محور‌های رایزنی میان پوتین و ولیعهد عربستان پاکستان: به گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا دعوت شده‌ایم گزارش‌ها از حادثه امنیتی در تنگه هرمز / تعدادی شناور مسلح تلاش کردند یک کشتی تجاری را متوقف کنند العربی‌الجدید: مکان مذاکرات ایران و آمریکا هنوز قطعی نیست شیخ نعیم قاسم: ظهور امام زمان (عج) به ما عزم و اراده می‌دهد روایت آکسیوس از تردید ترامپ و مشاورانش پیرامون تنش‌آفرینی علیه ایران سفیر ایران در لبنان: برای همه سناریو‌های احتمالی آماده‌ایم هشدار نظریه‌پرداز فرانسوی نسبت به سوءاستفاده از اعتراضات ایران برای توجیه حمله نظامی ترامپ: با اپستین دوست نبودم/ اکثریت دموکرات‌ها به جزیره اپستین می‌رفتند وزیر دفاع آمریکا: ترامپ خواستار جنگ با ایران نیست دبیرکل ناتو به اوکراین سفر می‌کند مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در ترکیه/ تاکید ترامپ بر ضرورت توافق سریع ترامپ: هند با توقف خرید نفت از روسیه موافقت کرد مسکو: تهدیدات نظامی علیه ایران غیرقابل قبول است رویترز: ترامپ خواستار توافق با ایران است

ریابکوف:فنلاند و سوئد با تمام قوا به سمت از دست دادن حاکمیت خود پیش می روند

«سرگئی ریابکوف» معاون وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: «اکنون مشخص شده است که فنلاند و سوئد با تمام قوا به سمت از دست دادن بخش قابل توجهی از حاکمیت خود پیش می‌روند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۸ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 17
کد خبر: ۱۳۴۱۷۲

به گزارش راهبرد معاصر معاون وزارت امور خارجه روسیه غروب سه شنبه به وقت تهران گفت، فنلاند و سوئد با پیوستن به ناتو امنیت خود را تقویت نمی‌کنند، بلکه در مسیر از دست دادن بیشتر حاکمیت خود هستند.

به گزارش خبرگزاری «تاس» «سرگئی ریابکوف» معاون وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: «اکنون مشخص شده است که این کشورها با تمام قوا به سمت از دست دادن بخش قابل توجهی از حاکمیت خود پیش می‌روند. سیاست آنها به هیچ عنوان در استکهلم و هلسینکی تعیین نمی‌شود. من می‌گویم که آنها در بسیاری از جنبه‌های کلیدی که مربوط به تضمین امنیت آنها است، از جمله جنبه‌های نظامی دنباله‌رو خواهند بود. امنیت آنها تقویت نخواهد شد.»

ریابکوف تصمیم فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو را اشتباهی جدی توصیف کرد و گفت: «این دو کشور برای چندین دهه از مزایای آنچه که وضعیت بی طرف نامیده می شد برخوردار بودند.»

به گفته این دیپلمات ارشد، صرف نظر از اینکه فنلاند و سوئد به طور رسمی بخشی از ناتو بشوند یا خیر، رفتار این دو کشور از بسیاری جهات ضد روسی بود.

روز دوشنبه، سوئد تصمیم خود را برای ثبت درخواست برای عضویت در ناتو اعلام کرد. منابع خبری بعد از ظهر سه شنبه به وقت تهران از موافقت پارلمان فنلاند برای پیوستن به ناتو خبر دادند.

«متی وانانن» رئیس پارلمان فنلاند گفت: «پارلمان روز سه شنبه با ۱۸۸ رای موافق و ۸ رای مخالف طرح درخواست عضویت در ائتلاف نظامی ناتو را تصویب کرد.»

یک مقام ارشد پارلمانی روسیه روز یکشنبه از تقویت خطوط مرزی روسیه در صورت پیوستن فنلاند به ناتو خبر داد. «ویکتور بونداروف» رئیس کمیسیون امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه گفت که در صورت پیوستن فنلاند به ناتو، روسیه با ارسال نظامیان خود به مرز، این مناطق را تقویت خواهد کرد.

طرح فنلاند برای درخواست عضویت در ناتو روز پنجشنبه گذشته اعلام شد. تصمیم فنلاند برای عضویت در ناتو جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، حدود هزار کیلومتر مرز با روسیه داشته و اولین کشور دارای مرز مشترک با این کشور محسوب می‌شود که قرار است در ناتو عضویت پیدا کند.

یک رسانه انگلیسی روز دوشنبه مدعی شد که یگان‌های موشکی روسیه با قابلیت حمل کلاهک اتمی به سمت مرز این کشور با فنلاند حرکت کرده‌اند. به نوشته روزنامه «میرر» ویدئویی که روز دوشنبه منتشر شد، استقرار یگان موشک‌های متحرک «اسکندر» را نشان می‌دهد که ظاهراً از یک بزرگراه به سمت مرز فنلاند در حال تردد هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر