ایهود باراک: توان ایران برای شکست اسرائیل را هرگز نباید دست‌کم گرفت-راهبرد معاصر

ایهود باراک: توان ایران برای شکست اسرائیل را هرگز نباید دست‌کم گرفت

«ایهود باراک»، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای نوشته توان ایران برای شکست دادن اسرائیل را هرگز نباید دست کم گرفت.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 25
کد خبر: ۱۴۴۱۳۰

به گزارش راهبرد معاصر در مقاله‌ای که ایهود باراک در مجله «تایم» نوشته است: «من حتی برای یک لحظه توانمندی ایران برای ارعاب اسرائیل و دیگران، ایجاد اخلال در زندگی نرمال یا تمایل آنها برای دیدن شکست اسرائیل را دست‌کم نمی‌گیرم.»

باراک در این مقاله به دولت آمریکا پیشنهاد داده مجموعه‌ای از چندین کشور را گرد هم آورده تا بتوان اطمینان حاصل کرد هیچ تحول اطلاعاتی درباره برنامه هسته‌ای ایران از نظر دور نمی‌ماند.

او در بخش دیگری از این مقاله به پیشرفت‌های ایران در زمینه تسلیحات پهپادی اشاره کرده و از آن ابراز نگرانی کرده است: «ایران به غنی‌سازی اورانیوم ادامه داده و از کشوری که قرار بود روسیه بر آن نظارت کند به کشوری تبدیل شده که قرار است روسیه را به پهپادهای مسلح تجهیز کند.»

ایهود باراک در این مقاله از اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از خروج واشنگتن از برجام هیچ برنامه‌ای برای حمله به تأسیسات نظامی ایران آماده نکرده بود، ابراز تعجب کرده است.

او نوشته است: «به دلایل نامعلوم، بعد از خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک در سال ۲۰۱۸ نه آمریکا و نه اسرائیل هیچ کدام یک برنامه جایگزین نظامی، یعنی برنامه‌ای که قابلیت به تأخیرانداختن چند ساله برنامه هسته‌ای ایران را داشته باشد ایجاد نکردند.»

ایهود باراک خاطرنشان کرده در ۱۲ سال یا ۴ سال گذشته امکان طرحی گزینه‌های نظامی که بتواند برنامه هسته‌ای ایران را به عقب بیندازد وجود داشته اما اکنون چنین گزینه‌هایی وجود ندارند.

در این مطلب آمده است: «به عبارت دیگر، بر خلاف عملیات‌های موضعی که ۱۲ سال پیش در نظر گرفته می‌شدند یا ۴ سال پیش می‌توانستند در نظر گرفته شوند- یعنی عملیات‌هایی که می‌توانستند به طرز محسوب برنامه هسته‌ای ایران را (بدون خطر جنگ) به تأخیر بیندازند- گزینه‌های فعلی همگی با گزینه جنگ (به ویژه برای اسرائیل) همراه هستند، ضمن آنکه توان اندکی برای به تأخیر انداختن برنامه هسته‌ای ایران دارند.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

ایهود باراک در بخش دیگری از این مقاله از ایران به عنوان رقیبی «سرسخت و مقاوم» یاد کرده است. او نوشته است: «ایران همین حالا هم رقیبی سرسخت و مقاوم» است که چه به صورت مستقیم و چه از طریق نائبانش در عراق، سوریه، لبنان و یمن علیه اسرائیل و دیگران عملیات انجام می‌دهد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر