صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۲۲:۴۰
  • دوشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۱
  • Monday 12 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۴۵۲

حواشی یک استعفای مهم در مجلس

در حالی امروز استعفای کاظم جلالی از سوی اکثریت مجلس مورد تصویب قرار گرفت، که مخالفینش او را به ناتوانی در اداره مرکز پژوهش ها متهم کرده و انتصاب جلالی به سمت سفیر ایران در مسکو را حاصل زدوبند سیاسی نامیدند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ در حالی که تنها چند ماه به زمان برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی زمان باقی مانده است، مجلس شورای اسلامی صبح امروز با استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس موافقت نموده و عملا زمینه را برای انتصاب او به عنوان سفیر آتی جمهوری اسلامی در مسکو تسهیل نمودند.

 

از کاظم جلالی به عنوان یکی از نزدیکان علی لاریجانی در خلال مجالس اخیر نام برده می شود و پذیرش او در جایگاه بسیار پر اهمیت سفارت این در جمهوری فدرال روسیه را می توان امتیازی بزرگ از سوی دولت روحانی به علی لاریجانی در پایان مجلس دهم تلقی کرد.

 

امروز مجلس پیرامون پذیرش استعفای جلالی با واکنش های متفاوتی روبرو بود. در ادامه به مهمترین واکنش ها به این استعفا می پردازیم:

 

مجلس با استعفای کاظم جلالی موافقت کرد


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 19 آبان ماه 98) پارلمان درخواست استعفای کاظم جلالی نماینده مردم تهران در مجلس را بررسی کردند.

 

وکلای ملت نهایتاً پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان این استعفا، با 149 رأی موافق، 58 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموعه 213 نماینده حاضر در جلسه با این استعفا موافقت کردند.

 

لاریجانی: امیدواریم جلالی نقش مؤثری در روابط ایران و مسکو داشته باشد

 

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) خانه ملت پس از بررسی و موافقت مجلس با استعفای کاظم جلالی اظهار داشت: آقای جلالی از نمایندگان فعال مجلس بودند و همچنین در مرکز پژوهش‌ها زحمات بسیاری را داشته است.

 

وی افزود: امیدواریم آقای جلالی در این مأموریت جدید در سفارت ایران در مسکو با توجه به اهمیت راهبردی مسکو با ایران موفق باشد و نقش مؤثری در روابط داشته باشد.

 

وی در خاتمه عنوان کرد: آقای جلالی از این پس می‌تواند به نمایندگی خود خاتمه دهد و با مجلس خداحافظی کند.

 

جلالی: پذیرش سفارتم در روسیه مرداد صادر شده بود

 

کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس پیش از رأی نمایندگان مجلس به منظور پذیرش استعفای نمایندگی‌اش و حضور او در سفارت ایران در روسیه گفت: من استخدام وزارت خارجه از سال 72 هستم که در معاونت بین‌الملل این وزارتخانه چندین سال مشغول به کار بوده و نیروی آقای ظریف در آن معاونت بودم.

 

وی افزود: در طول 5 دوره‌ای که در مجلس بوده‌ام همواره عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه بوده و وقتی وارد مجلس شدم 32 سال داشته و هم اکنون که با شما صحبت می‌کنم 52 ساله هستم.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: علقه اصلی من سیاست خارجی بوده و لاجرم در حوزه سیاست داخلی به دلیل نماینده مجلس بودنم اشراف خوبی دارم.

 

جلالی خاطرنشان کرد: در طول 8 سال اخیر، دولت مسؤولیت‌های مختلفی را به من پیشنهاد داده است.

 

وی گفت: پذیرش من از طرف روسیه در مرداد و استوارنامه‌ام در شهریور ماه صادر شده است اما من به دنبال تأخیر در اعزام به این کشور بوده‌ام چرا که تنها فرزند مهدی سنایی سفیر کشورمان در مسکو مرحوم شدند و نمی‌توانیم روابط با این کشور را بدون سفیر اداره کنیم.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان کرد: ما با روسیه در مسائل منطقه و بین‌المللی و نظامی اشتراک نظرات خوبی داریم اما به روابط اقتصادی و تجاری و میزان آن انتقاد داریم.

 

جلالی گفت: میزان مبادلات تجاری و بازرگانی بین ایران و روسیه یک میلیارد و 740 میلیون دلار است که فقط 500 میلیون دلار آن مربوط به صادرات جنس ایرانی به این کشور است. این در حالی است که ما پنجاهمین شریک تجاری روسیه محسوب می‌شویم که البته این موضوع به مشکلات ساختاری در کشورمان بازمی‌گردد.

 

وی گفت: باید نقشه راه ویژه‌ای بین ایران و روسیه تدوین شده و همه دستگاه‌های داخلی ملزم به اجرای آن باشند.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: موافقت‌نامه تجاری بین ایران و اوراسیا در مجلس تصویب شده و از 4 آبان اجرایی شده است که اتفاق بسیار مهمی محسوب می‌شود.

 

جلالی گفت: جمعیت 5 کشور اوراسیا 180 میلیون نفر بوده و 20 میلیون مترمربع هم مساحت دارد ضمن اینکه 1.9 تریلیون دلار حجم تولیدات ناخالص ملی این کشورها است.

 

وی گفت: هم اکنون 40 کشور تقاضای امضای موافقت‌نامه اوراسیا را داشته‌اند که در بین آنها چین و هند هم وجود دارد.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: روز گذشته من اطلاعاتی را از میزان مبادلات تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا کسب کردم که متأسفانه نه یک جنس و کالا به اوراسیا صادر شده و نه جنس و کالایی وارد ایران شده است و خوف آن دارم که در طول سه سال آینده هم روال چنین باشد.

 

جلالی گفت: باید مجلس، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت به وظایف خود در قبال فرصت تاریخی موافقت‌نامه بین ایران و اوراسیا عمل کند.وی گفت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصت ویژه‌ای در دوران تحریم‌ها برای ایران به وجود آورده است.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: باید اتحاد ویژه‌ای بین روسیه، آذربایجان و ایران ایجاد شود لذا باید پنجره واحد گمرکی، حمل‌ونقل منظم و شبکه یکپارچه و یکسان برق بین این کشورها به وجود آید.

 

جلالی گفت: کریدور شمال و جنوب توانایی جابجایی 800 میلیارد دلار بار و کالا را دارد که متأسفانه ما خیلی اهمیتی به آن نداده‌ایم و همه کریدورها از جنوب و شمال ایران عبور می‌کند. ضمن اینکه در مورد راه‌آهن رشت به آستارا هم کار خاصی صورت نگرفته است.

 

وی گفت: سالانه در روسیه 110 میلیون تن غلات تولید می‌شود که 30 میلیون آن صادر می‌شود ضمن اینکه مرکز غلات دنیا هم قزاقستان است لذا باید با سوآپ غلات با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان از مزایای آن بهره‌مند شویم.

 

حاجی دلیگانی: اشتباهات جلالی و مرکز پژوهش‌های مجلس در برجام سوال‌برانگیز است

 

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 19 آبان) و در مخالفت با استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس و حضور وی در سفارت ایران در روسیه، گفت: من از مدیریت کاظم جلالی در مرکز پژوهش‌های مجلس راضی نبوده‌ام و فکر می‌کنم که اگر او سفر ایران در روسیه شود کاری از پیش نخواهد برد.

 

وی افزود:‌ اگر امروز در برخی محورها مجلس مورد سؤال و اشکال است، به دلیل اشکالات مرکز پژوهش‌هاست.

 

وی تأکید کرد: در گذشته‌های دور وقتی نمایندگان در مورد لوایح و طرح‌ها صحبت می‌کردند مستند به گزارش مرکز پژوهش‌ها بود، اما ما هم‌اکنون شاهد اشکال اصلی در آنجا هستیم.حاجی‌دلیگانی گفت: ما شاهد شفاف‌سازی در مرکز پژوهش‌ها در موضوعات مختلف نبوده‌ایم.

 

وی افزود: مرکز پژوهش‌ها در مورد برجام باید برآورد دقیقی را انجام می‌دادند و گزارشات متعددی را به نمایندگان می‌داد در حالی که این مرکز چشم بینا و مغز متفکر مجلس است که اگر این کار را انجام داده بود، ما شاهد این حجم از خسران نبودیم.

 

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس گفت: بخشی از ایرادات و عدم نفع ایران از برجام، به عدم ایفای وظایف مرکز پژوهش‌ها با مدیریت کاظم جلالی بازمی‌گردد.

 

وی خاطرنشان کرد: 6 بند از 9 بند مطالبه مقام معظم رهبری در برجام عملی نشده است و باید کاظم جلالی و مرکز پژوهش‌های مجلس درباره این اخطارها و عدم اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی در کشور توضیح دهند.

 

حاجی‌دلیگانی در پایان گفت:‌ مرکز پژوهش‌های مرکز و کاظم جلالی باید توضیح دهد که چه گزارشی درباره اف‌ای‌تی‌اف به نمایندگان مجلس داده است و چرا در این باره شفاف‌سازی لازم صورت نگرفته است.

 

رحیمی: خاستگاه رای کاظم جلالی اصلاح‌طلبان بوده‌اند/ لاهوتی: روحانی در حق جلالی جفا کرده است

 

علیرضا رحیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ا مروز (یکشنبه 19 آبان) و در مخالفت با استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس و حضور وی در سفارت ایران در روسیه گفت: خاستگاه رای کاظم جلالی در مجلس دهم رای اصلاح‌طلبان مردم تهران بوده است.

 

وی افزود: در طول دو دوره اخیر مجلس ساختارهای ویژه و خدمات فراوانی در مرکز پژوهش‌ها با مدیریت کاظم جلالی بوجود آمده است و صلاح نیست که در هفت ماه باقی‌مانده مجلس دهم از وجود وی محروم بمانیم.

 

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسالمی هم در مخالفت با استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس و حضور وی در سفارت ایران در روسیه گفت: ضرورت وجود کاظم جلالی در مرکز پژوهش‌ها بسیار مهم است.وی افزود: در کشورمان از نظر اداری سفرا در حد استاندار و نمایندگان در حد وزیر هستند.

 

نماینده مردم لنگرود در مجلس تصریح کرد: وقتی جلالی پنج دوره نماینده مجلس بوده است چرا روحانی و دولت از وجود وی در بدنه کابینه استفاده نکرده‌اند و به نظرم حضور جلالی در سفارت ایران در روسیه تنزل مقام وی محسوب می‌شود.لاهوتی خاطرنشان کرد: من نگران هفت ماه آینده راس مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان مغز متفکر پارلمان هستم.

 

وی گفت: روحانی در حق کاظم جلالی جفا کرده است زیرا او باید در پست‌های بالاتری نظیر حضور وی در وزاتخانه استفاده می‌کرد.

 

موافقان استعفای کاظم جلالی: پیام همگرایی قوا به جهان مخابره شود

 

غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه،‌ بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 19 آبان) و در موافقت با استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس و حضور در سفارت ایران در روسیه به مزاح گفت: مردم و شورای نگهبان که زورشان به کاظم جلالی نرسیده است ولی امیدوارم که مجلس همتی کند و وی را از پارلمان خارج کند.

 

وی افزود: باید سفرای ایران در کشورهای مهم مانند روسیه، چین و هند خوش‌فکر بوده و ملی‌گرایی ویژه‌ای داشته باشند که به نظرم کاظم جلالی می‌تواند در توسعه روابط بین تهران و مسکو نقش خوبی را ایفا کند.

 

محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استعفای کاظم جلالی از نمایندگانی مجلس و حضور در سفارت ایران در روسیه گفت: اگر استعفای نماینده قبل از پذیرش سفیر شدنش از سوی یک کشور صورت گرفته بود وضعیت فرق می‌کرد اما وقتی روسیه اعتبارنامه وی را پذیرفته است مخالفت مجلس می‌تواند پیام بیرونی بدی را برای جمهوری اسلامی داشته باشد.

 

وی گفت: باید پیام همگرایی بین قوا با رای به استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس و حضور در سفارت ایران در روسیه به جهان مخابره شود.

 

نماینده مردم لنجان در مجلس تصریح کرد: تجربه کمک مجلس به دولت در طول سال‌های مختلف نشان داده که آن نمایندگان توانسته‌اند در پست‌های مدیریتی خود موفقیت‌آمیز عمل کنند.

 

کوهکن تصریح کرد: با توجه به روابط ویژه جمهوری اسلامی با روسیه امیدوارم حضور کاظم جلالی در مسکو به توسعه روابط بین دو کشور کمک کند.

 

استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس اجحاف در حق مردم استان تهران است

 

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه 19 آبان) و در مخالفت با استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس و حضور وی در سفارت ایران در روسیه، گفت: متاسفانه دولت در مورد سفیر شدن کاظم جلالی تصمیم خود را گرفته و همان‌طور که وی اعلام کرده اعتبارنامه‌اش هم در شهریور صادر شده است.

 

وی افزود: جای تاسف زیادی است که مجلس در مقابل عمل انجام‌شده (پذیرش استعفای کاظم جلالی) قرار گرفته است، این در حالی است که به هیچ وجه نظرخواهی جدی درباره سفیر شدن جلالی از مجلس انجام نشده است.

 

نماینده مردم فلاورجان در مجلس تصریح کرد: مردم اعتراضات زیادی به مجلس درباره برجام، FATF و برخی لوایح دیگر و نقش مرکز پژوهش‌های مجلس در این باره دارند که بخش عمده اشتباهات پارلمان را به عدم ایفای وظایف پژوهش‌ها مرتبط می‌دانند.

 

موسوی لارگانی گفت: سفیر شدن کاظم جلالی تنزل جایگاه وی از سمت ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس است.وی تصریح کرد: استعفای کاظم جلالی از نمایندگی مجلس اجحاف در حق مردم استان تهران است.

 

نماینده مردم فلاورجان در مجلس اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بررسی بودجه سالانه کار سنگینی است که مرکز پژوهش در ماه‌های آینده وظیفه بسیار مهمی را بر دوش دارد، این درحالی است که در ماه‌های آینده این مرکز بدون رئیس باقی خواهد ماند و این موضوع نگران‌کننده است.

 

موسوی لارگانی گفت: وقتی دولت در اجرای بودجه سالانه اشتباه داشته و انحراف زیادی در اجرای آن دارد، مرکز پژوهش‌ها وظیفه زیادی بر دوشش باید احساس کند.

 

قاضی‌پور: مجلس مهمتر از سفارت روسیه است

 

نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در مخالفت با درخواست استعفای کاظم جلالی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی نقش ایشان را در مجلس بسیار موثر دانست و گفت: نماینده ای به عنوان سفیر روسیه انتخاب شده که رئیس فراکسیون مستقلین و مرکز پژوهش ها است و این جای تأمل و تفکر دارد و نقش مجلس و مرکز پژوهش ها بسیار بالاتر از فعالیت در سفارت است.

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس خطاب به جلالی گفت: یادت نرود به کجا می روی، به کشوری می روی که روزی مادران و خواهران در آذربایجان ایران قهرمانانه طلاها و جواهرات خود را برای آزادی مملکت ایران اسلامی دادند و در این رابطه نباید عهدنامه های ننگین گلستان و ترکمانچای را فراموش کرد.

 

وی با بیان اینکه روسیه مار خوابیده است و چشم طمع به آب های گرم دارد، خطاب به جلالی تصریح کرد: شما در مجلس موفق بودند، چرا می خواهید پست سفارت را قبول کنید، مخالفت ما راجع به اهمیت مرکز پژوهش ها است که شما به عنوان رئیس آن فعالیت می کنید. البته حزب کثیف توده را نیز نباید فراموش کنیم.

 

قاضی پور یادآور شد: وصیت نامه حضرت امام (ره) را نیز باید مورد توجه قرار داد، زیرا در آن 33 مرتبه لاشرقی و لاغربی ذکر شده، مسئولیت شما در این رابطه حساس است و ما قدر شما را در مجلس می دانیم و انتظار می رود وصیت نامه امام(ره) و همچنین فرمایشات رهبر معظم انقلاب را به چشم و گوش پذیرا باشید.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جلالی نمی تواند با ترفندهای روسیه برخورد کند، تصریح کرد: می ترسیم حزب منحله توده فعال باشد.

 

انتخاب سفیر برای دو سال در کشور روسیه صحیح نیست

 

جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در مخالفت با درخواست استعفای کاظم جلالی اظهار داشت: آقای جلالی چند دوره نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده و دارای تجربه خوبی در حوزه قانونگذاری است.

 

وی با اشاره به اینکه آقای رحیمی اعلام کرد که آقای جلالی رویکرد اصلاح طلبی دارد، اگر آقای جلالی به رویکرد خود در مجلس هشتم و نهم بازگردد، شاید بتواند در سفارت روسیه مدت زمان بیشتری باقی بماند، ادامه داد: با استعفای آقای جلالی با توجه به موضوعات مطرح شده مخالف هستم.

 

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ارتباط ایران و روسیه با وجود تحریم ها برای ما بسیار مهم است، نیروی با تجربه ای که در مجلس عملکرد خوبی داشته به سمت دولت می رود اما عمر دولت کوتاه است و انتخاب سفیر برای دو سال در کشور روسیه صحیح نیست.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: