به گزارش راهبرد معاصر؛ با بیان اینکه بازار مسکن تأثیر پذیرترین بازاری بود که به افزایش قیمت ارز واکنش نشان داد، گفت: در صورتی که قیمت ارز تا پایان سال کاهش یابد، در نیمه دوم اسفندماه امسال شاهد شکسته شدن حباب قیمت مسکن خواهیم بود.
وی ادامه داد: در برخی از مناطق تهران شاهد رشد نامتعارف قیمتها تا صددرصد بوده ایم و در صورتی که قیمت ارز کاهش یابد، قیمت مسکن نیز 25 درصد ارزانتر میشود.
عقبایی ادامه داد: نرخ ارز بر قیمت زمین، مصالح ساختمانی، آهنآلات، میلگرد و تراکمهای ساختمانی تأثیرگذار بوده و همین موضوع باعث افزایش 80 تا 100 درصدی قیمت واحدهای مسکونی شده است.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران اظهار کرد: در صورتی که قیمت ارز کاهش نیابد، رکود تورمی تا سال 98 ادامه مییابد و همین موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیاری به ویژه برای متقاضیان و خریداران مسکن میشود.
وی تصریح کرد: ورود و یا خروج بازار مسکن از رونق، 4 الی 5 سال زمان میبرد و ما هماکنون در بازار مسکن شاهد رکود تورمی 83 درصدی هستیم که 7 الی 8 سال زمان میبرد تا به وضعیت متعادل شود.
عقبایی اظهار کرد: دولت باید اقدامات لازم از جمله ساخت واحدهای مسکونی استیجاری و افزایش تسهیلات خرید مسکن با اقساط مناسب و مدت زمان بازپرداخت طولانی را در نظر گیرد تا شاهد بهبود هرچه سریعتر این بازار باشیم.