گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

استولتنبرگ: نیروهای ناتو در اوکراین مستقر نمی‌شوند

استولتنبرگ: نیروهای ناتو در اوکراین مستقر نمی‌شوند دبیر کل ناتو در مصاحبه‌ای گفته که نیروهای این ائتلاف در اوکراین مستقر نخواهند شد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۷ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 25
کد خبر: ۱۱۹۴۶۹

به گزارش راهبرد معاصر دبیرکل ناتو در بحبوحه افزایش تنش‌ها بر سر مسائل اوکراین گفته که این ائتلاف آماده ارسال پیشنهادات مکتوب خود برای روسیه است.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان ناتو سه‌شنبه شب به وقت تهران در گفت‌و‌گو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفت: «ما آماده‌ایم که بنشینیم و درباره کنترل تسلیحات، خلع سلاح، شفافیت در فعالیت‌های نظامی، ساز و کارهای کاهش خطر و سایر موضوعات مرتبط با امنیت اروپا بحث کنیم. همچنین بنشینیم و به نگرانی‌های روسیه گوش دهیم.»

دبیر کل ناتودر روزهای گذشته گفته بود که به زودی پیشنهادهای مکتوب خود را به روسیه ارسال خواهد کرد تا به خواسته‌های امنیتی مسکو پاسخ دهد.

مسکو به‌منظور کاهش تنش‌ها پیرامون مسائل اوکراین، پیشنهاداتی در راستای تضمین امنیتی غربی‌ها به روسیه از جمله عدم گسترش پیمان نظامی ناتو به سمت مرزهای این کشور و خروج نیروهای ناتو از این منطقه را مطرح کرده است.

به گزارش سی ان ان، استولتنبرگ در این مصاحبه افزود: «هنوز راه دیپلماتیکی برای خروج از بحران روسیه و اوکراین وجود دارد، اما این مستلزم آن است که روسیه تنش زدایی کند و آماده مشارکت با حسن نیت در گفت‌وگوهای سیاسی با ناتو و متحدان آن باشد.»

استولتنبرگ گفت: «ناتو نیروهای رزمی خودش را در اوکراین مستقر نخواهد کرد، اما ما باید مطمئن باشیم که هیچ سوء تفاهمی درباره آمادگی ما، تعهد ما برای دفاع از همه متحدان، به ویژه در بخش شرقی ائتلاف وجود ندارد».

وی افزود: «بازدارندگی قوی بهترین راه برای جلوگیری از هرگونه حمله به هر متحد ناتو و بهترین راه برای جلوگیری از درگیری است.»

علی‌رغم اقدامات و اظهارات عجولانه و تنش‌زای آمریکا درخصوص بحران بین اوکراین و روسیه، کشورهای اروپایی در روزهای گذشته بر لزوم حل مشکلات امنیتی از طریق گفتگو تاکید کردند. بر اساس بیانیه بخش مطبوعاتی دولت آلمان ، سران کشورهای آلمان، فرانسه، لهستان، آمریکا، انگلیس، ایتالیا، اتحادیه اروپا و ناتو اعلام کردند که آماده ادامه رسیدگی به مسائل امنیتی در مذاکرات هستند.

حدود دو ماه قبل رسانه‌های آمریکایی جوسازی درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین در اوایل سال جاری میلادی را آغاز کرده و موجب تشدید تنش در شرق اروپا شدند. روسیه قویا چنین ادعاهایی را رد کرده اما تأکید کرده تداوم حملات توپخانه‌ای نیروهای اوکراینی علیه مناطق خودمختار روس زبان این کشور واکنش مسکو را در پی خواهد داشت.

هفته گذشته نماینده روسیه با همتایان آمریکایی و ناتو جلسه‌ای برگزار کردند تا این پیشنهادات را بررسی کنند اما در نهایت طرف غربی این پیشنهادات را رد کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار