ادعای علی اف علیه روسیه درباره جنگ قره باغ-راهبرد معاصر
بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم اطلاعیه جدید سفارت ایران خطاب به ایرانیان مقیم آلمان پوتین: هر توافقی درباره اوکراین باید حافظ منافع امنیتی روسیه باشد حمله بی‌سابقه حزب‌الله به مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واکنش ایران به واهمه از ترور ترامپ! نخستین تماس صدراعظم آلمان با پوتین پس از دو سال قطعنامه جدید سازمان ملل در حمایت از حق تعیین سرنوشت فلسطینیان سفیر ایران در بیروت: سفر مقامات ایرانی به لبنان از شاخص‌های مهم حمایت از این کشور و مقاومت است

ادعای علی اف علیه روسیه درباره جنگ قره باغ

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان مدعی شده است که روسیه از طریق قزاقستان، ترکمنستان و ایران در جریان درگیری‌های باکو و ایروان در سال ۲۰۲۰، به ارمنستان سلاح عرضه می‌کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 30
کد خبر: ۱۳۱۵۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذر بایجان روز گذشته (جمعه) با مطرح کردن ادعا‌هایی درباره جنگ اخیر با ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی گفت که روسیه از طریق قزاقستان، ترکمنستان و ایران در جریان جنگ ۲۰۲۰ ارمنستان و جمهوری آذربایجان، به ارمنستان تسلیحات عرضه می‌کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، علی اف تصریح کرد که جمهوری آذربایجان، نامه‌هایی را به قزاقستان، ترکمنستان و ایران ارسال کرده و از این کشور‌ها درخواست کرده تا هواپیما‌های روسیه که حامل تسلیحات به ارمنستان در جریان جنگ قره باغ کوهستانی بوده‌اند را متوقف کنند.

وی در کنفرانس بین‌المللی در دانشگاه «ADA» در باکو در ارتباط با تحولات پس از جنگ قره باغ کوهستانی با ارمنستان سخنرانی کرد و مدعی شد که ارمنستان بار‌ها می‌خواست از طریق دستکاری سازمان پیمان امنیت جمعی، روسیه را وارد جنگ کند.

علی افادامه داد که تسلیحات از طریق «روستوف» و «موزدوک» به ارمنستان ارسال می‌شد و باکو از گرجستان درخواست کرده بود تا حریم هوایی و مسیر زمینی خود را به منظور جلوگیری از انتقال تسلیحات از روسیه به ارمنستان مسدود کند و گرجستان به درخواست جمهوری آذربایجان پاسخ مثبت داده بود، اما سلاح‌هایی از از طریق قزاقستان، ترکمنستان و ایران به ارمنستان ارسال شده بود.

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان با تأکید بر این که جمهوری آذربایجان فعالانه صلح و همکاری در قفقاز را ترویج می‌کند، خاطرنشان کرد: پذیرش اصول پنج گانه پیشنهادی (جمهوری) آذربایجان برای توافقنامه صلح از سوی ارمنستان و تصمیم برای تشکیل کمیسیون مشترک تعیین مرز‌ها از تحولات مثبت پس از جنگ ۲۰۲۰ است».

علی اف با تاکید بر اینکه امیدوار است ارمنستان سرانجام پس از جنگ قره باغ اهمیت صلح را درک کند، افزود: در صورت امضای توافقنامه صلح و اجرای اصول پنج گانه، صلح بلندمدت و پایدار در قفقاز برقرار خواهد شد.

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد.

جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت. این دو کشور هنوز در خطوط مرزی درگیری‌های پراکنده دارند، هرچند که دو طرف مدعی اتخاذ موضع آشتی جویانه هستند./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده