گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

عبور کشتی‌های جنگی آمریکا و کانادا از تنگه تایوان

کشتی‌های جنگی آمریکا و کانادا برای دومین بار در سال جاری از تنگه تایوان عبور کردند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 21
کد خبر: ۱۵۱۴۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، به دنبال اظهارات اخیر «جو بایدن» رئیس‌ جمهور آمریکا درباره حمایت واشنگتن از تایوان، کشتی‌های جنگی آمریکا و کانادا برای دومین بار در سال جاری از تنگه تایوان عبور کردند.

 

به گزارش رویترز، «مارک لنگفورد» سخنگوی نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای در این باره گفت: «یک کشتی نیروی دریایی آمریکا و یک ناوشکن موشک هدایت شونده کلاس آرلی بورک یو اس اس هیگینز روز سه شنبه روتین ترانزیت معمولی خود را از تنگه تایوان انجام داد.»

 

به گفته این مقام آمریکایی در این مسیر کشتی آمریکایی را ناوچه کلاس هلیفاکس نیروی دریایی سلطنتی کانادا همراهی کرده است و «این دو کشتی از یک کریدور در تنگه تایوان که فراتر از دریای سرزمینی هر کشور ساحلی است، عبور کردند. ترانزیت نشان دهنده تعهد آمریکا و متحدان و شرکای ما به هند و اقیانوس آرام آزاد و باز است.»

 

با عبور روز سه‌شنبه این کشتی‌ها، آمریکا برای دومین بار در کمتر از ۳ هفته چنین ترانزیتی را انجام می‌دهد. پیشتر از این دو رزمناو آمریکایی در تاریخ ۲۸ اوت از این تنگه عبور کردند.

 

در حال حاضر به دلیل سفری که «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ماه گذشته به تایوان داشت و هشدار‌های چین را جدی نگرفت، تنش‌ها در اطراف تایوان از پیش بیشتر شده است. چین رزمایش‌های خود را در اطراف این جزیره که آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند افزایش داده و هشدار‌های مکرری به آمریکا مبنی بر احترام به «سیاست چین واحد» می‌دهد.

 

اما آمریکا همواره بر تنش در این منطقه افزوده و مداخلات خود را بیشتر کرده است، حتی در تازه‌ترین اقدام اعلام شد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا قصد دارد میزبان مانور‌های نظامی کشور‌های اقیانوس آرام (Partners in the Blue Pacific / PBP) با هدف مقابله با چین باشد که از پنج‌شنبه هفته جاری آغاز خواهد شد.

 

به تازگی نیز «جو بایدن» رئیس‌ جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس اعلام کرد در صورتیکه چین بخواهد به تایوان حمله کند، واشنگتن از این جزیره دفاع خواهد کرد که «مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این بخش از مصاحبه بایدن گفت: «چنین اظهاراتی ناقض سیاست آمریکا در قبال تایوان است.»/ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر