نگرانی آمریکا از احتمال احیای القاعده در افغانستان-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

نگرانی آمریکا از احتمال احیای القاعده در افغانستان

وزیر دفاع آمریکا گفت که گروه تروریستی القاعده ممکن است به دنبال خروج آمریکا از افغانستان به دنبال احیا در این کشور باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 09
کد خبر: ۱۰۱۴۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا امروز (پنجشنبه) گفت که گروه تروریستی القاعده که ۲۰ سال پیش از افغانستان به عنوان پایگاهی برای حمله به ایالات متحده استفاده کرد، ممکن است به دنبال خروج آمریکا از افغانستان و قدرت گرفتن طالبان به دنبال احیا در این کشور باشد.

 

وی در پایان سفر چهار روزه خود به کشورهای خلیج فارس به گروه کوچکی از خبرنگاران در شهر کویت گفت: این ماهیت این سازمان است. ایالات متحده آمادگی دارد تا از بازگشت القاعده در افغانستان که آمریکا را تهدید می‌کند جلوگیری کند.

 

آستین با اشاره به احتمال استفاده القاعده از افغانستان به عنوان پایگاه در آینده، گفت: ما طالبان را متوجه این موضوع کردیم که انتظار داریم آنها اجازه چنین اتفاقی را ندهند.

 

نشریه آمریکایی «پالتیکو» در گزارش اخیر خود نوشت، دولت بایدن که نگران پیدایش مجدد داعش یا القاعده در افغانستان است، متعهد شده که به حملات هوایی به وسیله پهپادها و هواپیماهای سرنشین‌دار خود ادامه دهد اما هنوز طرحی ارائه نداده که نشان دهد این هواپیماها قرار است چگونه درباره اهداف خود در افغانستان اطلاعات جمع‌آوری کنند یا این که چطور قرار است از چنین فواصل بسیار دور، مأموریت‌های پایدار خود را در افغانستان انجام دهند.

 

در توافق فوریه ۲۰۲۰ دولت ترامپ با طالبان، رهبران طالبان متعهد شدند از القاعده یا دیگر گروه‌های تروریستی که ایالات متحده را تهدید می‌کنند، حمایت نکنند. طالبان بعد از تسلط بر کابل هم تاکید کرده که القاعده در افغانستان حضور ندارد و بین طالبان و این گروه تروریستی ارتباطی وجود ندارد.

 

گروه طالبان در ۲۴ مردادماه کنترل کامل افغانستان را به دست گرفت و روز ۳۰ اوت (هشتم مردادماه)، ایالات متحده خروج کامل نظامیان خود از افغانستان را اعلام کرد و رسماً به ۲۰ سال اشغال خود در این کشور پایان داد./فارس

 

ارسال نظر
آخرین اخبار