آمریکا؛ یک گام تا جنگ داخلی-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم
«راهبرد معاصر» گزارش می دهد؛

آمریکا؛ یک گام تا جنگ داخلی

جنگ‌های الغای برده‌داری، مبارزه علیه تبعیض نژادی-جنسیتی، جنبش وال‌استریت و «سیاهان حق زندگی دارند» و ... نشان‌دهنده استعداد جامعه آمریکا برای ورود به منازعه و آشوب داخلی است. انتخابات پیشین آمریکا به خوبی نشان داد فضای دوقطبی تا چه اندازه در آمریکا تشدید شده و توده مردم آماده عبور از نخبگان سیاسی و تلاش برای تشکیل نظام سیاسی جدید هستند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 25
کد خبر: ۱۴۸۱۸۵

آمریکا، یک گام تا جنگ داخلی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رشد امواج ملی‌گرایی پوپولیستی، انحصارگرایی در ساختار بوروکراتیک، اعتبار زدایی از نهاد دموکراسی، افزایش روز افزون شکاف طبقاتی، فرسایش زیرساخت‌ها و صنایع آمریکایی، تداوند روند تبعیض نژادی و در یک کلام افول نظام لیبرال دموکراسی، آمریکا را در یک قدمی جنگ داخلی قرار داده است. در چنین جامعه‌ای مردم برای رؤیاهای پیشین خود به دنبال احزاب و جریان های سیاسی ای حرکت خواهند کرد که شعارهای ساختارشکنانه سر دهند و هدف غایی خود را احیای «رؤیای آمریکایی» اعلام کنند.

برای بسیاری از اندیشمندان و کارشناسان آمریکایی میل فزاینده توده‌های مردم به خرید اسلحه و بی‌اعتمادی نسبت به نهاد انتخابات نماد حرکت مردم از وضعیت مدنی به وضع طبیعی است


چنین جامعه‌ای در آستانه انواع آشوب اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است و یکی از آخرین نشانه‌های «جامعه آستانه‌ای» آمریکا را می‌توان واکنش طرفداران دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور به بازرسی عمارت وی در فلوریدا به وسیله «اف.بی.آی» دانست. پس از این واقعه مراکز افکارسنجی خبر از موج شدید پیام‌های تهدیدآمیز و فروش اسلحه در آمریکا می‌دهند.


برای بسیاری از اندیشمندان و کارشناسان آمریکایی میل فزاینده توده‌های مردم به خرید اسلحه و بی‌اعتمادی نسبت به نهاد انتخابات نماد حرکت مردم از وضعیت مدنی به وضع طبیعی است. به عبارت دیگر هویت و ملیت آمریکایی دچار آسیب جدی شده و شهروندان به دلایل یاد شده نمی‌توانند حقوق، رویاها و زندگی مطلوب خود را در نظم موجود بیابند. اساسا در چنین جامعه‌ای افرادی که دچار ازخودبیگانگی و خلاء هویت مدنی شدند از جامعه خارج و قدم به قلمرو اجتماع می‌‎گذارند. به تعبیر اریک هوفر، نویسنده کتاب «مرید راستین»، جامعه توده‌ای به مجموعه‌ای از افراد اطلاق می‌شود که فاقد هویت مدنی، یکسان‌سازی شده و منزوی هستند که به دنبال ندایی رهایی بخش همچون «نازیسم هیتلری» یا به تعبیر امروز «پوپولیسم دست راستی/چپی» هستند. چنین اجتماعی به دنبال راه‌حل سریع و کوتاه مدت است تا به سرعت بتواند لیبرال‌ها، افراد تحصیل‌کرده‌، افراد متمول و در یک کلام طبقه مسلط را کنار زده و به سمت بازیابی غرور از دست رفته خود حرکت کند.


اشغال «کیپتال هیل» به وسیله طرفداران ترامپ در اعتراض به نتیجه انتخابات 2020 شاید زنگ خطری بزرگ برای نظام سیاسی در آمریکا بود. ماجرا از آنجا آغاز شد که هم‌زمان با فراخوان ترامپ برای حرکت طرفدارانش به سمت پایتخت و اعتراض به نتیجه انتخابات، گروهی از هواداران وی به ساختمان کنگره حمله و نماد دموکراسی آمریکایی را به اشغال خود درآوردند. در آن دوران کنگره مشغول شمارش آرای الکترال کالج بود.


طرفداران راست‌گرای ترامپ پس از کنار زدن موانع امنیتی وارد کاخ کنگره شدند و کنترل ساختمان را به دست گرفتند. پس از مدتی نیروهای امنیتی وارد ساختمان شدند و آشوبگران را از کنگره خارج کردند، اما ثبت تصاویر این واقعه نشان دهنده عصر جدیدی در تاریخ آمریکاست؛ عصری که می‌تواند آغازگر جنگ داخلی دوم درآمریکا باشد.


به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، نتیجه تحقیقات ماه گذشته این مرکز نشان می‌دهد 50 درصد مردم آمریکا احتمال وقوع جنگ داخلی در آمریکا در سال های آینده را دور از ذهن نمی‌دانند. همچنین یک پنجم آمریکایی ها تصور می کنند خشونت سیاسی در برخی مواقع موجه و قابل قبول است. علاوه بر این، تقریباً بیشتر آمریکایی ها بر لزوم حفظ دموکراسی اعتقاد دارند و حدود 40 درصد  بر این باورند داشتن رهبر قوی بسیار حائز اهمیت است. این آمار نشان دهنده آمادگی روانی مردم آمریکا برای دورانی جدیدی است که در آن این کشور در حل ابرچالش‌های خود ناکام می ماند و به سمت تنش داخلی حرکت می‌کند.

بسیاری از تحلیلگران و رسانه‌های نزدیک به حزب جمهوری خواه اقدام اخیر «اف.بی.آی» را حرکتی سیاسی در راستای بیرون راندن ترامپ از دور رقابت انتخابات ریاست جمهوری 2024 می‌دانند


دومین زنگ خطر برای نظام سیاسی آمریکا پس از بازرسی خانه ترامپ در فلوریدا برای بازگرداندن اسناد فوق محرمانه اتفاق افتاد. ترامپ به مانند حادثه «کیپتال هیل» تهدید و زیر فشار قرار دادن نیروهای امنیتی و دولت آمریکا را در دستور کار قرار داد و اقدام «اف.بی.آی» را سیاسی دانست. حال در چنین شرایطی وزارت امنیت داخلی و «اف.بی.آی» درباره افزایش تهدیدها پیش از بازرسی خانه ترامپ خبر و به آژانس‌های فدرال درباره هرگونه تهدید و حمله احتمالی از سوی طرفداران افراطی رئیس جمهور پیشین آمریکا هشدار دادند. نهادهای امنیتی آمریکا این تهدیدات را عامل برای شروع جنگ داخلی و شورش مسلحانه عنوان کردند.


بسیاری از تحلیلگران و رسانه‌های نزدیک به حزب جمهوری خواه اقدام اخیر «اف.بی.آی» را حرکتی سیاسی در راستای بیرون راندن ترامپ از دور رقابت انتخابات ریاست جمهوری 2024 می‌دانند. در نظر این طیف سیاسی دموکرات‌ها چون می‌دانند شانس زیادی برای رقابت در برابر ترامپ در انتخابات آتی آمریکا ندارند، قصد دارند تا با تشکیل پرونده قضایی یا حتی ترور ترامپ جلوی پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات آتی  را بگیرند. این تئوری توطئه در حالی تقویت می‌شود که جمهوری‌خواهان از عواقب چنین مشی سیاسی ای باخبرند و می‌دانند این سیاست می‌تواند به راحتی کشور را به سمت آشوب و حتی نابودی نظم دو حزبی سوق دهد. خطری که از سوی اعضای کهنه‌کار این حزب مانند جورج بوش پسر و جیمز متیس احساس و درباره آن هشدار داده‌ شده است.

 

بهره سخن

جنگ‌های الغای برده‌داری، مبارزه علیه تبعیض نژادی-جنسیتی، جنبش وال‌استریت و «سیاهان حق زندگی دارند» و ... نشان دهنده استعداد جامعه آمریکا برای ورود به منازعه و آشوب داخلی است. انتخابات پیشین آمریکا به خوبی نشان داد فضای دو قطبی تا چه اندازه در آمریکا تشدید شده و توده مردم آماده عبور از نخبگان سیاسی و تلاش برای تشکیل نظام سیاسی جدید هستند. هم‌اکنون راست‌گرایان افراطی، گروه‌های چپ ضد فاشیستی، فمینیست‌های رادیکال، جریان‌های محیط زیستی و ... نظام سیاسی کنونی آمریکا را پژواک درستی نسبت به مطالبات خود نمی‌دانند و خواستار عبور از نظام سیاسی فعلی هستند. در چنین شرایطی هرگونه فعالیت تحریک آمیز از سوی هر دو حزب حاکم می‌تواند موجب بر هم خوردن قواعد بازی و هدایت آمریکا به سمت جنگ داخلی شود. 

ارسال نظر
آخرین اخبار