ترامپ دستور اخراج دانشجویان خارجی همسو با حماس و حزب‌الله را از ایالات متحده داد الجولانی: نمی‌توانیم حضور شبه‌نظامیان خارجی در سوریه را بپذیریم جزئیات گروگان‌گیری دو تبعه عراقی در اهواز برای ۳ میلیارد تومان قالیباف: شاهد تغییر شکل توطئه‌های دشمن علیه ایران هستیم سفر وزیر خارجه عربستان سعودی به بیروت بعد از ۱۵ سال سرلشکر سلامی: در مقابل دشمنان هیچ‌گاه عقب ننشسته‌ایم / هیچ دشمنی یارای غلبه بر مردم ایران را ندارد محسن رضایی: تحریم‌ها می‌تواند فرصتی برای ایستادن روی پای خود باشد وزارت نیرو: سطح تراز دریای خزر از سال ۱۴۰۰ یک متر کاهش یافته است/ این روند به طور فزاینده ادامه دارد وزیر بهداشت: تنها ۶۰۰ نیروی متخصص فارغ‌التحصیل داریم که باید در سراسر کشور توزیع شوند درگیری خونین در آستانه دیدار لاتزیو و رئال سوسیداد با ۹ زخمی و یک نیمه‌جان! ترامپ: ۱۱ هزار تروریست در آمریکا مستقر شده‌اند ۲۷ ایرانی محبوس در ترکیه به کشور منتقل شدند ساکت الهامی نقره‌داغ شد /  ۵ ماه محرومیت و ۵۰۰ میلیون جریمه نقدی خواب انسان تا اوایل دوران معاصر «دو مرحله‌ای» بود نتیجه تحقیقات؛ سرعت رشد جسمی مردان در قرن گذشته دو برابر زنان بوده است

جزییات مهم از بیماری آبله میمون

سرایت آبله میمونی مانند کرونا و سایر بیماری‌های ویروسی نیست، بلکه انتقالش بیشتر ناشی از تماس نزدیک است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 20
کد خبر: ۱۴۷۶۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در فاز کنونی آبله میمونی باید مراقبت‌های اولیه، پیگیری تماس‌ها و امکانات تشخیصی وجود داشته باشد. در این موارد و در زمینه کیت و مسائل تشخیصی مشکلی نداریم.

 

 شهنام عرشی افزود: به طور کلی اولین موارد آبله میمونی از سال ۱۹۷۰ شناسایی شده است. پیش از اپیدمی اخیر که عمدتا شیوع و بروزش در کشورهای آمریکایی و اروپایی بوده است و به ندرت مواردی که شناسایی شده نیز افرادی بودند که سابقه سفر به آفریقا داشته‌اند.

 

این بیماری در کشورهای آفریقایی مانند نیجریه و سایر کشورهای آفریقایی است. تفاوتی که در اپیدمی اخیر ایجاد شده، این است که این بیماری را در افرادی می‌بینیم که اصولا سابقه مسافرت به آفریقا را ندارند. به این معنا که انتقال از انسان به انسان در قاره اروپا و آمریکا اتفاق افتاده است.

 

عرشی افزود: آبله میمونی اخیر یکسری تفاوت‌ها هم از نظر تظاهرات بیماری و شکل بیماری دارد. به طوری که تعداد ضایعات در حالت تیپیک آبله میمونی که پیش از این اتفاق می‌افتاد، ضایعات متعدد و خیلی فراوان بود. در حالی که در موارد اخیر ممکن است ضایعات بسیار کمی ببینیم و ممکن است یک یا دو مورد جوش مانند ببینیم، درحالی که از نظر بالینی آبله میمونی باشد.

 

چگونگی سرایت آبله میمونی

وی درباره نحوه سرایت آبله میمونی، گفت: سرایت آن مانند کرونا و سایر بیماری‌های ویروسی نیست، بلکه انتقالش بیشتر ناشی از تماس نزدیک است. به ویژه زمانیکه ضایعات در دست و صورت و … پیدا می‌شود، انتقال از طریق تماس مستقیم را داریم. ممکن از دو تا چهار هفته طول بکشد تا زمانیکه علائم و ضایعات بهبود یافته و از بین بروند. باید توجه کرد که در دوره کمون بیماری آبله میمونی انتقال بیماری اتفاق نمی‌افتد. نباید آبله میمونی را با بیماری‌هایی مانند کرونا مقایسه کرد.

 

وی افزود: راه‌های انتقال بیماری آبله میمونی تماس نزدیک است و در صورت ارتباط بسیار نزدیک، بیماری منتقل می‌شود؛ مانند زن و شوهرها که در موردی هم که اخیرا در کشور شناسایی شده، به همین صورت بوده است. یا تماس با ضایعات پوستی فرد مبتلا که ترشح داشته یا حالت زخمی باشند. تماس جنسی و ترشحات ناشی از تماس نزدیک و تماس تنفسی نزدیک و طولانی نیز از جمله راه‌های انتقال آبله میمونی است. البته این بیماری در دوره کمون تاکنون قابل انتقال نبوده است. بنابراین انتقال زمانی صورت می‌گیرد که ضایعات ایجاد شده باشند.

 

وی گفت: مرگ‌ومیر این بیماری بسیار کم است و معمولا تمام موارد بهبود می‌یابند. کمتر از یک تا سه درصد مرگ‌ومیر در این بیماری گزارش شده و عمدتا هم در افرادی است که از نظر ایمنی مشکل دارند. در عین حال آبله میمونی درمان اختصاصی خاصی ندارد. زیرا ضایعات خود بهبود شونده‌اند. توصیه می‌کنیم اگر کسی مبتلا شد، با نظر پزشک خودش را در خانه قرنطینه کند و تماس‌هایش را با اطرافیان به حداقل رسانده و دو تا سه هفته استراحت کند تا این ضایعات از بین بروند.

 

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر افراد به ویژه کسانی که به خارج از کشور می‌روند، مسائل اولیه بهداشتی را رعایت کنند، تا حد زیادی کمک‌کننده است. زیرا آبله میمونی واگیری زیادی ندارد. از طرفی مورد بسیار مهم، این است که افرادی که به کشورهای درگیر با بیماری به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکایی سفر می‌کنند، تا ۲۱ روز بعد از بازگشت اگر علائمی مانند تب، درد بدن، درد پشت، تورم غددلنفاوی و… پیدا کردند و متعاقب آن ضایعات پوستی را داشتند، حتما به مراکز بهداشتی و درمانی یا پزشک مراجعه کنند. باید توجه کرد که دو تا سه روز بعد از آغاز علائم اولیه، بثورات پوستی ظهور پیدا می‌کند.

 

هر ضایعه پوستی، آبله میمونی نیست

شهنام عرشی با بیان اینکه هر ضایعه پوستی که با تب و … همراه باشد، لزوما آبله میمونی نیست و مشکوک تلقی می‌شود، گفت: ممکن است انواع و اقسام تشخیص‌ها مانند آبله مرغان، سرخک و… مطرح شود که پزشک تشخیص می‌دهد و اگر این تشخیص‌ها رد شدند، آن زمان مراکز بهداشتی و درمانی نمونه‌برداری‌های خاص را انجام داده و برای تایید و پیگیری ارسال می‌کنند. بنابراین افرادی که به ویژه به کشورهایی که با بیماری درگیرند، سفر کرده‌ و بازگشته‌اند، این را اعلام کنند تا با مراقبت‌های سیستم بهداشتی کشور، اقداماتی انجام شود تا در اطرافیان بیمار مشکلی ایجاد نشود./ایسنا

 

ارسال نظر
آخرین اخبار