به گزارش راهبرد معاصر احمد وحیدی وزیر کشور در سی و هشتمین نشست قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا که با حضور نمایندگان دستگاهها در محل وزارت کشور برگزارشد، افزود: یکی از مسائل جدی در دوران کرونا و پساکرونا، سلامت روان است.
وی بر ضرورت تدوین برنامه عملیاتی جدی و هدفمند برای حفظ سلامت روان تاکید کرد و ادامه داد: در گام نخست نیازمند مطالعات دقیق پیمایشی از موضوع سلامت روان در دوران کرونا تا اینکه مشخص شود که کرونا چه میزان در اختلالات روانی موثر بوده است.
فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا با اشاره به رویکرد آموزشی، پژوهشی و مداخلات در حوزه سلامت روان، اظهار کرد: باید از همه ظرفیتها و داشتهها چه از طریق تقویت دانش عمومی جامعه از سلامت روان و چه تسهیل حضور افراد مورد نیاز در نظام مشاورهای کشور استفاده کرد.
وحیدی، یکی از دلایل تاکید بر بازگشایی مدارس و مراکز آموزش عالی را موضوع سلامت روان دانست و گفت: تعطیلی مدارس باعث تنهایی دانش آموزان میشود که اثر نامطلوبی بر سلامت روان آنها دارد.
وی اضافه کرد: آسیب کرونا از خود کرونا بیشتر است و برای همین باید تدابیر علمی لازم را برای مدیریت این موضوع داشته باشیم.
وزیر کشور با اشاره به گزارش مسئولان بقاع متبرکه در کشور از روند رعایت مقررات بهداشتی، خاطرنشان کرد: طبق گزارشها، بهترین عملکرد را در رعایت اصول بهداشتی داشتهاند.
وحیدی اضافه کرد: حرمهای مقدس، مامن حل مشکلات مردم بودهاند و هستند که نقش موثری در کاهش آسیبهای اجتماعی و سلامت روان دارند.
وی همچنین گفت: اصول بهداشتی با دغدغه جدی تر در اماکن متبرکه دنبال و استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی همچون گذشته به نحو مطلوبی رعایت شود.
موضوع سفرهای نوروزی از دیگر محورهای مورد اشاره دکتر وحیدی در نشست امروز بود و در این خصوص گفت: رویکرد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا بر ممنوعیت سفر نیست اما رعایت ضوابط و اصول بهداشتی از جمله الزمات جدی سفرهای درون و برون کشوری است.
وی افزود: در سفرهای نوروزی دو موضوع حمل و نقل و اسکان مطرح است و درج کد کیو-آر بهداشتی از جمله الزامات پذیرش مهمان در هتل ها است.