شناخته شده است. نرخ تورم در تازه ترین آمار آمریکا به ۷.۹ درصد رسیده که شامل ماه فوریه نیز می شود و بالاترین نرخ تورم از سال ۱۹۸۲ تاکنون بوده است. یکی از مشهودترین نمودهای افزایش تورم قیمت بالای بنزین بوده که به دنبال جنگ در اوکراین تشدید شده است.

 

این در حالی است که تاثیر افزایش تورم در کالاهای دیگری نیز مانند قیمت مواد غذایی مشهود است و تاثیراتی نیز از جمله در افزایش شدید نرخ وام داشته که کار را برای آمریکایی ها جهت خریدن خانه دشوارتر می کند.

 

در همین حال با دکتر  مهدی خانعلی زاده، تحلیلگر مسائل بین الملل و  مدیر گروه ترجمه‌ی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به گفت‌و‌گو نشسته ایم تا انتخابات پیش رو کنگره آمریکا را مورد تحلیل و واکاوی قرار دهیم.

 

مهدی خانعلی زاده، تحلیلگر مسائل بین الملل و  مدیر گروه ترجمه‌ی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بررسی تاثیر عوامل اقتصادی بر حوزه مسائل سیاسی و انتخابات در کشورهای غربی پرداخت و به «راهبرد معاصر» گفت: مسئله اقتصاد در آمریکا و اروپای غربی مسئله بسیار مهمی است چون مستقیما با ایده‌های حکمرانی و رفاه مردم در ارتباط است. این مسئله اینقدر مهم است که سایر موارد دیگر را نیز تحت تاثیر و تحت الشعاع قرار می‌دهد.

 

وی افزود: مثال آن را در انتخابات فرا نسه دیدیم که با وجود اتفاقی که در جنگ اوکراین رخ داده بود و آن نفرتی که بین اروپاییان از روسیه شکل گرفته بود، ابتدا باعث شد آرای «ماری لوپن» خیلی کم شود و مکرون بالاتر برود اما بعد از آنکه مکرون سیاست‌های ریاضت اقتصادی را اعلام کرد و سن بازنشستگی را بالا برد، آرا برگشت  در واقع توانست انتخابات را پیروز شود اما با درصد پایین‌تری نسبت به دور قبل انتخاب شد و این نشان داد حتی اگر بحث امنیت ملی و حوزه سیاست دشمن خارجی هم مطرح شود وقتی پای اقتصاد به میان بیاید نگاه مردم فقط به نوک پیکان‌های اقتصادی است.

 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه عوامل اقتصادی نقش پررنگی در سیستم اجرایی آمریکا دارد گفت: موضوع انتخابات فرانسه به طور ویژه در آمریکا دیده می‌شود علت آن‌هم این است که بعد از آنکه ترامپ از کاخ سفید رفت و بایدن آمد ماجرای کرونا زمینه را برای بیکاری و افزایش نرخ بیکاری در آمریکا فراهم کرد و خیلی ها در این ارتباط شغل خود را از دست داده بودند.

 

خانعلی زاده ادامه داد: در ساختار اجتماعی – اقتصادی آمریکا از دست دادن شغل یعنی از دست داد خانه، از دست دادن ماشین، از دست دادن زندگی و در یک کلام از بین رفتن رفاه فرد. چون در آنجا همه چیز مبتنی بر قسط‌های ماهیانه است. شما وقتی درآمد مشخصی در آمریکا دارید بر مبنای کاری که انجام می‌دهید ، اقساطی که دارید از شما کسر می‌شود یعنی مادام العمر بدهکار هستید و زمانی که شغلت را از دست بدهی این بدهکاری در عرض یک الی دو ماه تبدیل به فاجعه‌ای گریبان گیر می‌شود که نمونه آن را در  بی‌خانمان‌هایی که در امریکا هستند می‌بینیم که بر اساس آمار‌های رسمی چیزی در حدود 40 میلیون نفر هستند  که نشات گرفته از همین ماجراست.

 

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی گریبانگیر دولت بایدن شده است و این موضوع اعتراض جمهوری‌خواهان را در پی داشته است گفت: مسئله اقتصاد، با کم کاری دولت بایدن، و همچنین اوضاع بین‌المللی و استقراضی که دولت بایدن از خزانه برای کمک به اوکراین در تجاوز روسیه انجام می‌دهد شرایط را تشدید کرده است. همین مسئله باعث افزایش نرخ تورم شده و هم اعتراض جدی جمهوری خواهان را به دنبال داشته است. شما در شرایطی که کشور نیاز به ثبات اقتصادی دارد برای یک مسئله سیاسی به اقتصاد کشور آسیب می‌زنید. موضوعی که در سخنرانی‌های انتخاباتی ترامپ هم به آن اشاره شد.

 

مدیر گروه ترجمه‌ی مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه فضای سیاسی انتخابات آمریکا به نفع دموکرات‌ها نیست خاطر نشان کرد: در انتخابات میان دوره‌ای حزبی برای تعیین نامزدهای جمهوری خواه، تمام نامزدهایی که ترامپ از آنها حمایت کرده بود با همین شعارهای اقتصادی علیه بایدن رای آوردند. همه این مسائل دست به دست هم می‌دهد تا فضای پیش روی ساختار سیاسی آمریکا اصلا به نفع دموکرات ها نباشد. همین الان مجلس سنا که به اسم‌ها دموکرات‌ها هست یعنی 51 به 49 هستند چون دونفر میانه قرار دارند، دموکرات ها عملا نمی‌توانند طرح هایی که مد نظر خودشان هستند را پیش ببرند.

 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اظهار داشت: به احتمال خیلی زیاد دموکرات‌ها  در آبان‌ماه سنا را از دست خواهند داد. اگر اتفاقی رخ بدهد که این تورم و فشار اقتصادی که به مردم آمریکا وارد می‌شود زمینه را فراهم کند که مجلس نمایندگان هم بعد از سالها از دست دموکرات ها خارج شود تقریبا می‌توان گفت کار دولت بایدن تمام است. نه به معنای آنکه برکنار می شود به معنای اینکه یک دولت فریز شده تا پایان دوره اش ریاست‌جمهوری‌اش خواهد بود. یعنی هیچگونه فعالیتی نمی‌تواند انجام بدهد ، هیچ طرحی را نمی‌تواند تصویب بکند ، هیچ اقدامی در حوزه داخلی و خارجی نمی‌تواند انجام بدهد و عملا تبدیل به یک دولت صرفا مستقر خواهد شد.

 

خانعلی زاده با بیان اینکه وضعیت کنونی اقتصاد آمریکا کاملا علیه دولت بایدن است و مردم منتظر یک جرقه هستند گفت: به دلیل جنگ انرژی که بین روسیه و آمریکا شکل گرفته و عملا علنی شده است، قیمت هر گالن بنزین در آمریکا حتی از بحران اقتصادی 2008 هم بالاتر رفته و حدود 10 دلار بیشتر شده است. چنین رقمی در تاریخ آمریکا یا حتی در دوران رکود بزرگ بی سابقه است.

 

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان گفت: احتمالا هرچه به انتخابات آبان ماه کنگره نزدیک تر شویم شعارها و کمپین های تبلیغاتی که جمهوری خواهان علیه دولت بایدن انجام می‌دهند بیشتر می‌شود و همین موضوع به نارضایتی‌ها دامن می‌زند و در کف خیابان ها شاهد تجمعات و درگیری ها خواهیم بود و هم به احتمال زیاد نتیجه آن را در رایی که مردم در کنگره به مجلس سنا و مجلس نمایندگان می‌دهند شاهد خواهیم بود.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: