جریان صدر به دنبال حضور مجدد در عرصه سیاسی عراق-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

جریان صدر به دنبال حضور مجدد در عرصه سیاسی عراق

جریان صدر در جدیدترین اقدام خود تصمیم به بازگشت به مجلس عراق گرفته و درخواست خود را به دادگاه عالی فدرال برای بازگشت نمایندگان این جریان به مجلس داده، اقدامی که به دلایلی ازجمله تأثیرگذاری بر فرایندهای سیاسی، عزم دولت فدرال بر منحل نکردن مجلس و ناکام ماندن اقدام جریان صدر و ورود مجدد به عرصه سیاسی انجام شده است.
محمدرضا فرهادی؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 10
کد خبر: ۱۴۹۹۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

جریان صدر به دنبال حضور مجدد در عرصه سیاسی عراق

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ نمایندگان جریان صدر خردادماه سال جاری از مجلس عراق انصراف دادند و کرسی های آن در اختیار سایر جریان ها قرار گرفت. صدر که با 73 کرسی بیشترین تعداد کرسی های پارلمانی را کسب کرده بود، با این اقدام خود را از عرصه سیاسی کنار کشید و اعلام کرد در روند سیاسی آینده نیز مشارکت نخواهد داشت.


با ایجاد اغتشاش ها در عراق و وضعیت امنیتی ایجاد شده، مقتدا صدر، رئیس جریان صدر  از اتفاقات رخ داده اعلام برائت کرد و طرفدارانش را به پایان اعتراضات فراخواند. اکنون این جریان در جدیدترین اقدام خود تصمیم به بازگشت به عرصه سیاسی و مجلس عراق گرفته و درخواست خود را به دادگاه عالی فدرال برای بازگشت نمایندگان این جریان به مجلس داده است.


دادگاه فدرال پذیرفت درخواست صدری ها را بررسی کند و این در حالی است که برخی به اشتباه اعلام کردند دادگاه فدرال بازگشت جریان صدر را پذیرفته است. حال این سؤال مطرح می شود بنا بر چه دلایل و اتفاقاتی جریان صدر تصمیم گرفته است که به مجلس بازگردد؟

  1. بعد از خروج نمایندگان جریان صدر از مجلس این جریان در عرصه سیاسی عراق حضور ندارد و جریانی هم که در عرصه سیاسی حضور نداشته باشد، در تحولات سیاسی نمی تواند تأثیرگذار باشد. به عنوان نمونه در تشکیل دولت یا انتخاب رئیس جمهور حضور نداشتن جریان های سیاسی به منزله مداخله کردن و تأثیر نداشتن آنها بر روندهای سیاسی آینده است. جریان صدر نیز اکنون به دنبال آن است در عرصه سیاسی حضور فعال داشته باشد و مقدمه این تأثیرگذاری حضور در مجلس است. حضور در دولت آینده، انتخاب نخست وزیر و رئیس جمهور از گذرگاه مجلس می گذرد.
  2. شاید یکی از احتمالاتی که جریان صدر بعد از استعفای نمایندگانش درنظر گرفت، این بود که مجلس بعد از مدت ها منحل خواهد شد یا اینکه به شیوه های دیگر همچون رأی دادگاه عالی منحل شود؛ اما طبق گزاره های موجود و حرکت احزاب به سمت توافقات سیاسی، این احتمال قوت گرفت که دادگاه فدرال و احزاب سیاسی به سمت منحل نکردن مجلس گام برمی دارند و این شرایط برای جریان صدر محرز شد نباید به انحلال مجلس امیدوار باشند. این موضوع عاملی برای بازگشت صدری ها به عرصه سیاسی است. هزینه زا بودن برگزاری انتخابات مجدد در عراق و حرکت احزاب سیاسی به سمت توافق با تشکیل کمیته های سیاسی و موضوع گفت و گوهای ملی گزاره انحلال مجلس را تا حدود زیادی رد کرده است.
  3. احتمال می رود صدر خود را برای ورود مجدد به عرصه سیاسی بعد از اتفاقات اخیر آماده می کند و امیدوار است با حضور در مجلس بر روندهای سیاسی اثرگذار باشد؛ یعنی صدر با رویکردها و ائتلاف های جدید به دنبال حضور قدرتمند در مجلس است.
  4. احتمالاً صدر با این اقدام به دنبال ائتلاف با دیگر جریان ها برای تشکیل دولت است و سناریوی سال 2018 اتفاق بیفتد. در واقع صدر به دلیل آنکه در عرصه سیاسی حضور ندارد و این احتمال وجود دارد در زمینه سیاسی مورد توجه قرار نگیرد، به دنبال ورود به مجلس  برای ورود به چرخه سیاسی عراق و تشکیل دولت است.
  5. بعد از فعل و انفعالات کنونی و همچنین انصراف ندادن جریان های ائتلافی با صدر همچون بارزانی و حلبوسی این گزاره اکنون برای جریان صدر به وجود آمده که بازنده اصلی تحولات کنونی است و برای تغییر شرایط باید به سمت راهبرد جدیدی برود که مهم ترین آن حضور مجدد در مجلس است.


ارزیابی نهایی

همه احزاب و جریان ها که اکنون با دور دوم گفت و گوهای ملی همراه شده اند، بر این گزاره تأکید کردند جریان صدر حتماً باید در شرایط سیاسی آینده مشارکت داشته باشد و به همین دلیل است همواره از این جریان برای شرکت در جلسات و تشکیل دولت دعوت شده است.


جریان صدر اکنون در وضعیتی بینابینی قرار گرفته و شرایط موجود که از سویی از عرصه سیاسی کنار رفته و از سوی دیگر به عنوان عامل شرایط اخیر نقش داشته، به دنبال آن است این شرایط را به نفع خود تغییر دهد و یکی از اقدامات مهم برای تغییر شرایط حضور مجدد در عرصه سیاسی است.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بابایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
0
0
صدر خودش هم نمی داند چه می کند . اصلا تصمیماتش قابل پیش بینی نیست . اعجوبه ای است .
آخرین اخبار