صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 09
کد خبر: ۸۷۱۶۶

جزییات بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در تهران، اصفهان، مشهد و ...

جزییات زمان بازگشایی مدارس، دانشگاه ها در تهران، اصفهان، مشهد اعلام شد.

به گزارش راهبرد معاصر؛

بازگشایی مدارس به صورت حضوری فعلا منتفی است و با توجه به وضعیت شدید کرونا در کشور فعلا نه مدارس و نه دانشگاه ها بازگشایی نخواهند شد. سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان اصفهان درباره  جزییات بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در تهران، اصفهان، مشهد و ... توضیح داد که مشروح آن را در خبر زیر می خوانید.

 

حجت الله غلامی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان اصفهان شامگاه چهارشنبه در نشست مجازی با اصحاب رسانه با اشاره به دستورالعمل‌ها و محدودیت‌های کرونایی تعیین شده در ستاد مقابله با کرونا اظهار داشت: وضعیت رنگبندی شهرستان‌ها تغییر نکرده است و در شهر‌های با ۲۰ هزار جمعیت همچنان اعمال منع تردد شبانه برقرار است.

 

 

او افزود: علاوه بر کنترل تردد شبانه توسط دوربین‌ها مقرر شده است که پلیس راهور نیز نظارت و کنترل بیشتری داشته باشد؛ جرائم نیز به صورت پیامک به متخلفان البته با تاخیر اعلام می‌شود که بخشی از آن مربوط به سیستم اطلاع‌رسانی و پیامک‌هاست.

 

 

ورود مسافران به استان اصفهان مدیریت می‌شود

 

وی با بیان اینکه تردد بین شهری در استان اصفهان آزاد است، افزود: اما باید مسافرت‌ها به اصفهان مدیریت شود چرا که در حال حاضر در دو استان یزد و فارس شاهد افزایش تعداد بیماران و وضعیت قرمز در این شهرها هستیم.

 

غلامی با بیان اینکه همچنین در استان‌های شمال کشور شاهد وضعیت قرمز هستیم، ابراز داشت: بر این اساس باید سعی شود از تردد مازاد شهروندان در محدوده مرکزی شهر جلوگیزی و ورود مسافران به استان مدیریت شود.

 

یک سوم ظرفیت حمل ونقل عمومی مورد استفاده قرار گیرد

 

وی با بیان اینکه وسایل حمل و نقل عمومی با کمتر از یک سوم و حداکثر تا ۵۰ درصد باید مورد استفاده قرار گیرد، ادامه داد: شهروندان باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

 

 

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۹ شهرستان استان در وضعیت آبی و ۱۵ شهرستان در وضعیت زرد کرونا هستند، تصریح کرد: اعمال محدودیت‌های شبانه در ۱۰ شهرستان استان همچنان برقرار است و به فرمانداری‌های کل استان اعلام شده در صورت وجود ظرفیت این محدودیت‌ها در دیگر شهرها نیز اعمال شود.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی آخرین تصمیم گیری‌های در خصوص فعالیت مدارس گفت: بر اساس مصوبه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی مدارس به صورت حضوری منتفی است.

 

همه رسته‌های شغلی در اصفهان فعال است

 

غلامی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر همه رسته‌های شغلی در اصفهان فعالیت دارد، افزود: نظارت بر روند اجرای پروتکل‌های بهداشتی در این مراکز مورد توجه است.

 

وی در خصوص تخلفات برخی از هیئات مذهبی برای برگزاری مراسم عزاداری در استان اصفهان گفت: در این زمینه چند مورد تخلف در شهرستان‌های کاشان و گلپایگان گزارش شده که پرونده قضائی در این زمینه تشکیل و مورد پیگیری است.

 

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان در خصوص برگزاری نماز جمعه در استان اصفهان گفت: نماز جمعه تنها در شهرها با وضعیت آبی در استان اصفهان برگزار می‌شود.

 

تشکیل ستاد نظارتی در فرمانداری‌های استان

 

وی با بیان اینکه در خصوص تردد در مراکز تفرجگاهی ظرفیت تا ۵۰ درصد مورد استفاده قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: برای این امر در فرمانداری‌های ۲۴ شهرستان استان اصفهان ستادهای نظارتی تشکیل خواهد شد.

 

بازگشایی مدارس منوط به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا است

 

محسن حاجی میرزایی روز یکشنبه در حاشیه در حاشیه نوزدهمین نشست از سلسله نشست‌های گفت و گوی هفته باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزش‌وپرورش و دستگاه‌های مختلف کشور و با موضوع گفت و گو بر محور تحول افزود: آموزش و پرورش در حال حاضر آمادگی بازگشایی مدارس را دارد؛ علت بازگشایی نشدن مدارس، ممنوعیت ستاد ملی مقابله با کروناست و هر زمان که ستاد اجازه دهد، مدارس باز می شود.

 

وی افزود: بسته بودن مدارس و دوری دانش آموزان از محیط آموزش با مخاطرات پنهان و پایداری رو به رو است. آموزش و پرورش سعی کرده کیفیت آموزش را از طریق فضای مجازی تامین کند، اما بی شک امکان ارائه آموزش با کیفیت به صورت حضوری بیشتر خواهد بود.

 

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: تاکید بر آموزش حضوری است و آموزش و پرورش همواره متقاضی بازگشایی مدارس بوده است. هر زمان ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه دهد، بازگشایی صورت می‌گیرد. ممکن است شرایط کرونایی کشور پس از ایام نوروز بهتر شود و بازگشایی مدارس به سال تحصیلی آینده هم موکول نشود.

حاجی میرزایی ادامه داد: پیشنهاد ما دایر شدن متعارف مدارس طبق روال هر ساله بود، اما در ستاد گفته شد که قید اختیاری ایجاد شود. قید اختیاری برای آموزش و پرورش نیست و از سوی ستاد عنوان شد.

 

رتبه بندی معلمان دردستور کار دولت است

 

وی همچنین درباره سود صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار داشت: برگزاری مجمع هیات امنای صندوق در هفته گذشته انجام شد و محاسبه سود توزیع می‌شود این مبلغ بالای ۳ هزار میلیارد تومان است که به حساب افراد عضو صندوق ذخیره واریز می‌شود.

 

وزیر آموزش و پرورش در ادامه درباره افزایش حقوق معلمان خرید خدمات گفت: از ابتدای سال تحصیلی جاری اصلاحاتی صورت گرفته که این معلمان به ازای ۲۴ ساعت کار نیمه وقت حقوق دریافت کردند. با بررسی‌های انجام شده مقرر شد این افراد این ۲۴ ساعت را تمام وقت تلقی کنند و درنهایت دریافتی آنها افزایش می‌یابد.

 

وی درباره رتبه بندی معلمان نیز عنوان کرد: رتبه بندی فرهنگیان در دستور کار دولت قرار دارد، همین روزها به تصویب می‌رسد و اعتبار این موضوع هم پیش بینی شده است.

 

امکان پرورش نیرو در ۲۹۰ رشته صنایع دستی وجود دارد

 

حاجی میرزایی همچنین درباره مذاکرات با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: در این نشست به زمینه‌های متنوعی از همکاری‌های مشترک میان ۲دستگاه رسیدیم و قرار شد مجموعه این محورها استخراج و در حوزه معاونت‌های این ۲ دستگاه موارد بررسی شود.

 

وی ادامه داد: این وزارتخانه ها ۲ دستگاه فرهنگی هستند و ماموریت‌های آنها ارتباط تنگاتنگی باهم دارند. در حوزه میراث فرهنگی میراث معنوی و صنایع دستی و گردشگری برای تقویت و اشاعه این حوزه و آشنایی جامعه فرهنگی دانش آموزان با مفاخر و میراث فرهنگی عرصه های خوبی برای فعالیت است.

 

وزیر آموزش و پرورش گفت: در حوزه صنایع دستی بیش از ۲۹۰ رشته وجود دارد که در این حوزه می‌توان نیرو پرورش داد. در حال حاضر حدود ۹ رشته در هنرستان‌ها وجود دارد که زمینه خوبی برای گسترش صنایع دستی است تا همکاری‌ها به این صورت ادامه یابد.

 

حاجی میرزایی یادآور شد: همچنین مدارس ماندگار به عنوان یکی از میراث های فرهنگی در همه استان ها است که بیش از صد سال قدمت دارند و باید با مقررات ویژه‌ای نگهداری و استانداردهای مناسبی برای حفاظت از آنها رعایت شود.

 

وی عنوان کرد: ایجاد هنرستان‌هایی برای مرمت آثار باستانی، صنایع دستی و حمایت از صنایع گردشگری و راه‌اندازی تور، عرصه‌های مشترکی میان ۲ وزارتخانه است که باید به آن توجه شود.

 

نوزدهمین نشست از سلسله نشست‌های گفت و گوی هفته باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزش‌وپرورش و دستگاه‌های مختلف کشور و با موضوع گفت و گو بر محور تحول با حضور علی‌اکبر مونسان؛ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، اعضای شورای معاونان، مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌هاو مدیران کل میراث فرهنگی و گردشگری سراسر کشور و روسای ۷۶۰ منطقه آموزش‌وپرورش کشور به‌صورت ویدئوکنفرانس و از طریق شبکه آموزشی دانش‌آموز (شاد) برگزار شد.

 

جزییات بازگشایی مدارس از ابتدای بهمن ماه

 

در راستای ارتقای کیفیت آموزشی، از سوی وزیر آموزش و پرورش، دستورالعمل بازگشایی مدارس با رعایت پروتکل های بهداشتی از ابتدای بهمن ماه به استان ها ارسال شد.

 

به گزارش ایسنا، در اجرای مصوبات پنجاه و دومین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا، درخصوص آموزش حضوری پایه های اول و دوم ابتدایی، دروس کارگاهی هنرستان ها و مدارس دارای جمعیت کمتر از ۵۰ دانش آموز، از سوی محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش دستورالعمل بازگشایی کلاس ها و مدارس مذکور از اول بهمن ماه سال جاری در ۶ بند و بارعایت پروتکل های بهداشتی به شرح زیر، به ادارت کل استان ارسال شد.

 

در بندهای این دستورالعمل آمده است:

 

۱- آموزش حضوری شامل دانش آموزان پایه های اول و دوم ابتدایی در مناطق دارای وضعیت زرد و آبی براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانش آموزان مدارس ابتدایی و متوسطه دارای جمعیت کمتر از ۵۰ نفر (براساس آمار ثبت نامی در سناد) در وضعیت آبی وهنرجویان هنرستان های فنی وحرفه ای و کاردانش در خوشه دروس شایستگی های فنی و استاندارد آموزش مهارت و کارآموزی و کارورزی در وضعیت زرد و آبی می شود. ( تعداد دانش آموزان در کلاس های حضوری، حداکثر ۱۰ نفر است).

 

۲- مدیر مدرسه موظف است نسبت به تشکیل شورای مدرسه اقدام کند و براساس مصوبات شورای مدرسه و انجام اقدامات لازم، زمینه حضور دانش آموزان را در مدرسه فراهم آورد. ترتیبات اجرایی، اعم از ابلاغ به مدیران مدارس، تشکیل شورای مدرسه و برنامه ریزی نحوه حضور دانش آموزان در مدرسه و نحوه گروه بندی، نحوه اجرای دستورالعمل های بهداشتی و اطلاع رسانی مناسب و به موقع به خانواده ها باید تا قبل از پایان دی ماه انجام شده باشد. به گونه ای که کلیه دانش آموزان مشمول و خانواده های آنان باید از میزان، زمان، نحوه حضور و دستورالعمل های بهداشتی مربوط آگاه باشند.

 

۳- رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی ابلاغی و دستورالعمل بهداشتی مدارس شبانه روزی در آموزش حضوری الزامی است. مسئولیت مدیریت و نظارت براجرای دستورالعمل بهداشتی برعهده مدیر و کادر اداری و اجرایی مدرسه است.

 

۴- با برگزاری جلسات هماهنگی و به خصوص اطلاع رسانی به گروه های مرجع در استان و شهرستان ها و رسانه های جمعی و اصحاب رسانه زمینه حضور دانش آموزان و معلمان در مدارس و کاهش نگرانی ها و دغدغه های خانواده ها فراهم شود.

 

۵- حضور کادر اداری و اجرایی مدارس در مناطق نارنجی، زرد و آبی براساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور مانند سایر کارکنان دولت انجام می گیرد.

 

۶-مسئولیت کادر اجرایی و اداری مدارس، برنامه ریزی در ارائه خدمات با کیفیت، آموزش به کلیه دانش آموزان از بستر شاد، تلویزیون یا بسته آموزشی، به ویژه در پایه ها و دروسی که به صورت غیرحضوری انجام می شود، همچنین نظارت بر کار معلمان و دانش آموزان، پاسخ گویی به دغدغه خانواده ها و انجام تمهیدات برگزاری مناسبی برای آزمون هاست. مسئولیت حسن اجرای این شیوه نامه برعهده مدیر کل آموزش و پرورش استان است.

 

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا که امشب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری حضور داشت، افزود:یکی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا این است که همه وزارتخانه‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان می بایست فضا هایشان را در اختیار ما قرار بدهند تا بتوانیم واکسیناسیون را انجام دهیم، زیرا در فضای بزرگ تهویه مناسب وجود دارد و تجمع ایجاد نمی‌شود و صندلی‌ها با فاصله گذاشته می‌شود و تیم‌های متعدد واکسیناسیون را می‌توانند انجام دهند.

 

رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه وضعیت کشور خوشبختانه به گونه‌ای است که از قله عبور کرده‌ایم، گفت: معمولاً از نظر زمانی بستری‌ها با فوتی‌ها تأخیر حدود ۱۲ روزه دارند، هنوز فوتی‌ها ادامه خواهد داشت به همین دلیل این سیر نزولی شروع شده و هنوز به کف نمودار نرسیده‌ایم، درست است که تعداد شهرهای قرمز کم شده، اما تعداد نارنجی‌ها اضافه شده است.

 

او با اشاره به اینکه در طی هفته‌های آینده با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و دستورالعمل‌ها انشاالله این سیر نزولی ادامه دار خواهد بود افزود: امیدواریم به مرحله‌ای برسیم که تعداد ورودی بیمارستان‌ها کم شود، چند شهر کوچک هنوز به قله نرسیده اند، چند شهری را که اعلام کرده ایم میزان بستری آن‌ها نسبت به ۱۰۰ هزار جمعیت عدد بالایی دارند و هنوز در وضعیت قرمز مانده‌اند.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: ۲۶ استان از قله عبور کرده اند و سیر نزولی را طی می‌کند و دو یا سه استان سیر نزولی در آن‌ها شروع شده و یکی دو مورد هم به قله رسیده است.

 

رئیسی بیان کرد: تجربه‌ای که در خوزستان کسب کردیم به این صورت بود که اهواز و جنوب خوزستان که درگیر بود به قله رسید و شروع سیر نزولی داشت ولی بعد از یک هفته دوباره به قله رسید لذا نباید ساده‌انگاری صورت بگیرد.

 

او ادامه داد: در استان های جنوبی مانند بوشهر و هرمزگان سوش هندی تایید شده داریم، همچنین در هرمزگان و آذربایجان غربی هم نیز داشتیم، فعلاً با هوشیاری و تجربه‌ای که دانشگاه‌ها کسب کرده‌اند خیلی خوب و به موقع اقدام شد و توانستیم بیماری را محدود کنیم ، اکثر کسانی که مبتلا بودند خارجی های مقیم ایران بودند.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد : افرادی که تا به حال مبتلا بودند و قرنطینه شدند خوشبختانه مرگ و میری نداشتند، در حقیقت جد همه این ویروس ها یکی است که ووهان است، باید این احتمال را بدهیم که اگر جهش آفریقایی در ایران پیدا کردیم به این معنی نیست که الزاماً حتما از آفریقا آمده ممکن است ویروس ایرانی باشد که صورت گرفته و ممکن است مشابه جهشی باشد که در آفریقا صورت گرفته است.

 

رئیسی درباره واکسیناسیون گفت: سامانه www.salamat.gov.ir برای ثبت‌نام افراد بالای ۸۰ سال که با آنها تماس گرفته نشده، باز شده و این افراد می‌توانند اطلاعات خود را وارد کرده و با آنها برای واکسیناسیون تماس گرفته می شود.

 

او با اشاره به اینکه هیچ نیازی برای ثبت‌نام سایر گروه‌ها وجود ندارد و قطعاً همکاران ما با آنها تماس می‌گیرند گفت: اگر هفته آینده ثبت‌نام ۷۵ ساله‌ها را آغاز کنیم این‌طور نیست که نوبت افراد ۸۰ سال به بالا از بین می رود بلکه به تعداد کافی واکسن برای آنها وجود دارد و جای هیچ نگرانی نیست به همین دلیل توصیه می‌شود به شدت از تجمع و صف کشیدن پرهیز کنند.

 

رئیسی بیان کرد: همه دستگاه‌های دولتی، نظامی، انتظامی و غیردولتی موظف شدند مکان‌هایی را برای واکسیناسیون اختصاص دهند تا بتوانیم در فضای باز و تهویه مناسب، این اقدام را انجام دهیم.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برگزاری آزمون‌های مدارس اظهار کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آزمون پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار می‌شود.

 

او افزود: یکی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا این است که همه وزارتخانه‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان می بایست فضا هایشان را در اختیار ما قرار بدهند تا بتوانیم واکسیناسیون را انجام دهیم، زیرا در فضای بزرگ تهویه مناسب وجود دارد و تجمع ایجاد نمی‌شود و صندلی‌ها با فاصله گذاشته می‌شود و تیم‌های متعدد واکسیناسیون را می‌توانند انجام دهند.

 

رئیسی گفت: در تهران در پارکینگ های فروشگاه های بزرگ این امکان وجود دارد که کار واکسیناسیون را انجام دهیم، فردا در این مورد صحبت خواهیم کرد تا از مراکز شماره گذاری پلاک خودرو که فضای باز دارند استفاده کنیم، در یک شیفت کاری حداقل روزانه هزار واکسن را می توان تزریق کرد، همچنین از ظرفیت مدارس می توان استفاده کرد .

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: