جیک سالیوان: مذاکرات وین با مذاکرات ایران با آژانس اتمی جداست-راهبرد معاصر
برپایی تجمعات در اسرائیل ممنوع شد اعلام سه روز عزای عمومی در عراق به مناسبت شهادت سید حسن نصرالله سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان که بود؟ پاسخ تلافی جویانه حزب الله به اسرائیل | شلیک ۴۰ موشک به شهر «الصفد» واکنش فوری رویترز به ادعای ترور سید حسن نصرالله الجزیره: ۳۰۰ نفر در انفجار امروز بیروت شهید شده اند آماده باش سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی در سراسر جهان سخنگوی وزارت امور خارجه: آمریکا هم باید پاسخگوی جنایت رژیم صهیونیستی در بیروت باشد نتانیاهو سفرش به نیویورک را ناتمام گذاشت بیانیه سفارت ایران در بیروت در پی حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی حملات شدید و وحشیانه رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله به مقر اصلی حزب الله در بیروت جوسازی و اظهارات جنگ‌افروزانه نتانیاهو در تریبون سازمان ملل واشنگتن پست: اسرائیل ادوات نظامی را به مرز لبنان منتقل کرده است هشدار رژیم اشغالگر به صهیونیست‌ها درباره سفر به ۱۵ کشور

جیک سالیوان: مذاکرات وین با مذاکرات ایران با آژانس اتمی جداست

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «پایبندی ایران به توافقنامه پادمانی با آژانس اتمی و ان‌پی‌تی و مذاکرات با رافائل گروسی یک مسیر است، اما مسیر دیگر، مذاکره برای حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران است. ما باید این دو مسیر را جدا از هم ببینیم.»
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 08
کد خبر: ۱۳۷۵۲۱

به گزارش راهبرد معاصر «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید شامگاه چهارشنبه تصریح کرد که مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین با گفت‌وگوهای ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جدا است.

سالیوان گفت: «پایبندی ایران به توافقنامه پادمانی با آژانس اتمی و ان‌پی‌تی و مذاکرات با رافائل گروسی یک مسیر است، اما مسیر دیگر، مذاکره برای حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران است. ما باید این دو مسیر را جدا از هم ببینیم.»

وی اضافه کرد: «در مذاکرات وین، توافقی روی میز است که مسیر بازگشت به برجام را بدون پرداختن به مسائل دیگر هموار می‌کند. آن توافق در دسترس ایران است. به عهده خودشان است که آن را بپذیرند یا نپذیرند.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده