دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

روشی جدید که بیماری صرع را درمان می‌کند

دانشمندان آمریکایی در آزمایشی جدید، به درمان بیماری صرع در یک شیر دریایی پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۰ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 10
کد خبر: ۱۱۷۱۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان آمریکایی در شیوه‌ای جدید، به درمان بیماری صرع در یک شیر دریایی با استفاده از سلول‌های مغزی خوک پرداختند؛ روشی که می‌تواند امیدبخش درمان این بیماری در انسان‌ها باشد.

پایگاه اینترنتی شبکه «نشنال جئوگرافیک» در گزارشی نوشت در این روش جدید، یک پیوند بر روی یک شیر دریایی بیمار به نام «Cronutt» صورت گرفت. این حیوان که دچار صرع بود، تشنج هایش به شکلی مداوم بدتر و بدتر می‌شد و تشنج هایش که سابقا یک یا دو بار در ماه بود، به چند عدد در ماه رسید. وخامت وضع این حیوان بیمار به حدی رسیده بود که او قادر به خوردن نیز نبوده و وزن حیوان ظرف چند ماه به یک سوم کاهش یافته بود. اوضاع سلامتی این شیر دریایی به سرعت رو به وخامت می‌رفت.

در اکتبر سال ۲۰۲۰ این شیر دریایی هفت ساله که «Cronutt» نام داشت، تحت عمل جراحی مغزی قرار گرفت که طی آن، سلول‌های عصبی یک خوک سالم به «اسبک مغز» (هیپوکامپ) آسیب دیده این شیر دریایی پیوند زده شد.


به گفته «اسکات بربن» (Scott Baraban) از دانشمندان عصب پژوه در «دانشگاه کالیفرنیا – سان فرانسیسکو» پس از گذشت بیش از یک سال از انجام این عمل جراحی، این شیر دریایی دیگر دچار تشنج نمی‌شود.

این محقق آمریکایی می‌گوید، وزن و اشتهای این حیوان نیز اکنون به حال عادی بازگشته و این شیر دریایی اکنون اجتماعی‌تر شده و در حال یادگیری چیز‌های جدیدی است؛ مانند آنکه چطور چپ و راست را بگوید.

پس از این عمل موفقیت آمیز دانشمندان امید دارند این روش درمانی بتواند راه را برای یک استراتژی جدید به منظور درمان بیماری صرع در انسان‌ها هموار کند؛ هرچند گفته می‌شود سال‌ها ممکن است طول بکشد تا بتوان این روش را در انسان‌ها نیز بکار برد.

گفتنی است از هر صد نفر، یک نفر در انگلیس (معادل ۶۰۰ هزار نفر) به بیماری صرع دچار هستند. این در حالی است که آمریکا نیز با آمار مشابهی در خصوص این بیماری روبروست؛ به طوری که ۱.۲ درصد از جمعیت آمریکا که برابر با ۳.۴ میلیون نفر است، در این کشور با بیماری صرع دست و پنجه نرم می‌کنند./ایلنا

ارسال نظر
آخرین اخبار