آیا پتروشیمی میانکاله به دامغان منتقل می‌شود؟

انتشار دعوت‌نامه برای برگزاری کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست که ظاهراً بررسی پیشنهاد محیط زیست مبنی بر لغو تصویب‌نامه احداث پالایشگاه در امیرآباد مازندران و انتقال آن به دامغان یکی ازدستورات این جلسه بود؛ واکنش‌های مختلفی را برانگیخت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۶۳۹۵

به گزارش راهبردمعاصر، اگرچه احداث پالایشگاه در مازندران با توجه به مشکلات و مخاطرات زیست‌محیطی آن، از همان ابتدا مورد گلایه فعالان محیط زیست قرار گرفته و بسیاری از کارشناسان نسبت به آن انتقاد فنی داشتند؛ اما گویا بخشی نگری و نگاه «موزائیکی» و منطقه‌ای به مسائل قرار نیست دست از سر تصمیم‌گیری‌ها و واکنش‌های نسبت به آن بردارد.

اگر به الزامات احداث صنایعی، چون صنایع خانواده نفت و پالایشگاهی توجه کنید؛ درخواهید یافت که تأمین آب یکی از اصلی‌ترین الزامات آن محسوب می‌شود. البته که واجب‌تر از آن نیز مسئله توجه به حفاظت از محیط زیست بوده و بسیاری از کارشناسان محیط زیست نیز از همین منظر مخالف احداث پالایشگاه در مازندران هستند.

ماجرا چیست؟

انتشار یک دعوت‌نامه برای برگزاری جلسه کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست که در یکی از بند‌های آن، ظاهراً بررسی پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر لغو تصویب‌نامه مرتبط با احداث پالایشگاه در امیرآباد مازندران و انتقال آن به دامغان یکی از دستور‌های این جلسه بود؛ واکنش افراد مختلف را برانگیخت.

اگر از واکنش‌های فعالان مجازی اجتماعی و اقتصادی دو منطقه (که عمدتاً با نگاه قومیتی و نه بر اساس نگاه کارشناسانه انجام شد) به انتشار این نامه بگذریم؛ برخی واکنش‌ها به موضوع نیز در نوع خود جالب بود.

در یکی از این واکنش‌ها، شریعتی نماینده مردم شرق مازندران نوشته است که «مجوز ساخت مجتمع پتروشیمی امیرآباد که در دبیرخانه سازمان حفاظت محیط زیست شماره خورده، کارشناسان زیر مجموعه این سازمان آن را امضا کردند و علاوه بر مصوبه هیات وزیران، مصوبه تامین آب از دریا و تامین خوراک از وزارت نفت دارد بر زمین ماند و حالا موضوع انتقال آن به دامغان مطرح شده است. سازمان محیط زیست اگر دلسوزانه می‌خواهد با محیط زیست برخورد می‌کند بهتر است پاسخ دهد آیا دامغان آب مورد نیاز برای راه اندازی این مجتمع پتروشیمی که جز صنابع آب بر است را دارد.»

تکذیب شایعه از طرف نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی

این خبر که هم‌اکنون در شبکه‌های اجتماعی به ویژه تلگرام در حال دست به دست شدن و بازنشر است؛ آن گونه که نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی گفته است؛ از اساس اشتباه است.

علی‌اکبر علیزاده برمی تصریح کرده است که «از ابتدا هم قرار نبود پالایشگاهی در دامغان احداث شود و الان هم قرار نیست این اتفاق بیفتد.»

وی با تأکید بر اینکه مخاطبان شبکه‌های اجتماعی نباید به شایعات توجه کنند افزود: «یکی از شروط مهم احداث پالایشگاه در هر منطقه، تأمین آب است و پالایشگاه‌ها باید در جایی احداث شوند که آب داشته باشند.»

به هر روی، گذشته از لزوم پرهیز مردم از دامن زدن به شایعات در فضای مجازی و اهمیت پیگیری اخبار از منابع موثق رسانه‌ای، انتظار این است که مسئولان نیز با اطلاع‌رسانی شفاف و به موقع مانع از نشر شایعات در فضای مجازی شوند. /تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار