به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر سمانه همایی متخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: ویتامین دی از جمله ویتامینهای محلول در چربی و ضروری برای بدن است. وجود این ویتامین برای جذب کلسیم و شکل گیری استخوانها لازم است. به این معنا که کمبود ویتامین دی باعث کمبود کلسیم و بروز بیماری در استخوانها مانند پوکی استخوان یا نرمی استخوان میشود.
وی افزود: این ویتامین باعث کاهش رشد سلولهای سرطانی شده و جلوی عفوت و التهاب را میگیرد. همین طور این ویتامین میتواند باعث تنظیم سطح انسولین و کنترل دیابت شود.
به گفته این متخصص، وجود ویتامین دی برای کارکرد موثر سیستم قلبی و عروقی، ریوی، عصبی و ایمنی بدن لازم است.
وی در جواب این سوال که آیا نور آفتاب و غذاها برای تامین ویتامین دی کافی است گفت: جواب خیر است. درست است که بدن از نور آفتاب ویتامین دی میسازد، اما در معرض آفتاب بودن آن هم ساعات متمادی میتواند باعث بروز آفتاب سوختگی، پیر شدن پوست و حتی ایجاد سرطان پوست شود.
وی در ادامه اضافه کرد: از طرف دیگر غذاهای کمی حاوی ویتامین دی هستند مانند زرده تخم مرغ، جگر، ماهی آبهای شور و قارچ. پس بعید است تنها با خوردن غذا بتوان ویتامین دی کافی به بدن رساند؛ بنابراین راهی نیست جز اینکه از مکملهای ویتامین دی استفاده کنیم.
این متخصص روماتولوژی عفونت مداوم، خستگی مفرط و ضعف، درد کمر و استخوان، افسردگی، نقص در توانایی ترمیم زخم، پوسیدگی دندان ها، ریزش مو و درد عضلات را از علائم کمبود ویتامین دی دانست.
افراد ۷۱ سال به بالا باید ۸۰۰ واحد از این ویتامین را دریافت نمایند. با آزمایش خون میتوان میزان ویتامین دی موجود در بدن را مشخص کرد. به خاطر داشته باشید که وجود مقدار زیاد ویتامین دی در بدن میتواند اثرات منفی جدی بر سلامتی داشته باشد./ صدا و سیما