آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

کرملین:‌ رئیس‌جمهور ایران و روسیه در سمرقند دیدار می‌کنند

کاخ کرملین روسیه خبر داد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران در حاشیه نشست سران سازمان همکاری شانگهای در سمرقند دیدار خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۸ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 13
کد خبر: ۱۵۰۵۵۵

به گزارش راهبرد معاصر بر اساس گفته سخنگوی کاخ کرملین، ایران در نشست سال آینده سازمان همکاری شانگهای که در هند برگزار خواهد شد،‌ به عنوان عضو این سازمان حضور خواهد یافت.

کرملین اضافه کرد که پوتین در سفر به ازبکستان برای حضور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای با رؤسای جمهور ترکیه و ازبکستان دیدار خواهد کرد و درباره توافقنامه صادرات غلات اوکراین به گفت‌وگو خواهد پرداخت.

بر اساس اعلام کاخ کرملین، پوتین روز پنجشنبه با رئیس جمهور چین نیز در سمرقند دیدار خواهد داشت و محور این دیدار درباره اوکراین و تایوان خواهد بود.

نشست روسای جمهور عضو کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در تاریخ 15 و 16 سپتامبر در شهر «سمرقند» برگزار می‌شود. این نشست نخستین دیدار حضوری روسای جمهور کشورهای سازمان همکاری شانگهای از سال 2019 میلادی و پایان ریاست ازبکستان در این سازمان خواهد بود.

روسای جمهور تمام کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از جمله روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان حضور خود در این نشست را تایید کردند. همچنین انتظار می رود، روسای جمهور کشورهای ناظر سازمان همکاری شانگهای و سران سازمان های شریک - سازمان ملل متحد، جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز در این نشست شرکت کنند.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.

در نشست سازمان که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای‌ شدند. هم اکنون ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است.

اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت وگو با این سازمان هستند. در نشست سازمان همکاری شانگهای در شهر «دوشنبه» در ماه سپتامبر سال 2021 میلادی مراحل و فرایندهای ارائه مقام شریک گفت وگو به مصر، قطر و عربستان سعودی آغاز شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار