غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

پسر معمر قذافی نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد

رسانه‌ها از نامزد شدن «سیف الاسلام قذافی» برای انتخابات ریاست‌جمهوری لیبی خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 14
کد خبر: ۱۰۹۶۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، «سیف الاسلام قذافی» پسر «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی برای انتخابات ریاست‌جمهوری لیبی نامزد شد.

بر اساس گزارش «القاهره ۲۴»، وی امروز پرونده نامزدی خود را به کمیسیون انتخابات در شهر «سبها» در جنوب این کشور تحویل داد.

سیف الاسلام ۴۹ ساله از سوی دادگاه جنایی بین‌المللی به دلیل جنایت‌های جنگی تحت پیگرد قرار دارد.

معمر قذافی پس از آنکه چهار دهه قدرت را در لیبی در دست داشت در انقلاب سال ۲۰۱۱ توسط مردم سرنگون شد.

در آن حوادث، سه نفر از هفت پسر قذافی کشته شدند، اما سرنوشت سیف‌الاسلام پس از این حوادث نامعلوم ماند. این در حالی بود که وی یک روز پس از کشته شدن پدرش توسط یک گروه مسلح دستگیر شد.

چهار سال پس از سرنگونی معمر قذافی، دادگاهی در طرابلس، سیف الاسلام را با حکمی غیابی به دلیل جنایت‌هایی که در جریان انقلاب این کشور مرتکب شده بود به اعدام محکوم کرد. پس از آن نیز دادگاه بین‌المللی جنایی نیز خواستار محاکمه وی شد.

سیف الاسلام چندی پیش در مصاحبه با روزنامه آمریکایی گفت که وی یک فرد آزاد بوده و در حال سازمان‌دهی بازگشت به عرصه سیاست بوده و کسانی که وی را دستگیر کرده بودند هم اکنون دوستانش هستند.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و به دنبال مداخله نظامی به رهبری ناتو که به سقوط رژیم معمر قذافی شد، با هرج و مرج مواجه است. طی سال‌های اخیر این کشور به دو اردوگاه رقیب و مورد حمایت کشور‌های مختلف خارجی تقسیم شد.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، در شرق لیبی خلیفه حفتر مورد حمایت روسیه قرار گرفت، اما بعد از ناکامی نیرو‌های حفتر برای تسلط بر مناطق غربی و به ویژه طرابلس پایتخت لیبی، دو طرف اکتبر سال گذشته میلادی در ژنو آتش‌بس امضا کردند.

به دنبال این توافق، در ماه مارس سال جاری (۲۰۲۱) یک دولت موقت تشکیل شد تا زمینه را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پارلمانی در تاریخ ۲۴ دسامبر (سوم دی ماه) فراهم کند./فارس

ارسال نظر