به گزارش راهبرد معاصر پس از گزارش روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در 28 ژانویه در خصوص تلاش دولت سعودی برای خرید نرمافزار جاسوسی پگاسوس از رژیم صهیونیستی و افشای تماس تلفنی «محمد بن سلمان» با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر وقت تل آویو در این خصوص، روزنامه هاآرتص چاپ فلسطین اشغالی در کاریکاتوری به این مسأله پرداخت.
روزنامه نیویورک تایمز نوشته بود که در سال ۲۰۱۷ مقامات رژیم صهیونیستی تصمیم گرفتند مجوز فروش پگاسوس به سعودیها و بهخصوص نهاد امنیت تحت نظار بنسلمان را صادر کنند. در همین راستا، شماری از مقامات نظامی این رژیم که مستقیماً به «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر وقت گزارش میدادند، تعاملات با سعودیها را «با حفظ محرمانگی شدید» از سر گرفتند. به گفته یک مقام صهیونیست، امید بر این بود که با این کار تعهد و قدردانی بنسلمان جلب شود و در نهایت قراردادی به ارزش ۵۵ میلیون دلار میان شرکت NSO که مالک این بدافزار است با سعودیها بسته شد. اما قتل جمال خاشقچی و گمانهزنیها درباره دخیل بودن این شرکت صهیونیستی، موجب توقف همکاریها شد.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، پس از آن رایزنیهای مقامات سعودی با صهیونیستها برای از سرگیری همکاریها آغاز شد اما به جایی نرسید و در نهایت شخص محمد بن سلمان با نتانیاهو تماس گرفته و او را به ادامه فعالیت پگاسوس در عربستان مجاب میکند. نیویورک تایمز نوشت که سعودیها با باز کردن حریم هوایی خود به روی هواپیماهای اسرائیلی، توانستند موافقت تل آویو را کسب کنند.
بر اساس گزارش روزنامه گاردین نیز تل آویو در سال ۲۰۱۷ صراحتا به شرکت «NSO» برای فروش تجهیزات این بدافزار جاسوسی به ریاض مجوز داده و در همان سال نمایندگانی از این شرکت با مقامات بلندپایه اطلاعاتی سعودی در وین، قبرس و ریاض دیدار کرده بودند.
اکنون روزنامه هاآرتص در کاریکاتوری به این موضوع پرداخته است. در این کاریکاتور، «محمد بن سلمان» در تماس تلفنی به نتانیاهو میگوید: «ما به این چیز نیاز داریم تا جلوی دروکرهای خودمان را بگیریم.»
دروکر اشاره به «راویو دروکر» روزنامهنگار تحقیقی اسرائیلی دارد که با افشاگریهایش دردسرهای زیادی برای «بنیامین نتانیاهو» ایجاد کرده بود. گزارشهای او موجب آغاز تحقیقات پلیس رژیم صهیونیستی از نتانیاهو و در نهایت محکومیتش شد. دروکر همچنین فساد بسیاری از مقامات رژیم صهیونیستی را نیز بر ملا کرده است.
در عربستان نیز ولیعهد سعودی از زمان روی کار آمدنش کارزار گستردهای برای تعقیب و محاکمه و حذف مخالفان خود از تمامی بخشها به راه انداخته و در این راستا صدها نفر از منتقدان، شاهزادگان، روحانیون دینی و حتی تعدادی از نزدیکان خود را به زندان انداخته است. تاکنون بسیاری از نهادهای حقوق بشری در خصوص استفاده از این نرمافزار جاسوسی برای سرکوب مخالفان در عربستان سعودی ابراز نگرانی کردهاند.
بر اساس نتایج تحقیقی که در ۱۵ جولای ۲۰۲۱ از سوی ۱۷ رسانه بینالمللی از جمله روزنامههای لوموند فرانسه، گاردین بریتانیا و واشنگتن پستِ ایالات متحده آمریکا منتشر شد، عربستان سعودی یکی از کشورهایی است که از نرمافزار جاسوسی پگاسوس برای نظارت بر فعالیت روزنامهنگاران، سیاستمداران زن و مرد، فعالان حقوق بشر و یا روسای برخی شرکتها و موسسات بزرگ استفاده کرده است، هرچند دولت سعودی این گزارش را سراسر دروغ توصیف کرد./فارس