سفر وزیر خارجه آمریکا به سه کشور آمریکای لاتین-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

سفر وزیر خارجه آمریکا به سه کشور آمریکای لاتین

وزیر امور خارجه آمریکا از روز دوشنبه در سفری یک هفته‌ای عازم سه کشور حوزه آمریکای لاتین که رهبران چپگرای جدیدی پیدا کرده‌اند می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۷ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۸۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا با هدف ابراز تعهد کشورش به منطقه آمریکای لاتین و دیدار با رهبران چپگرای جدیدی که در کلمبیا، شیلی و پرو روی کار آمده‌اند عازم سفری یک هفته‌ای به این سه کشور می‌َشود.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بلینکن در حالی عازم این سفر می‌َشود که آمریکا نگران است، غفلتش نسبت به این حوزه به چین اجازه کسب دستاوردهای اقتصادی در آنجا را داده است.

دیپلمات ارشد آمریکا در جریان سفر به این سه کشور قرار است در یک اجلاس وزیران امور خارجه شرکت کرده و مذاکراتی در خصوص چالش‌های منطقه‌ای شامل مهاجرت، قاچاق مواد مخدر، بهبود وضعیت در دوران پس از همه‌گیری، تغییرات آب‌وهوایی و بحران ونزوئلا داشته باشد.

به نوشته رویترز، مقامات آمریکایی در محافل خصوصی گفته‌اند آمریکا باید به همسایگان جنوبی خود نشان دهد آنها با وجود تمرکزش بر مسائل ژئوپلتیکی بزرگ مثل جنگ روسیه در اوکراین و تهدید چین علیه تایوان همچنان به عنوان یک اولویت سیاسی برای واشنگتن مطرح هستند.

کلمبیا، اولین ایستگاه سفر بلیکن، می‌تواند محکی برای روابط سابقا نزدیکی که آمریکا با این کشور داشت، باشد. «گوستاوو پترو»، رئیس جمهور چپگرای جدید کلمبیا که از چهره‌های شورشی سابق است، جنگ تحت رهبری ایالات متحده آمریکا علیه مواد مخدر را یک شکست دانسته و خواستار یک رویکرد بین‌المللی جدید در این زمینه شده است.

شیلی ایستگاه دوم این سفر بلینکن است؛ کشوری که چندی پیش در آن «گابریل بوریک»، یک رهبر سابق معترضان به دولت قبل، به عنوان جوانترین رئیس جمهور تاریخ این کشور انتخاب شد. او در ضمن موج ناآرامی های سیاسی در شیلی وعده اجرای اصلاحات اجتماعی بلندپروازانه را داده است.

بلینکن در پرو در نشست وزرای امور خارجه مجمع عمومی «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) شرکت خواهد کرد. واشنگتن پس از آنکه ماه مارس این سازمان قطعنامه‌ای علیه روسیه از بابت عملیات ویژه‌اش در اوکراین صادر کرد، این بار نیز برای تصویب قطعنامه دیگری علیه روسیه از سوی این سازمان تلاش خواهد کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر