صادرات۲۲ میلیارد دلاری نفت با ناوگان مخفی-راهبرد معاصر

صادرات۲۲ میلیارد دلاری نفت با ناوگان مخفی

یک پایگاه خبری آمریکایی در گزارشی مدعی شد صادرات نفت ایران به چین با دور زدن تحریم‌های آمریکا در چند ماه اخیر، افزایش یافته و دولت بایدن قادر به کنترل آن نیست.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 13
کد خبر: ۱۲۹۳۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، با توجه به ادعای این پایگاه خبری آمریکایی درباره صادرات نفت ایران به چین از راه‌ ناوگان مخفی میزان نفت صادراتی را چقدر می‌توان تخمین زد؟

 

پایگاه خبری آمریکایی واشنگتن فری بیکن با پرداختن به توان ایران در خنثی‌سازی اثر تحریم‌های نفتی و اقتصادی آمریکا علیه ایران، در گزارشی نوشت: «ناوگان مخفی» کشتی‌های ایرانی از سال ۲۰۲۱، محموله‌های نفتی به ارزش حداقل ۲۲ میلیارد دلار به چین انتقال داده‌ و درآمد زیادی را برای ایران فراهم کرده‌اند.

 

این موضوع باعث شده است مسئله ناتوانی دولت جو بایدن در اجرایی کردن تحریم‌ها مطرح شود.

 

واشنگتن فری بیکن نوشت: ایران فقط در سه ماه اول سال ۲۰۲۲ هر روز به طور میانگین، ۸۲۹ هزار و ۲۶۰ بشکه نفت به چین فرستاده است.

 

طبق آمار جدید ارائه شده توسط گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای»(UANI) ، گروهی که مسیر نفت‌کش‌های ایران را رصد می‌کند، مقدار کلی ۳۳۷ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۵۲۰ بشکه نفت به ارزش معادل حدودا ۲۲ میلیارد دلار از زمان روی کار آمدن جو بایدن به پکن رسیده‌اند.


بایدن بازار سیاه نفت ایران را رونق داد
در ادامه گزارش این پایگاه خبری آمده است: بنا بر گفته گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای ناوگان [نفت‌کش‌های] ایران متشکل از ۱۸۲ کشتی با مالکیت و پرچم خارجی، بدون کوچک‌ترین مداخله آمریکا عملیات انتقال نفت را انجام می‌دهند.

 

این نفت‌کش‌ها به دلیل این که معمولا با خاموش کردن مسیریاب‌ها و رد گم‌کنی در دریا تردد می‌کنند، به «ناوگان مخفی» تهران معروفند.

 

این گزارش می‌افزاید: بازار سیاه تجارت نفت ایران در دولت بایدن رونق گرفته و موجب مطرح شدن این گمانه زنی شده است که آمریکا به منظور حسن نیت نشان دادن به تهران به عنوان بخشی از تلاش‌ها در راستای امضای توافق هسته‌ای احیا شده، چشمانش را روی اجرای تحریم‌ها می‌بندد.

 

در بخش دیگری از گزارش واشنگتن فری بیکن ادعا شده است، اطلاعاتی که از این نفت‌کش‌ها و مالکانشان موجود است، نشان دهنده در کار بودن شبکه‌ پیچیده‌ و مرتبطی از شرکت‌های سوری است که کار شناسایی اشخاص مسئول این اقدام و چگونگی به کار بستن تحریم‌ها در این زمینه را برای مقامات آمریکایی سخت می‌کند./ ایسنا

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده