صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۲:۲۹ - ۰۵ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 26
کد خبر: ۲۲۰۴۷۵

پزشکان بدون مرز: هیچ مکان امنی برای کودکان غزه وجود ندارد

یافته‌ها و بررسی‌های گروه‌های بهداشت روان پزشکان بدون مرز درباره سلامت روحی کودکان در غزه نشانگر آن است که هیچ مکان امنی برای آنان وجود ندارد و کودکان با کابوس مرگ و جنگ زندگی می‌کنند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ این سازمان که مقر آن در فرانسه است در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: "کودکان در معرض آسیب‌های بسیار زیاد قرار گرفته‌اند. جراحت‌های جسمی برخی از کودکان بهبود یافته‌اند، اما جراحت‌های روانی آنان بویژه کسانی که اعضای خانواده خود را از دست داده‌اند؛ بهبود نیافته است.

این سازمان ادامه داد: «توانایی مقابله با این آسیب‌ها از کودکان غزه سلب شده است. جای امنی وجود ندارد و آن‌ها احساس امنیت نمی‌کنند. این شرایط اکنون باید متوقف شود.»

ماه گذشته، گزارشی از سوی پزشکان بدون مرز اعلام شد که کودکان غزه مجموعه‌ای از علائم و نشانه‌های آسیب روحی از جمله اضطراب، ترس، کابوس‌ها و خاطرات آزاردهنده، بی‌خوابی، درون گرایی و کناره‌گیری از عزیزان را از خود نشان می‌دهند.
سرانجام در پی فشار‌های جهانی به آمریکا بعنوان حامی سرسخت رژیم اسرائیل برای توقف بمباران نوار غزه به تلافی عملیات طوفان الاقصی، شورای امنیت سازمان ملل سرانجام قطعنامه‌ای را که خواستار کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه شده است، پس از یک هفته تاخیر به تصویب رساند.

 این قطعنامه در جلسه علنی روز جمعه شورای امنیت ۱۳ رای مثبت از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت را کسب کرد و آمریکا و روسیه بعنوان دو عضو دائم دارای حق وتو در این شورا، به این قطعنامه رای ممتنع دادند. به این ترتیب این قطعنامه بدون هیچ رای مخالفی به تصویب رسید.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه اول دی ماه ۱۴۰۲در جلسه رای‌گیری خود، در پی وتو شدن قطعنامه تعدیل شده روسیه، این قطعنامه را از دیدگاه آمریکا و به منظور گسترش حجم کمک‌رسانی به ساکنان غزه تصویب کرد.

آمریکا اعلام کرده بود که از جدیدترین پیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره غزه حمایت می‌کند. در این قطعنامه از درخواست "آتش بس موقت" خودداری شده است. قطعنامه تصویب شده شورای امنیت از همه طرف‌ها می‌خواهد که «ارسال فوری، ایمن و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به صورت انبوه» را به طور مستقیم به غیرنظامیان فلسطینی تسهیل و امکان‌پذیر کنند و به اسرائیل نیز امکان می‌دهد بر اسال کمک‌ها به غزه کنترل داشته باشد.

این قطعنامه همچنین از طرف‌ها می‌خواهد «شرایط را برای توقف پایدار خصومت‌ها ایجاد کنند.» نسخه اولیه خواستار توقف جنگ بود، در حالی که پیش نویس دوم خواستار «تعلیق» جنگ برای ارائه کمک بود.

از دیگر بند‌های این قطعنامه آن است که «استفاده از تمام مسیر‌های موجود به سراسر نوار غزه» برای ارسال کمک‌ها تسهیل شود.

قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل نیز خواسته است که یک مقام را برای نظارت بر ارائه کمک‌ها منصوب کند و از آن مقام می‌خواهد یک سازوکار سازمان ملل برای تسریع کمک‌ها ایجاد کند. این نشان دهنده تفاوت دیگر با متن اولیه است. پیش نویس اولیه از دبیرکل سازمان ملل درخواست کرده بود تا مکانیزمی الزام آور برای کمک‌های سریع ایجاد کند.

قطعنامه تصویب شده شورای امنیت همچنین خواستار آزادی "اسرا" و ورود سوخت کافی به غزه برای رفع نیاز‌های بشردوستانه است.

به بیان دیگر، از نگاه تحلیلگران مسائل بین الملل می‌توان گفت آمریکا در نشست علنی روز جمعه شورای امنیت در واقع، دوباره هرگونه توقف یا تعلیق یا آتش بس فوری را وتو کرد و قطعنامه‌ای در شورای امنیت به تصویب رسید همچنان به رژیم اسرائیل اجازه تداوم حملاتش را بدون هراس از مجازات بین المللی می‌دهد. / ایرنا

مطالب مرتبط
نظر شما