اردوغان با بن سلمان در ریاض دیدار کرد ماکرون: از تغییر نظام سیاسی ایران حمایت نمی‌کنم اردوغان: آماده میانجی‌گری میان ایران و آمریکا هستیم محور‌های رایزنی میان پوتین و ولیعهد عربستان پاکستان: به گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا دعوت شده‌ایم گزارش‌ها از حادثه امنیتی در تنگه هرمز / تعدادی شناور مسلح تلاش کردند یک کشتی تجاری را متوقف کنند العربی‌الجدید: مکان مذاکرات ایران و آمریکا هنوز قطعی نیست شیخ نعیم قاسم: ظهور امام زمان (عج) به ما عزم و اراده می‌دهد روایت آکسیوس از تردید ترامپ و مشاورانش پیرامون تنش‌آفرینی علیه ایران سفیر ایران در لبنان: برای همه سناریو‌های احتمالی آماده‌ایم هشدار نظریه‌پرداز فرانسوی نسبت به سوءاستفاده از اعتراضات ایران برای توجیه حمله نظامی ترامپ: با اپستین دوست نبودم/ اکثریت دموکرات‌ها به جزیره اپستین می‌رفتند وزیر دفاع آمریکا: ترامپ خواستار جنگ با ایران نیست دبیرکل ناتو به اوکراین سفر می‌کند مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در ترکیه/ تاکید ترامپ بر ضرورت توافق سریع

روسیه از شورای کشور‌های دریای بالتیک خارج می‌شود

در پی اعلام آمادگی دو کشور سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که از شورای ۱۱ عضوی کشور‌های دریای بالتیک خارج می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 17
کد خبر: ۱۳۴۱۰۸

به گزارش راهبردمعاصر، وزارت امور خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که روسیه از شورای کشور‌های دریای بالتیک خارج می‌شود. شورای کشور‌های دریای بالتیک (CBSS) یک سازمان بین‌المللی است که در سال ۱۹۹۲ بنیانگذاری شد و از ۱۱ کشور روسیه، دانمارک، استونی، فنلاند، آلمان، ایسلند، لتونی، لیتوانی، نروژ، لهستان و سوئد تشکیل شده است و شماری از کشور‌ها نیز به عنوان عضو ناظر در این شورا حضور دارند.

بنا بر گزارش شبکه روسی راشاتودی، سازمان شورای کشور‌های دریای بالتیک، حل مشکلات منطقه‌ای را از جمله وظایف خود می‌داند و جلسات این شورا در سطح وزرای خارجه تشکیل می‌شود.

اعلام خبر خروج روسیه از این شورا در حالی منتشر شده است که دو کشور فنلاند و سوئد برخلاف مخالفت‌های شدید روسیه درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کردند. روسیه پیش از این هشدار داده بود که عضویت این دو کشور اروپایی در ناتو، پیامد‌های ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت و روسیه تسلیحات اتمی را در بخش شرقی مرز خود مستقر خواهد کرد.

از طرف دیگر، وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که روسیه در اقدامی متقابل دو کارمند سفارت فنلاند در روسیه را اخراج می‌کند.

در حالی درگیری‌ها در اوکراین ادامه دارد که مسئله الحاق دو کشور سوئد و بخصوص فنلاند به دلیل مرز مشترک با روسیه به نقطه تقابل جدید مسکو و غرب تبدیل شده است. روز یکشنبه، رئیس‌جمهور و دولت فنلاند اعلام کردند که این کشور قصد دارد برای عضویت در ناتو درخواست دهد تا راه را برای گسترش ائتلاف نظامی ۳۰ کشور غربی در بحبوحه عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و در میانه هشدار‌های مسکو، هموار کند.

پس از اعلام این تصمیم فنلاند و همچنین حمایت حزب حاکم سوئد از اقدام مشابه، رئیس کمیسیون امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون روسیه از تقویت خطوط مرزی با فنلاند خبر داد. فنلاند به عنوان یکی از کشور‌های حوزه اسکاندیناوی، بیش از هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که قرار است در ناتو عضویت پیدا کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر