به گزارش راهبرد معاصر، محمد قاسمی بیان کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی به چند حوزه خاص محدود میشود که مستقیما بر روی زندگی مردم تاثیر دارد. از گندم و دارو گرفته تا دانههای روغنی و نهادههای دامی، کالاهایی هستند که به سفره مردم مرتبطند و به همین دلیل ایجاد تغییر در ساختار آنها، باید منوط به نهایی کردن تصمیماتی قاطع باشد.
وی با بیان اینکه حذف ارز دولتی میتواند به ایجاد تغییرات مثبت در تولید داخلی منجر شود، توضیح داد: در حوزههایی مانند دارو یا گندم این امکان وجود دارد که با افزایش حمایت از تولیدکنندگان، مقدمات افزایش تولید این محصولات فراهم شود، البته این موضوع به اجرای سیاستهای حمایتی درست وابسته خواهد بود.
به گفته رییس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران، در صورتی که بنا بر افزایش تولید دارو گذاشته شود اما مثلا در حوزه تامین مواد اولیه اقدامات لازم انجام نشود، امکان دست یابی به اهداف کلان این حوزه وجود نخواهد داشت.
قاسمی با بیان اینکه سیاستهای حمایتی از مردم باید به شکل شفاف و دقیق تشریح شود، گفت: مردم نباید این نگرانی را داشته باشند که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی زندگی آنها با مشکلات جدید مواجه میشود، از این رو ابلاغ دقیق سیاستهای اجرایی به دستگاههای مختلف و هماهنگ عمل کردن آنها اهمیت فراوانی دارد.
وی با اشاره به وابستگی سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به شرایط کلان کشور، بیان کرد: اینکه ما ارز را حذف کنیم و به جای آن حمایت مستقیم از مردم را در دستور کار قرار دهیم قطعا اتفاق مثبتی خواهد بود اما باید توجه داشت که در صورت شوک جدید به قیمت ارز یا افزایش تورم، میزان تاثیرگذاری این حمایتهای جدید از مردم کاهش خواهد یافت و باید مقدمات را طوری چید که حین این تغییر در سیاست گذاری، در سایر بخشها مشکلات جدیدی به وجود نیاید.