گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

ادعای العربی الجدید درباره دیدار مقامات اطلاعاتی ایران و مصر

ادعای العربی الجدید درباره دیدار مقامات اطلاعاتی ایران و مصر یک روزنامه قطری چاپ لندن مدعی شد که مقامات ایرانی و مصری برای بررسی برخی مسائل از جمله امنیت تنگه «باب المندب» اخیرا با یکدیگر دیدار کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۹ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 19
کد خبر: ۱۱۸۴۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه قطری «العربی الجدید»، امروز (چهارشنبه)، به نقل از منابع مصری ادعا کرد که چند روز مانده به شروع سال جدید میلادی دیداری در سطح اطلاعاتی میان مقامات ایرانی و مصری صورت گرفته است.

بنابر ادعای این روزنامه قطری، هدف از این دیدار «بازنگری و ارزیابی مجموعه‌ای از گام‌ها و خواسته‌های متقابل دو کشور بوده است».

منابع مذکور با اشاره به اینکه در نیمه سال گذشته میلادی بر سر برگزاری این دیدار توافق شده بود، در ادامه ادعای خود اضافه کردند: «صحبت از اعلام گام‌هایی جدید در روابط دو کشور در آینده نزدیک در حال حاضر مطرح نیست. مسئله‌ای که در حال حاضر دو طرف بر سر آن به توافق رسیده‌اند، آسیب نرساندن به منافع یکدیگر بوده است».

یکی از منابع یادشده که اشاره‌ای نیز به نام او نشده است، در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا قاهره و تهران قصد دارند پرونده روابط خود را از سطح اطلاعاتی به سطح دیپلماتیک انتقال دهند، ادعا کرد: «روابط با ایران در سطح امنیتی محصور خواهد ماند چراکه این مسئله یکی از پرونده‌های اصلی تحت اشراف مستقیم سرلشکر "عباس کامل" رئیس دستگاه اطلاعات کل [مصر]است».

منبع یادشده در ادامه اشاره کرد که به تمام رسانه‌های مصری دستور داده شده است که به هیچ عنوان در گزارش رویداد‌ها به ایران اهانت نکنند.

این منبع همچنین مدعی شد که یکی از مهم‌ترین مسائلی که دو طرف در آخرین دیدار آن را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند، تنگه باب المندب یمن بوده که مصر خواهان عدم کشیده شدن جنگ یمن به این تنگه شده است چراکه این تنگه بر کشتیرانی در کانال سوئز مستقیما تأثیر خواهد گذاشت.

منابع یادشده در گفتگو با روزنامه العربی الجدید همچنین ادعا کردند که وضعیت نوار غزه و حمایت ایران از گروه‌های مقاومت فلسطین به‌ویژه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و جنبش جهاد اسلامی جزء مسائلی بوده که قاهره و تهران درباره آن رایزنی کرده‌اند.

طبق ادعای این منابع، با توجه به اینکه قاهره میانجیگری میان تل‌آویو و گروه‌های فلسطینی را برعهده دارد، مقامات مصری از تهران خواسته‌اند که در ارتباط با پرونده غزه با قاهره هماهنگی داشته باشند.

این منابع همچنین مدعی شدند که یکی از مسائل مورد بحث میان طرفین، حضور شرکت‌های مصری در عراق به منظور تلاش برای بازسازی مناطق ویران شده در این کشور در پی جنگ با داعش، تسهیل کار این شرکت‌ها و برقراری امنیت آن‌ها بوده است.

منابع مصری در ادامه با ادعای اینکه مقامات ایرانی از عدم مشارکت مصر در تحرکات ضد ایرانی در سطح منطقه تشکر کرده‌اند، اضافه کردند که قاهره به تل‌آویو توصیه کرده است که اقدامی علیه ایران انجام ندهد چراکه این امر برای تمام منطقه هزینه‌بر خواهد بود.

این روزنامه قطری همچنین با اشاره به اینکه مصر بر عدم تنش نظامی تأکید داشته، اضافه کرد که قاهره از پیوستن به ائتلاف‌های نظامی ضد کشور‌های منطقه استقبال نمی‌کند.

روزنامه قطری «العربی الجدید» پیشتر نیز از جریان داشتن مذاکراتی میان قاهره و تهران با هدف بهبود روابط میان دو کشور و دست‌یابی به رویکرد‌های نزدیک درباره برخی از مسائل منطقه‌ای خبر داده بود.

پس از انتشار این گزارش، «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران این گفتگو‌ها را تأیید کرد و با اشاره به اینکه این مذاکرات با هدف احیای روابط دو کشور در جریان بوده است، افزود که این روابط به سطح تأمین منافع تهران و قاهره بستگی دارد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار