صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۹:۲۳ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 13
کد خبر: ۸۷۷۶۶
تعداد نظرات: ۳ نظر

آخرین اخبار همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی + زمان پرداخت مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان

 آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مربوط به  پرداخت ما به التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان  است که به گفته رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی طی روزهای آینده  انجام می شود.

به گزارش راهبرد معاصر طی اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی گفته است مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان سایر سطوح نیز طی روزهای آینده به حساب آنها واریز خواهد شد. علاوه بر این قرار است از ۲۰ فروردین ماه فرآیند پرداخت حقوق بازنشستگان بر اساس حروف الفبا در سطح کشور آغاز شده است و به تدریج حقوق بازنشستگان تا ۲۹ اردیبهشت ماه پرداخت ‌شود.

پیش از این حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفته بود قرار است تفاوت افزایش مستمری فروردین ماه با مستمری اردیبهشت ماه در یک فیش جداگانه لحاظ می‌شود. به نظر می‌رسد تا اول خرداد ماه این فیش جدید صادر و پرداخت به صورت جداگانه و نه با مستمری خرداد ماه انجام شود.

 

 

پرداخت مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان

دهقان‌کیا در پاسخ به این پرسش که آیا مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان سایر سطوح در اردیبهشت‌ماه واریز خواهد شد یا خیر گفت: با توجه به تغییراتی که در احکام بازنشستگان سایر سطوح سازمان تأمین اجتماعی بوجود آمده است و آنها طلبی را در رابطه با حقوق فروردین‌ماه خود از سازمان تأمین اجتماعی دارند بنابر هماهنگی و اعلام سازمان ما به التفاوت حقوق فروردین ماه بازنشستگان در زمان دیگری واریز خواهد شد.

رییس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران گفت: بر این اساس بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در سایر سطوح حقوق اردیبهشت ماه خود را دریافت خواهند کرد و پس از دریافت این حقوق به صورت جداگانه ما به التفاوت افزایش حقوق فروردین ماه  خود را دریافت خواهند کرد.وی درباره زمان پرداخت ما به التفاوت حقوق فروردین ماه بازنشستگان سایر سطوح خاطر نشان کرد: پیش بینی می‌شود تا پایان ماه و یا اوایل خردادماه ما به التفاوت این دسته از بازنشستگان نیز پرداخت شود.دهقان‌کیا در پایان ضمن اشاره به صدور فیش‌های حقوقی بازنشستگان گفت: بنا به اعلام سازمان تأمین اجتماعی‌، فیش‌های حقوقی بازنشستگان در سال ۱۴۰۰ نیز صادر شده است.

 

 

کدام بازنشستگان مشمول افزایش ۷۵ درصدی مستمری شدند؟

بازنشستگان خواستار روشن شدن دقیق معادلات هستند: چه کسانی مشمول افزایش ۷۵ درصدی یا ۱۰۰ درصدی شده‌اند. یک بازنشسته از شهریار با بیان اینکه من با ۳۵ روز حقوق بازنشست شده‌ام؛ از افزایش ۵۰ درصدی مستمری خود در اردیبهشت ماه خبر می‌دهد: «در اسفند سال قبل، ۳ میلیون تومان حقوق می‌گرفتم حالا در اردیبهشت بعد از اجرای ماده ۹۶ و مرتبه‌ی دوم متناسب‌سازی، حقوق من ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده است یعنی ۵۰ درصد افزایش.» او ادامه می‌دهد: کارشناسان سازمان با ارائه جداول، شفاف اعلام کنند که دقیقاً کدام گروه از بازنشستگان مشمول افزایش ۷۵ درصدی شده‌اند و چرا افزایش حقوق حداقل‌بگیران، کمتر از سطوح میانه و سقف‌بگیران است؟

این بازنشسته می‌گوید: چرا با ۳۵ سال سابقه، حقوق من فقط ۵۰ درصد زیاد شده است.

در عین حال، بازنشستگان دیگری در تماسی خواستار روشن شدن معادلات به زبان ساده و با ارائه جداول واضح شده‌اند و اعلام کرده‌اند: برخی توضیحاتی که ارائه شده، کافی و وافی نیست و نتوانسته‌ایم بفهمیم فرمول‌ها چطور عمل می‌کنند!

 

جزئیات مرحله دوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

سید محسن نظام خیرآبادی دیرکل تأمین اجتماعی خراسان رضوی  با اشاره به اینکه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی اجابت خواسته به حق بازنشستگان بود، گفت: در مرداد سال گذشته مرحله اول متناسب‌سازی سازمان تأمین اجتماعی انجام شد و سپس در مهرماه ١٣٩٩ سایر صندوق‌های بازنشستگی یک مرحله دیگر افزایش حقوق داشتند که متعاقب آن حقوق بازنشستگان آن صندوق‌ها با حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی فاصله پیدا کرد.

وی بیان کرد: کل مبلغ پرداختی ماهیانه در کل کشور  بابت حقوق مستمری بگیران در اسفند ماه ١٣٩٨ بالغ بر ۶۶٠٠ میلیارد تومان بوده است که این مبلغ در اسفندماه ١٣٩٩ به ١٠ هزار میلیارد تومان و در فروردین ماه ١۴٠٠ به ١۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.

نظام خیرآبادی ادامه داد: از اسفند سال  ۹۸ نسبت به فروردین ۱۴۰۰ حقوقی که صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت می‌کرد حدود ۱۳۰ درصد افزایش یافته است و با افزایش حقوق مستمری بگیران طبق ماده ٩۶ قانون‌ تأمین اجتماعی و همچنین متناسب‌سازی مرحله دوم، بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در فروردین ماه ١۴٠٠ نسبت به فروردین سال ٩٨ بیش از ۱۳۰ درصد افزایش را در حقوق خواهند داشت.

مدیر کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: بیمه شدگانی که با ٣٠ سال سابقه و حداقل حقوق بازنشسته شده بودند و در اسفند ٩٨ ، یک ‌میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافتی داشتند، از فروردین سال جاری با افزایش ٣٩ درصدی با احتساب یک همسر و دو فرزند، مستمری آنها ۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان خواهد بود و بیمه شدگانی که با ٢٠ سال سابقه بازنشسته شده‌اند و حقوق بازنشستگی آنان در اسفند ماه ١٣٩٨ حدود یک میلیون و ۶٧٠ هزار تومان دریافت می‌کرده‌اند در فروردین ماه ١۴٠٠ مبلغ ٣ میلیون و ٩٠٠ هزارتومان مستمری دریافت می‌نمایند.

 

وی همچنین افزود: حق عائله‌مندی از ۵٠ هزار تومان به ٣٧۵ هزارتومان و حق اولاد از ١۴ هزار تومان به ٩۶ هزار تومان افزایش یافته است. نکته قابل توجه این است که در صورتی که اگر با فرمول صندوق بازنشستگی کشوری و سایر صندوق‌ها که ٩٠ درصد شاغلین، حقوق بازنشستگان را محاسبه می‌کنند، افزایش‌ها اعمال می‌شد، این مبالغ به مراتب کمتر میشد.

به گزارش سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی، نظام خیرآبادی همچنین به افزایش حقوق مستمری بگیران سایر سطوح ( بیشتر از حداقل دستمزد) اشاره کرد و گفت: افزایش سایر سطوح مستمری ٢۶ درصد می‌باشد که نکته مهم برای این افراد، ترمیم مستمری آنان متناسب با زمان بازنشستگی است. بدین شرح که  «نسبت» فاصله مستمری آنان با حداقل مستمری در زمان بازنشستگی محاسبه گردیده و افزایش ٢۶ درصدی مستمری آنان می‌بایستی از ٧۵ درصدِ نسبت مستمری زمان بازنشستگی به حداقل دستمزد کمتر نباشد و در صورتی که از ٧۵ درصد کمتر بود، این مبلغ ترمیم می‌گردد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان با اعلام این مطلب که در آخرین روزهای اسفند، مبلغ یک‌میلیون و 200 هزار تومان تحت عنوان علی‌الحساب مرحله دوم متناسب‌سازی واریز شده است، اظهار کرد: این رقم مربوط به اسفند ماه است و ارتباطی به فروردین ماه ندارد و در واقع احکام جدید با احتساب مرحله دوم متناسب‌سازی و افزایش سنواتی صادر می‌شود.

زمان اجرای مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مرحله دوم اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با اصلاحاتی در اردیبهشت ماه اجرا می‌شود. محمد شریعتمداری در حاشیه نشست امروز کمیسیون اجتماعی مجلس در جمع خبرنگاران در خصوص اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان، تصریح کرد: در سال گذشته و با تصویب مجلس و تایید هیات وزیران، مقرر شد تا ۳۷ هزار میلیارد تومان از سهام دولتی در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد که این مصوبه مراحل پایانی اقدام را طی کرده و امیدواریم طی روز‌های آتی به مالکیت این سازمان در آید.

 وی افزود: همچنین بند (و) تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ زمینه تامین حدود ۸۹ هزار میلیارد تومان از مطالبات معوق سازمان تامین اجتماعی از دولت را فراهم کرده است که باید در قالب سهام در اختیار این سازمان قرار گیرد.

 شریعتمداری ادامه داد: تقریبا لیست سهام مورد واگذاری تعیین شده و در اولین فرصت این کار انجام می‌گیرد، اما سازمان تامین اجتماعی اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان را معطل و موکول به تعیین همه این سهام و فروش آن نکرد بلکه از محل منابع موجود تلاش کرد تا به صورت مرحله بندی شده، همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را اجرا کند.

 وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: مرحله اول همسان سازی حقوق‌ها سال گذشته انجام شد و مرحله دوم در فروردین ماه امسال اجرا شد که البته با نواقصی مواجه بود.

 شریعتمداری با اشاره به تفاهم سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی بازنشستگان این سازمان تصریح کرد: در اردیبهشت ماه مرحله دوم اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با اصلاحاتی اجرا می‌شود.

 

خبر مهم درباره مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

رئیس کانون بازنشستگان تهران با اشاره به اینکه هنوز برای متناسب سازی مرحله دوم تصمیم قطعی اتخاذ نشده است، گفت: دولت باید تعهدات خود را در قبال سازمان تأمین اجتماعی انجام دهد تا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به نحو مطلوب انجام شود.

علی دهقان‌کیا در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد:  هنوز برای متناسب سازی مرحله دوم تصمیم قطعی اتخاذ نشده است و بازنشستگان انتظار دارند متناسب سازی مرحله دوم برای سایر سطوح اجرا شود.

وی افزود: برای اجرای مرحله اول متناسب سازی دولت قرار بود 32 هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهد اما این امر هنوز محقق نشده است و با وجود اینکه هنوز منابع مورد نیاز متناسب سازی مرحله اول به تأمین اجتماعی وارد نشده اما مدیریت این سازمان علاوه بر اجرا و تداوم پرداخت متناسب سازی مرحله اول، مرحله دوم متناسب‌سازی را نیز اجرا کرده است.

دهقان‌کیا واگذاری منابع مالی نقدی و شرکت‌های سود ده به تأمین اجتماعی را خواسته برحق بازنشستگان دانست و گفت: انتظار داریم که دولت در اسرع وقت شرکتهای سودده را واگذار کند تا متناسب سازی به نحو صحیح برای بازنشستگان اجرا شود و استمرار داشته باشد.

وی ادامه داد: تأمین اجتماعی مرحله دوم متناسب سازی را به پشتوانه رد دیون دولت اجرا می‌کند و پرداخت 89 هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی ضامن و پشتوانه اجرای متناسب سازی در سنوات آینده است.

رئیس کانون بازنشستگان تهران با بیان اینکه تأمین اجتماعی متناسب‌سازی را اجرا کرده و منتظر دریافت منابع نبوده است، گفت: امیدوارم با پیگیری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بخشی از این 89 هزار میلیارد تومان به زودی دریافت شود.

دهقان کیا افزود: دولت با واگذاری شرکتها و از طریق نقدی باید این مبلغ را به تأمین اجتماعی پرداخت کند و بازنشستگان منتظر و مشتاق هستند تا هرچه زودتر احکام جدید خود را دریافت کنند.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
۲۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۶
سلام:من کارگر هستم و امسال بازنشسته می شوم.بدلیل افزایش بدون کارشناسی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ، حقوق بازنشستگی من در پایان سال (بدلیل مجاسبه میانگین 2 سال آخر) از دریافتی مستمری بگیران سالهای قبل کمتر می گردد و این با عدالت منافات دارد.بنظر میرسد باید در این راستا تدابیری اندیشیده شود تا حقوق بازنشستگان جدید (امسال) کمتر از بازنشستگان سالهای قبل نگردد.
بازنشسته تامین حداقلی بگیر
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۴
اریبهشت چهار میلیون ودویست هزار تومان حقوقمان با سی سال کار بود ایا باز برای ما هم اضافه میشود
صبر
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۴
این همسان سازی تنوری از حد اقل بگیران گرم نکرد بلکه همه چیز به نفع میانه بگیران و حد اکثر بگیران شد چون الان کل حقوق حداقل بگیر به انداز یک سوم اضافه شده بقیه نمیشود اقا برید خجالت بکشید با این همسان سازی شما واقعا فکر میکنید که باز نشستگان تعدادی انسانهای بی سواد هستند اگر اینطور است زهی خیال باطل چرا هی الکی تو بوق و کرنا میکنید که صد و سی در صد اضافه شده خب اگر چنین حساب کنیم که مال شما چهار صد در صد اضافه شده البته به دفاع کردن شما از سازمان ایرادی نیست چون با این امکانات و بهره برداری ای که شما از سازمان میکنید باید هم دفاع کنید نمونه اش یکی از این وامهایی که شما میگیرید کجا شامل حال ما میشود منی که برای پنج میلیون سه ساله سگ دو میزنم در ضمن سازمان اگر در بهرانه پس چطور با توجه به اینکه پولی از دولت دریافت نکرده توانست همسان سازی را اجرا کند پس سازمان از نظر نقدینگی موجودی دارد منتهی این دزدان و چپاولگران در تدارک غارت ان هستند که نمیگذارند به دست ما که صاحبان اصلی صندوق هستیم برسد ۳۵۰ هزار میلیارد بدهی دولت اگر توسط سازمان در هر زمینه ای سرمایه گذاری شود با سود ان بهترین حقوق را میتوان به مستمری بگیران داد ولی افسوس که این دزدان فقط به فکر جیب خودشان هستند پس بیخود با این خط فقر ۱۲ میلیونی هی شعار ۱۳۰ در صدی ندهید البته مقداری هم مشکل بر سر بیسوادانیست که زمام امور سازمان را در دست دارند وقتی میان میگن رایانه اشتباه کرده پس معلوم میشه سازمان توسط چه کسانی مدیریت واداره میشه نماینده ها هم در صندوق فقط شعار در اصل دنبال ابگرم خودشونن والسلام