تفاوت اضطراب و استرس چیست؟-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

تفاوت اضطراب و استرس چیست؟

استاد روانپزشکی مهمترین ویژگی‌های اضطراب و استرس را بیان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 23
کد خبر: ۱۳۴۹۱۴

به گزارش راهبردمعاصر، فربد فدایی، استاد روان پزشکی در پاسخ به این پرسش که «چه تفاوتی بین استرس و اضطراب وجود دارد؟»، اظهار داشت: اضطراب یک هیجان و عاطفه است که می‌تواند طبیعی و یا جنبه بیمارگونه داشته باشد.

وی ادامه داد: برای نمونه وقتی که فرد با مسائل ناشناخته روبه‌رو می‌شود و کار‌هایی که تاکنون انجام نداده را می‌خواهد انجام دهد، دچار اضطراب می‌شود و این وضعیت طبیعی است و بعد از مدتی برطرف می‌شود؛ اما گاهی از اوقات اضطراب باقی می‌ماند با وجود اینکه فرد با مسائل آشناست، اما احساس نگرانی می‌کند.

این استاد روانپزشکی خاطرنشان کرد:اضطراب به این مفهوم است که فرد حس می‌کند اتفاق بدی می‌افتد و خبر بدی به او می‌دهند؛ ضمن آنکه همراه با این حالت نشانه‌های جسمی مانند سردرد، سرگیجه، عدم تعادل، تغییرات فشار خون، احساس ناراحتی، گوارشی و تکرر ادرار و همچنین مسائل عمده دیگر ممکن است فرد داشته باشد که این‌ها نشانه‌های جسمی اضطراب است.

فدایی با اشاره به مشخصه‌های داشتن استرس، اظهار کرد: اضطراب می‌تواند یکی از نشانه‌های استرس باشد. وقتی که فرد با یک مسئله جدید و عامل فشار روانی روبه‌رو می‌شود، مثلاً تغییرات شغلی، ازدواج و طلاق و... که سازگاری دوباره را ایجاب می‌کند، فرد حالتی پیدا می‌کند که به آن استرس گفته می‌شود.

وی متذکر شد: عامل ایجادکننده استرس به استرسور معروف است. استرس ممکن است به شکل اضطراب و افسردگی خود را نشان دهد، یا به شکل حالت‌های تحریک‌پذیری و عصبانیت خود را نشان دهد.

وی افزود: در واقع استرس یک وضعیت عمده ترس و گسترده‌تر از اضطراب است. به هر حال زمانی که فرد دچار اضطراب است باید ببینیم عامل اضطراب وی چه چیزی است.

این استاد روانپزشکی یادآور شد:‌گاهی اضطراب می‌تواند نشانه یک بیماری جسمی باشد؛ برای نمونه افزایش فعالیت تیروئید می‌تواند با اضطراب توأم باشد که در این صورت باید بیماری تیروئید را درمان کرد.

فدایی اضافه کرد: به همین دلیل خیلی مهم است که پزشک تشخیص این وضعیت‌ها را بدهد؛ چراکه گاهی اوقات اضطراب می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری روانپزشکی دیگر باشد. برای نمونه ممکن است یک فرد ضمن اینکه افسرده است دچار اضطراب نیز باشد.

وی تصریح کرد: گاهی اضطراب یک واکنش طبیعی نسبت به حالت‌های عادی است که به طور ناشناخته برای فرد ایجاد نگرانی می‌کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده